Chris Coleman για τους οπαδούς της ΑΕΛ: «Ελπίζω και εύχομαι να είναι πάντα στο
πλευρό μας, γιατί η παρουσία τους είναι σημαντική. Αν αυτό που θα δουν στο γήπεδο τους αρέσει, θα είναι ο 12ος παίκτης μας. Αν όχι, θα ‘ναι ο 12ος παίκτης του αντιπάλου, γιατί η επιρροή της παρουσίας τους στο γήπεδο είναι σημαντική»

Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου:

-Μετά από όσα κωμικοτραγικά έχετε ζήσει τους τελευταίους μήνες ως προπονητής της ΑΕΛ, πως αισθάνεστε τώρα ενόψει της έναρξης των επίσημων υποχρεώσεων;
«Τις δύο πρώτες ημέρες της εβδομάδας, τη Δευτέρα και την Τρίτη η προπόνηση ήταν πολύ πολύ καλή. Χθες και σήμερα ήταν εμφανές το άγχος και η πίεση στους ποδοσφαιριστές, ακόμη και σε μένα τον ίδιο. Είναι φυσιολογικό. Υπάρχει ενθουσιασμός για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Είναι πολύ σημαντικό να ξεκινήσουμε με νίκη και το γνωρίζουμε πολύ καλά. Θα πρέπει, ωστόσο, να χαλιναγωγήσουμε τον ενθουσιασμό μας, ειδικά το Σάββατο, στη διάρκεια του αγώνα. Ανυπομονούμε πάρα πολύ για το πρώτο επίσημο ματς».

-Πόσο καλά καταφέρατε να διαβάσατε τον αντίπαλο με δεδομένο ότι το σκάουτινγκ στη Football League δεν είναι ό,τι ευκολότερο;
«Προετοιμαστήκαμε όπως και πριν από κάθε παιχνίδι. Δεν κάναμε ούτε κάτι λιγότερο, ούτε κάτι περισσότερο. Με τον Νίκο τον Κωτσοβό παρακολουθήσαμε τον αντίπαλο και κάναμε την ανάλυσή μας. Σεβόμαστε κάθε αντίπαλο και ξέρουμε ότι το Σάββατο θα έχουμε ένα δύσκολο έργο».

-Το γεγονός ότι ο αντίπαλος προέρχεται από αρνητικά αποτελέσματα είναι κάτι που λάβατε υπόψιν;
«Πάντα στο ποδόσφαιρο μελετάμε τα στοιχεία κάθε ομάδας, την πορεία της, το μπακγκράουντ που κουβαλάει, αλλά ένα είναι σίγουρο: Κανένα ματς δεν είναι το ίδιο. Μπορεί τη μία αγωνιστική μια ομάδα να παίξει άσχημα και την επόμενη να παρουσιάσει ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο. Ειδικά σε ένα τέτοιο γήπεδο όπως το AEL FC ARENA απέναντι στη δική μας ομάδα, εκτιμώ ότι ο αντίπαλος θα προσπαθήσει να βελτιώσει την εικόνα του γιατί ένα θετικό αποτέλεσμα απέναντι στην ΑΕΛ είναι κάτι που σίγουρα δίνει αυτοπεποίθηση. Θα προσπαθήσουν να μας δυσκολέψουν και να μας εκνευρίσουν. Θα μπούμε στο γήπεδο με αυτοπεποίθηση ότι θα καταφέρουμε να πάρουμε τους τρεις πόντους».

-Το γεγονός ότι ο αντίπαλος προέρχεται από αλλαγή προπονητή είναι κάτι που θα παίξει ρόλο;
«Μπορεί να λειτουργήσει θετικά, μπορεί και αρνητικά. Αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς, είναι να εστιάσουμε στο δικό μα παιχνίδι και στα δικά μας πλεονεκτήματα. Ο αντίπαλος θα έρθει με στόχο να μας σταματήσει, να απειλήσει στην αντεπίθεση, να παίξει κλειστά στην άμυνα και να οδηγήσει το παιχνίδι στη δύναμη. Είναι στοιχεία που πρέπει να λάβουμε υπόψιν. Όμως, προσωπικά θεωρώ ότι έχουμε ένα γκρουπ παικτών υψηλού επιπέδου, οι οποίοι αν παίξουν στο 100% των δυνατοτήτων τους, τότε μπορούμε να κερδίσουμε κάθε ματς, είτε εντός, είτε εκτός έδρας. Σεβόμαστε κάθε ομάδα αυτής της κατηγορίας, αλλά έχουμε την ποιότητα και τις ικανότητες στην καλή μας ημέρα να κερδίζουμε οπουδήποτε».

