Σταθερά προς το πλάνο ελληνοποίησης του ρόστερ της κινήθηκε η ΑΕΛ στην τρέχουσα
μεταγραφική περίοδο, αποκτώντας έντεκα Έλληνες ποδοσφαιριστές, σε συνδυασμό με την αξιοποίηση νεαρών παικτών από την ευρύτερη περιοχή, με βάση τις οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στην ομάδα και τις προϋποθέσεις συμμετοχής στην Football League. Ούτε ένα, ούτε δύο αλλά δεκαοκτώ Λαρισαίοι ποδοσφαιριστές βρίσκονται μέχρι στιγμής στο ρόστερ των «βυσσινί», την σεζόν 2012-2013. Απ' όλους αυτούς κάποιοι νεαροί θα δοθούν δανεικοί σε άλλες ομάδες μικρότερων κατηγοριών, ώστε να πάρουν κάποιες εμπειρίες. Ας δούμε αναλυτικά μέσω του aelole.gr τους παίκτες που θα φορέσουν τη φανέλα της ΑΕΛ και είναι Λαρισαίοι.

Κώστας Νεμπεγλέρας
Ο Κώστας Νεμπεγλέρας, γεννήθηκε στις 14 Απριλίου του 1975 και ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία την περίοδο 1993-94 από την ΑΕΛ στην οποία έμεινε μέχρι την περίοδο 1996-97 συμπληρώνοντας 91 συμμετοχές και 7 γκολ. Ακολούθως αγωνίστηκε στον Πανηλειακό, μέχρι τον Ιανουάριο του 2001 όταν και μεταπήδησε στον Ηρακλή. Μετράει μία συμμετοχή με την Εθνική Ανδρών (σε φιλικό αγώνα το 2001), ενώ ήταν βασικό στέλεχος της Ολυμπιακής ομάδας στους Αγώνες του ’04. Τέσσερα χρόνια ακριβώς αργότερα εντάχθηκε στον Άρη. Ο Λαρισαίος άσος αγωνιζόταν στους Θεσσαλονικείς απ’ το 2004, έως τον Γενάρη του 2009 και είχε 108 συμμετοχές και 4 γκολ. Τον Ιανουάριο του 2009 μεταπήδησε στον Ατρόμητο Αθηνών. Μετά από 14 χρόνια επέστρεψε στην ΑΕΛ το καλοκαίρι του 2011.

Θανάσης Παπαγεωργίου
Ο Θανάσης Παπαγεωργίου γεννήθηκε στην Λάρισα στις 9 Μαϊου του 1987, ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του από τον Ηρακλή Χάλκης και το 2006 μεταγράφηκε στον Ατρόμητο. Ακολούθησε ένα εξάμηνο στον Εθνικό Πειραιώς, μια χρονιά στη Ρόδο και επιστροφή στο Περιστέρι, όπου παρέμεινε μιάμιση σεζόν πριν δοθεί δανεικός στον Παναργειακό. Η καθιέρωση ουσιαστικά ήρθε πέρσι, όταν έκανε εξαιρετικό πρωτάθλημα με τη φανέλα του Πιερικού. Από το καλοκαίρι του 2011 ανήκει στην ΑΕΛ.

Κώστας Χατζής
Ο Κώστας Χατζής έχει γεννηθεί στις 22 Μαρτίου του 1985. Η καταγωγή του είναι από τη Φαλάνη Λάρισας. Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο στον Προμηθέα Λάρισας, από όπου πήρε μεταγραφή στους ερασιτέχνες του Ολυμπιακού Πειραιώς, την ποδοσφαιρική του πορεία την συνέχισε στην Καστοριά για δύο χρόνια αγωνίστηκε, ως βασικός, στην Καλαμάτα. Στη συνέχεια βρέθηκε να αγωνίζεται στον Ιωνικό, κάνοντας ένα πολύ καλό πρωτάθλημα. Το Σεπτέμβριο του 2009 έκανε προσφυγή και έμεινε ελεύθερος από την ομάδα της Νίκαιας. Μετά την αποδέσμευσή του από τον Ιωνικό θα αγωνιστεί για έξι μήνες στον Διαγόρα Ρόδου. Τελευταία ομάδα που αγωνίστηκε πριν έρθει και πάλι στο κάμπο, ήταν ο Πιερικός την σεζόν 2010-2011. Από το καλοκαίρι του 2011 ανήκει στην ΑΕΛ.

