Ολυμπιακός Βόλου και ΑΕΛ ετοιμάζονται να διασταυρώσουν σε λίγες ώρες τα ξίφη τους,
στο πιο παραδοσιακό ντέρμπι της Football League, που θα διεξαχθεί την Κυριακή στο Πανθεσσαλικό Στάδιο. Ο Σάββας Παντελίδης μίλησε στο pamesports για την ατμόσφαιρα που έχουν δημιουργήσει οι φίλαθλοί τους λίγο πριν τη σέντρα, σχολίασε τα σημεία πάνω στα οποία θα κριθεί το ματς και δήλωσε  βέβαιος για τη νίκη της ομάδας του. Οι συνδιεκδικητές τους στη μάχη της ανόδου, η δυσκολία του φετινού πρωταθλήματος και οι νεαροί Έλληνες παίκτες που έχουν πάρει την ευκαιρία τους, δεν έμειναν ασχολίαστα από τον τεχνικό των Βολιωτών.

Κύριε Παντελίδη, σε λίγες ώρες αντιμετωπίζετε την ΑΕΛ σε ένα παραδοσιακό ντέρμπι ανάμεσα σε Ολυμπιακό Βόλου και ΑΕΛ. Τι να περιμένουμε;
«Βλέποντας τη δική μου ομάδα και ζώντας εδώ και ένα περίπου μήνα στο Βόλο, μπορώ να πω με σιγουριά πως ο κόσμος περιμένει το ματς αυτό με μεγάλη αγωνία. Ήδη όλη την εβδομάδα έχει δημιουργηθεί μία εκπληκτική ατμόσφαιρα, που δεν την έχω ζήσει ξανά. Είναι ένα ντέρμπι που ξεπερνά το όρια του τοπικού χαρακτήρα και είναι ένα παιχνίδι που και οι δύο ομάδες θέλουν να πάρουν. Η πίεση του κόσμου αλλά και η δίψα του για τη νίκη, έχει μεταφερθεί και σε εμάς. Θα γίνει ένα πολύ δυνατό και καλό παιχνίδι».

Που πιστεύετε ότι θα κριθεί το ματς και πως έχετε προετοιμάσει τους παίκτες σας για την αναμέτρηση αυτή;
«Είναι ένας αγώνας ο οποίος θα κριθεί περισσότερο στη δύναμη. Όλη την εβδομάδα προετοίμαζα τους παίκτες μου έχοντας στο μυαλό μου πω πρόκειται για ένα ματς το οποίο θα πρέπει να πάρουμε και να το κάνουμε δώρο στους φιλάθλους μας. Πρώτη φορά στη ζωή μου εργάζομαι σε ομάδα με τόσο πολύ κόσμο και πραγματικά οι φίλαθλοι τη δικαιούνται αυτή τη νίκη. Η αγάπη τους και η στήριξή τους προς τον Ολυμπιακό, μου έχουν κάνει τεράστια εντύπωση. Έτσι λοιπόν ζήτησα από τους παίκτες να παίξουν για τον κόσμο. Θα είναι ένα δώρο γι΄ αυτούς»

Έχετε παρακολουθήσει την ΑΕΛ, υπάρχουν παίκτες που θα πρέπει να προσέξετε ιδιαίτερα από τον αντίπαλο;
«Η ΑΕΛ είναι μία ομάδα που με την έλευση του Τίμου Καβακά έχει αλλάξει τον τρόπο παιχνιδιού της, αγωνίζεται κοντά στις γραμμές και προσπαθεί να παίξει ανοιχτό ποδόσφαιρο. Δε νομίζω ότι μπορώ να ξεχωρίσω κάποιον παίκτη, αφού κάθε αντίπαλο τον βλέπουμε σαν σύνολο και όχι σαν μονάδες ξεχωριστές. Θέλει πολύ προσοχή».

Τι κλίμα επικρατεί στην ομάδα για το αυριανό ματς;
«Είμαστε πολύ αισιόδοξοι και πιστεύουμε στην αυριανή νίκη».

Είστε έβδομοι στη βαθμολογία με 36 βαθμούς. Πιστεύετε πως είναι εφικτή η απευθείας άνοδος στη Σούπερ Λίγκα;
«Αν σκεφτεί κανείς πως απέχουμε μόλις τρεις βαθμούς από την προνομιούχα τριάδα, Εργοτέλη, ΑΕΛ και Ψαχνά, τότε ναι είναι ένας στόχος όχι μόνο εφικτός αλλά και πολύ κοντά στο να επιτευχθεί».  Το ξεκίνημα του Ολυμπιακού Βόλου δεν ήταν πολύ καλό στο πρωτάθλημα. Στα τελευταία παιχνίδια όμως βλέπουμε μία ανάκαμψη.