-Υπολογίζετε τον Τσιμπάμπα για το ξεκίνημα της σεζόν;
«Έχουμε πολλά παιχνίδια από σήμερα μέχρι τα Χριστούγεννα και υπολογίζουμε όλους τους ποδοσφαιριστές»

-Πως επηρεάζει τα πλάνα σας στον καταρτισμό της ενδεκάδας ο περιορισμός στη χρησιμοποίηση ξένων ποδοσφαιριστών.
«Όταν ξεκινήσαμε να χτίζουμε την ομάδα το καλοκαίρι, κάναμε επιλογές έχοντας στο νου μας ότι πρέπει να προσαρμοστούμε στις συνθήκες της Football League. Βέβαια στην πορεία προέκυψε το ενδεχόμενο της Super League, αλλά στην ουσία το πλάνο μας δεν άλλαξε ποτέ. Έχουμε ένα μείγμα Ελλήνων και ξένων ποδοσφαιριστών αρκετά υψηλού επιπέδου, ώστε ακόμη κι αν χρειαστεί να παίξουμε με 7, 8 ή 9 Έλληνες στην ενδεκάδα να έχουμε την απαιτούμενη ποιότητα, τόσο μέσα στο γήπεδο, όσο και στον πάγκο. Αν στην πορεία της σεζόν προκύψουν τραυματισμοί, τότε ίσως έχουμε ένα μικρό προβληματάκι. Όμως, στην παρούσα φάση δεν με προβληματίζει καθόλου».

-Ο συγκεκριμένος περιορισμός δυσκολεύει τη διαχείριση του έμψυχου υλικού από τη στιγμή που αναγκαστικά κάποιες φορές θα χρειαστεί να μείνουν εκτός 18άδας και ξένοι παίκτες;
«Σίγουρα θα συμβεί κι αυτό, ξένοι παίκτες να μείνουν εκτός 18άδας. Σε κάθε ματς 20 ποδοσφαιριστές θα συμπεριλαμβάνονται στην αποστολή, εκ των οποίων οι 2 θα μένουν εκτός 18άδας. Δεν έχει κανείς ξένος παίκτης εγγυημένη θέση στην ενδεκάδα. Αν παίζουν σωστά και είναι υγιείς τότε, θα έχουν ελπίδα να αγωνίζονται στους επίσημους αγώνες. Η δομή της ομάδας μας βασίζεται στην αρχή της σωστής και σκληρής δουλειάς μέσα στο γήπεδο. Όλοι ξέρουν ποιες είναι οι προϋποθέσεις για να έχουν θέση στην ομάδα».

-Στην Ελλάδα λένε ότι ο κόσμος είναι ο 12ος παίκτης της ομάδας. Τι περιμένετε από τους φιλάθλους της ΑΕΛ στο σαββατιάτικο ματς με τον Βύζαντα;
«Ελπίζω να είναι στο πλευρό μας. Ο κόσμος της ΑΕΛ είναι φανταστικός. Οι φίλαθλοι βρίκονται πάντα κοντά στην ομάδα. Τα τελευταία δύο χρόνια έζησαν αρκετές πίκρες και απογοητεύσεις, αλλά έμειναν στο πλευρό της. Η στάση τους είναι εξαιρετική. Αν τους κάνουμε χαρούμενος, αν ευχαριστιούνται από αυτό που βλέπουν, αν κερδίζουμε, τότε θα γίνουν ο 12ος παίκτης μας. Στην αντίθετη περίπτωση, μπορεί να γίνουν ο 12ος παίκτης του αντιπάλου. Είναι πολύ δυναμικοί. Πρέπει να κάνουμε το παν ώστε να τους κρατήσουμε δίπλα μας».

-Τι συμπεράσματα βγάλατε για το πρωτάθλημα από τα πρώτα ματς της φετινής Football League;
«Έχουμε δει συγκεκριμένα και όμοια πράγματα στις ομάδες της κατηγορίας. Είναι οργανωμένες αγωνιστικά, έχουν φυσική κατάσταση, είναι δουλεμένες στα στημένα και δεν μπορείς εύκολα να τους βγάλεις καν αντεπίθεση. Μην ξεχνάμε όμως, πως και για τους αντιπάλους θα ‘ναι δύσκολο να αντιμετωπίζουν εμάς. Δυνατοί παίκτες και ψηλοί, όπως στον Βύζαντα, υπάρχουν στις περισσότερες ομάδες. Είναι ένα στιλ ομάδων που υπάρχουν πολλές και στην Αγγλία. Δεν με προβληματίζει. Πρόβλημα για εμάς θα είναι μόνο αν εμείς δεν κάνουμε αυτό που πρέπει».