Νίκος Καρανίκας
Ο Νίκος Καρανίκας γεννήθηκε στις 4 Μαρτίου του 1992 στην Λάρισα, ανήκει από το 2006 στα τμήματα υποδομής των «βυσσινί» και έγινε επαγγελματίας το καλοκαίρι του 2010.

Αλέξανδρος Γκαλίτσιος
Ο Αλέξανδρος Γκαλίτσιος γεννήθηκε στις 20 Απριλίου του 1993 στην Λάρισα και έγινε επαγγελματίας ποδοσφαιριστής τον Ιανουάριο του 2012. Είναι διεθνής με τις Εθνικές Νέων και Παίδων, ενώ από το 2008 ήταν μέλος των ομάδων Νέων της ΑΕΛ.

Αντώνης Τσιάρας
Ο Αντώνης Τσιάρας γεννήθηκε στην Λάρισα στις 7 Σεπτεμβρίου του 1993, προέρχεται από τα τμήματα υποδομής της ΑΕΛ και την τελευταία τετραετία ήταν βασικό στέλεχος των ομάδων Νέων με πολλές συμμετοχές στα οικεία πρωταθλήματα. Μάλιστα προωθήθηκε από την ομάδα Νέων στην πρώτη ομάδα το Γενάρη του 2012.

Σάββας Σιατραβάνης
Ο Σάββας Σιατραβάνης γεννήθηκε στις 24 Νοεμβρίου του 1992 στην Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στην Λάρισα. Καθοδηγούμενος από τον πατέρα του, Κώστα Σιατραβάνη, παλιό ποδοσφαιριστή της Αναγέννησης Καρδίτσας ο νεαρός παίκτης των «βυσσινί» ξεκίνησε το ποδόσφαιρο σε ηλικία έξι ετών. Αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2008, από τον Άρη Λάρισας και εντάχθηκε στο δυναμικό της ομάδας Νέων της ΑΕΛ. Ο Σιατραβάνης είναι ο νεότερος Ελληνας ποδοσφαιριστής που έχει αγωνιστεί στα Ευρωπαϊκά κύπελλα. Ο Σάββας Σιατραβάνης φόρεσε την φανέλα της ΑΕΛ στα παιχνίδια με την ΚΡ Ρέικιαβικ το καλοκαίρι για το Γιουρόπα Λιγκ, σε ηλικία 16 ετών, 7 μηνών και 22 ημερών.

Αντώνης Βούζας
Ο Αντώνης Βούζας γεννήθηκε στις 3 Φεβρουαρίου του 1993 στην Λάρισα, ξεκίνησε την καριέρα του από τα τμήματα υποδομής των «βυσσινί» και από το καλοκαίρι του 2010 είναι στέλεχος της πρώτης ομάδας.

Μπλέντι Μούτσα
Ο Μπλέντι Μούτσα γεννήθηκε στις 6 Ιανουαρίου του 1988, αγωνίζεται στην θέση του μέσου και έχει αγωνιστεί σε Πηνείο, Αμπελωνιακό, Πυργετό. Επαγγελματίας έγινε στον Οικονόμο Τσαριτσάνης με τον οποίο στο πρώτο μισό της σεζόν 2011-12, από τον Ιανουάριο του 2012 ανήκει στην ΑΕΛ.

Δημήτρης Πρίφτης
Ο Δημήτρης Πρίφτης γεννήθηκε στις 27 Μαΐου 1991, ξεκίνησε τα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα στην Φαλάνη για να ακολουθήσει ο Απόλλωνας Λάρισας και στη συνέχεια η ομάδα Νέων της ΑΕΛ. Ήταν βασικό στέλεχος της ομάδας Νέων U-20 της ΑΕΛ την τριετία (2007-2010) και έγινε επαγγελματίας το καλοκαίρι του 2010. Στην αναμέτρηση της ΑΕΛ με το Φωκικό την Τετάρτη (23/05/2012) στο Δημοτικό Στάδιο Άμφισσας έκανε το ντεμπούτο με την «βυσσινί» φανέλα.