Που οφείλεται αυτή;
«Αρχικά θα ήθελα να σου πως βρίσκομαι σχεδόν ένα μήνα στο Βόλο και ήταν πραγματικά πολύ δύσκολο τόσο για μένα όσο και για τα παιδιά να δουλέψουμε σωστά και να μάθουμε από τα λάθη μας και να διορθώσουμε τα προβλήματα που υπήρχαν. Όταν καλείσαι να δώσεις σε ένα μήνα οχτώ παιχνίδια και ανά τρεις μέρες να έχει αγώνα, δεν μπορείς να δουλέψεις όπως θέλεις και να μάθεις τους παίκτες σου. Δεν προλαβαίνεις. Ωστόσο μαζί με τα παιδιά κάναμε μία πολύ σκληρή προσπάθεια και πλέον υπάρχει μία βελτίωση. Πιστεύω πως η ομάδα έχει γίνει πιο επιθετική από πριν και αυτό βοηθάει στο παιχνίδι. Στα τελευταία επτά ματς έχουμε πετύχει 12 γκολ, ενώ τόσα είχε η ομάδα στα δεκαεπτά πρώτα ματς».

Είστε η ομάδα με τις περισσότερες ισοπαλίες στο πρωτάθλημα… συνολικά δώδεκα. Πως το εξηγείτε αυτό; 
«Αυτό είναι ένα πρόβλημα πάνω στο οποίο δουλεύουμε και νομίζω πως ξεπερνιέται. Στα επτά τελευταία παιχνίδια μας, έχουμε τέσσερις νίκες, μία ήττα και δύο ισοπαλίες. Δείχνουμε ότι είμαστε σε καλό δρόμο. Όταν μία ομάδα δημιουργείται όπως ο Ολυμπιακός Βόλου, χωρίς δηλαδή ιδιαίτερο σχεδιασμό και αρχίζει να παίζει ενώ οι άλλες ομάδες έχουν ήδη ξεκινήσει τις υποχρεώσεις τους, τότε είναι φυσιολογικό να παίζει με σκοπό να μη χάσει. Έτσι δικαιολογώ τις πολλές ισοπαλίες που υπήρχαν».

Είστε χρόνια προπονητής στη Football League, το φετινό πρωτάθλημα πως το χαρακτηρίζετε;
«Είναι σίγουρα ένα από τα πιο δύσκολα πρωταθλήματα των τελευταίων χρόνων. Πέρυσι θυμάμαι πως με τον Πανθρακικό πήραμε το πρωτάθλημα, έχοντας στον πρώτο γύρο (δηλ. σε 17 ματς) 36 βαθμούς και τερματίσαμε πρώτοι με 76! Φέτος τα νούμερα αυτά θα είναι σαφώς μικρότερα. Αυτό δείχνει πολλά. Φέτος είναι ένα πρωτάθλημα που παίζει μεγάλο ρόλο η σταθερότητα και η άμεση αντίδραση σε κάποιο άσχημο αποτέλεσμα. Όσο πιο γρήγορα συνέλθει μία ομάδα από ένα άσχημο αποτέλεσμα, τόσο πιο εύκολο θα είναι το έργο της».

Θέλω να μου πείτε δύο ευχάριστες και δύο δυσάρεστες εκπλήξεις;. 
«Βλέποντας το βαθμολογικό πίνακα δεν θεωρώ ότι υπάρχουν ευχάριστες και δυσάρεστες εκπλήξεις. Ακόμα και τα Ψαχνά που είναι στην πρώτη τριάδα δεν είναι έκπληξη. Όποιος ξέρει από μπάλα και έχει παρακολουθήσει από την αρχή της προετοιμασίας το τι γίνεται, δεν βλέπει εκπλήξεις. Δεν υπάρχει ευχάριστη και δυσάρεστη έκπληξη, αφού κανείς δεν έχει ξεφύγει βαθμολογικά, ούτε προς την κορυφή ούτε και προς την ουρά. Με δύο νίκες ή δύο ήττες μπορείς να βρεθείς παντού».

Φέτος βλέπουμε να αγωνίζονται και πολλοί νεαροί Έλληνες παίκτες. Πως το σχολιάζετε;
«Είναι σίγουρα ένα από τα λίγα θετικά που θα βγούνε μέσα από την οικονομική κρίση. Μέσα από αυτή τη διαδικασία, του να εμπιστευόμαστε δηλαδή νεαρούς Έλληνες παίκτες, το ελληνικό ποδόσφαιρο θα βγει κερδισμένο σε βάθος χρόνου».

Τέλος θέλω να μου πείτε τι να περιμένουμε στη συνέχεια από την ομάδα και να στείλετε ένα μήνυμα στους φιλάθλους σας. 
«Το μόνο που μπορώ να υποσχεθώ είναι πως από δω και πέρα θα είμαστε κάθε μέρα και καλύτεροι και πως σε κάθε αγώνα θα δίνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να ανεβάσουμε την ομάδα εκεί που της αξίζει. Η ομάδα μπορεί να παρουσιάζει μία βελτίωση, όμως μπορεί να δώσει ακόμα περισσότερα. Σε ότι αφορά τους φιλάθλους, νομίζω ότι αποτελούν εξαίρεση στον κανόνα».

Λέγοντας εξαίρεση στον κανόνα;
«Εννοώ ότι το δικό μας γήπεδο είναι συνέχεια γεμάτο, ενώ των αντιπάλων μας είναι άδεια. Η ανταπόκριση του κόσμου είναι πραγματικά τεράστια φέτος και δεν έχουν λείψει καθόλου από κοντά μας. Τους ευχαριστούμε».
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top