-Πρόσφατα δεχτήκατε προτάσεις από την Πόρτσμουθ και τη Λέστερ, αλλά δεν μπήκατε σε διαδικασία να αφήσετε την ΑΕΛ. Τι ήταν αυτό που σας κράτησε εδώ;
«Όντως, υπήρξαν κάποιες προσεγγίσεις προς το πρόσωπό μου, αλλά δεν θα ήθελα να κατονομάσω τις ομάδες. Είμαι πολύ χαρούμενος απ’ όσα ζω εδώ. Θέλω να πετύχω στην ΑΕΛ και για μένα επιτυχία είναι να κερδίσουμε την άνοδο. Πολλά συμβαίνουν μέρα με τη μέρα στο ποδόσφαιρο, κανείς δεν ξέρει τι θα σου φέρει το μέλλον, αλλά αυτή τη στιγμή δεν έχω καμία πρόθεση να επιστρέψω στην Αγγλία. Όλη μου η σκέψη και η ενέργεια είναι εδώ, στην ΑΕΛ και στο ματς του Σαββάτου. Είναι το πιο σημαντικό ματς γιατί είναι το επόμενο ματς. Κι αυτό θα ισχύει για κάθε επόμενο αγώνα της ΑΕΛ τη φετινή χρονιά».

-Πως εισπράξατε την αποχώρηση του πρώην συνεργάτη σας, του Τίμου Καβακά; Πως σχολιάζετε την τοποθέτηση του προέδρου στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου;
«Είχαμε μια πολύ καλή συνεργασία όσο ήταν βοηθός μου και μέλος του τεχνικού τιμ. Όμως, αυτό είναι πλέον ποαρελθόν. Ο λογαριασμός έχει κλείσει. Έχω δίπλα μου νέο συνεργάτη τον Νίκο τον Κωτσοβό και είμαι πολύ ικανοποιημένος. Ό,τι υπάρχει, είναι ανάμεσα στον πρόεδρο τον κύριο Πηλαδάκη και τον Τίμο. Το να ασχολούμαι με αυτή την υπόθεση δεν είναι κάτι που θα με βοηθήσει στη δουλειά μου, ούτε θα μας βοηθήσει να κερδίσουμε το Σάββατο. Δεν είναι δουλειά μου πλέον».

-Είναι ευνοϊκή για την ομάδα η αλλαγή του προγράμματος;
«Αρχικά, μετά από τέσσερις μήνες προπονήσεων και 17 φιλικά χωρίς βαθμούς, θα ήταν δύσκολο ξαφνικά να μπούμε σε διαδικασία να δώσουμε δώδεκα παιχνίδια για βαθμούς σε ενάμιση μήνα. Θα ήταν γελοίο. Ήταν καλό που άλλαξε το αρχικό πρόγραμμα. Βέβαια, στην Ελλάδα είμαστε κι αύριο ίσως μας πουν ότι θα παίξουμε 15 ματς σ’ έναν μήνα. Η αλλαγή είναι σίγουρα ευνοϊκή για την ομάδα μας».

-Επειδή, όπως εξηγήσατε, το στυλ παιχνιδιού στη Football League έχει αυτές τις ιδιαιτερότητες, το γρήγορο γκολ είναι το ζητούμενο ή η υπομονή θα είναι το στοιχείο-κλειδί για την ΑΕΛ;
«Υπομονή πρέπει να έχουμε στο παιχνίδι μας, αλλά με στόχο και για συγκεκριμένο λόγο. Όχι να κυκλοφορούμε άσκοπα τη μπάλα, αλλά να αναγκάζουμε τον αντίπαλο, να κινείται και να αλλάζει διάταξη ώστε να βρίσκουμε χώρους. Χάσαμε τον τελευταίο μήνα τον προσανατολισμό μας και το μομέντουμ, αλλά είναι θέμα χρόνου να το ξαναβρούμε. Ένα γκολ στην αρχή ή στο τέλος του ματς, τους ίδιους βαθμούς δίνει. Αλλά αν πετύχεις γκολ νωρίς, δημιουργείς καλύτερες προϋποθέσεις και αλλάζεις υπέρ σου τις συνθήκες του αγώνα. Αναγκάζεται ο αντίπαλος να ανοιχτεί για να μας απειλήσει, ανοίγουν χώροι κι αυτό είναι ό,τι καλύτερο για τη δική μας ομάδα που διαθέτει γρήγορους και ποιοτικούς μεσοεπιθετικούς, ικανούς να δημιουργήσουν ευκαιρίες».
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top