Θανάσης Μάγγος
Επέστρεψε στην ΑΕΛ μετά από 4 χρόνια. Ο 22χρονος μέσος συμφώνησε και υπέγραψε συμβόλαιο 4ετούς διάρκειας. Γεννημένος στις 16 Μαϊου του 1990, ο Μάγγος υπήρξε μέλος της ομάδας Νέων της ΑΕΛ και επαγγελματίας τη σεζόν 2007-08. Στη συνέχεια αγωνίστηκε επί διετία στη Νίκη Βόλου, ενώ τις τελευταίες δύο σεζόν ήταν βασικό στέλεχος στην ομάδα του Τυρνάβου 2005.

Κώστας Σκούπρας
Ο Κώστας Σκούπρας είναι γεννημένος στις 16 Απριλίου του 1988. Ξεκίνησε από τη Νίκη Τυρνάβου, υπήρξε βασικός στέλεχος του Τυρνάβου 2005 την τελευταία τριετία και αγωνίστηκε σε επαγγελματικό επίπεδο τις δύο τελευταίες σεζόν, καταγράφοντας 29 και 19 επίσημες συμμετοχές αντίστοιχα στο πρωτάθλημα της Football League 2.

Γιάννης Παπαϊωάννου
Στο δυναμικό της πρώτης ομάδας της ΑΕΛ εντάχθηκε και επισήμως ο Γιάννης Παπαϊωάννου υπογράφοντας επαγγελματικό συμβόλαιο 5ετούς διάρκειας. Ο Γιάννης Παπαϊωάννου γεννήθηκε στις 20 Αυγούστου του 1993 και έκανε τα πρώτα του βήματα στην ομάδα Νέων της ΑΕΛ. Τον περασμένο Ιανουάριο του 2012 είχε παραχωρηθεί δανεικός στον Οικονόμο Τσαριτσάνης και ήταν από τους πρωταγωνιστές της πορείας της ομάδας της Τσαριτσάνης στο πρωτάθλημα της Football League 2, καταγράφοντας 20 επίσημες συμμετοχές και 2 γκολ σε κανονική διάρκεια και πλέι οφ.

Τάσος Κρητικός
Ο 17χρονος επιθετικός, που αγωνίστηκε την περασμένη σεζόν με την ομάδα νέων της ΑΕΛ, Τάσος Κρητικός, θα υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο με την ΑΕΛ. Ο νεαρός επιθετικός που είναι γεννημένος στις 25 Ιανουαρίου του 1995, πήρε μέρος στην προετοιμασία των «βυσσινί» στην Σαμαρίνα, όπου άφησε καλές εντυπώσεις πείθοντας τον Μιχάλη Ζιώγα πως αξίζει ένα συμβόλαιο με την πρώτη ομάδα.

Βασίλης Μάλτζαρης
Ο Βασίλης Μάλτζαρης είναι τερματοφύλακας γεννήθηκε στις 1 Μαρτίου του 1994 και έκανε τα πρώτα του βήματα από τα τμήματα υποδομής της ΑΕΛ.

Θωμάς Τσιρογιάννης
Ο Θωμάς Τσιρογιάννης είναι μέσος πήρε μέρος στην προετοιμασία των «βυσσινί», είναι γεννημένος στις 9 Ιανουαρίου του 1994 και ξεκίνησε την καριέρα του, από τα τμήματα υποδομής της ΑΕΛ.

Σωτήρης Τσιλούλης
Ο Σωτήρης Τσιλούλης είναι μέσος πήρε μέρος στην προετοιμασία των «βυσσινί», είναι γεννημένος στις 14 Φεβρουαρίου του 1995 και ξεκίνησε την καριέρα του, από τα τμήματα υποδομής της ΑΕΛ.

Φώτης Γκουντρουμπής
Ο Φώτης Γκουντρουμπής είναι επιθετικός γεννήθηκε στις 22 Ιουλίου του 1995 και έκανε τα πρώτα του βήματα στην ομάδα Νέων της ΑΕΛ, όπου οι πολύ καλές εμφανίσεις του έδωσαν το δικαίωμα να προωθηθεί στην πρώτη ομάδα της ΑΕΛ.
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top