Διαβάστε τι δήλωσε ο τεχνικός της ΑΕΛ, Τίμος Καβακάς στην συνέντευξη Τύπου μετά την
ολοκλήρωση της αναμέτρησης με τον Εθνικό Γαζώρου.

Αναλυτικά ο Τίμος Καβακάς
«Για ακόμη μία αγωνιστική ήμασταν θεατές στο ίδιο έργο. Είδαμε μια ομάδα να προσπαθεί να παίξει, να κάνει τέσσερις ευκαιρίες, αλλά να μην μπορεί να πετύχει γκολ και από δικά της ατομικά λάθη να κινδυνεύει κιόλας. Επειδή έχουμε δημιουργήσει προσδοκίες, σε όλους μας έχουν δημιουργηθεί προσδοκίες, θα πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων σε μια δύσκολη καμπή για το πρωτάθλημα γιατί από εδώ και πέρα τα παιχνίδια, φαίνεται ότι αρχίζουν και καίνε. θα πρέπει να έχουμε την ψυχραιμία για να τα διαχειριστούμε. Το μεγάλο μας πρόβλημα αυτή τη στιγμή - βλέπω για δεύτερο παιχνίδι - είναι ότι δεν μπορούμε να κυνηγήσουμε για 90 λεπτά το παιχνίδι μέχρι το τέλος του. Υπάρχει η δικαιολογία τα συνεχόμενα παιχνίδια κι αυτή τη στιγμή θα πρέπει τα παιδιά που μπαίνουν να μας δώσουν ουσιαστικές λύσεις. Κακές εκτιμήσεις όσον αφορά στην εκτέλεση μας φέρνουν για άλλη μια αγωνιστική να μην έχουμε σκοράρει».

-Με τον Ολυμπιακό Βόλου η ομάδα ήταν κακή, με τον Παναιτωλικό καλή σήμερα κάτι ενδιάμεσο. Που το αποδίδεται αυτό;
«Θεωρώ ότι στα παιχνίδια όλα που έχουμε παίξει, με το Βόλο ήμασταν κακοί. Σήμερα δεν ήμασταν κακοί. Πόσες ευκαιρίες πρέπει να κάνει μια ομάδα για να πετύχει ένα γκολ; Δεν έχει σημασία αν είμαι ικανοποιημένος ή όχι. Μείναμε στο μηδέν για άλλο ένα παιχνίδι και δείχνει ότι δεν μπορούμε να κυνηγήσουμε τα παιχνίδια για 90 λεπτά. Δεν είναι τυχαίο για δεύτερο παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο να καθόμαστε. Εσείς βλέπετε κάτι άλλο; Εγώ βλέπω κούραση... Εγώ αυτό βλέπω ότι δεν αντέχουμε να παίξουμε 90 λεπτά στον ίδιο ρυθμό».

-Στο πρώτο ημίχρονο ποιες ήταν οι μεγάλες φάσεις της ΑΕΛ;
«Μεγάλες φάσεις ήταν μια του Τσίγκα, μια του Νεμπεγλέρα, την ευκαιρία με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου με τον Σκόνδρα και το σουτ του Μπλέντι».

-Πως μπορείτε να το αντιμετωπίσετε όλο αυτό; Υπάρχει κάτι;
«Δεν υπάρχει τίποτα! Όχι δεν υπάρχει, τι να υπάρξει; Ξεκούραση…»

-Την προηγούμενη Κυριακή κόντρα στον Παναιτωλικό είδαμε να χρησιμοποιείται ο Λιαπάκης, ενώ σήμερα δεν τον είδαμε να μπαίνει καθόλου. Ένας παίκτης που έχει δείξει ότι μπορεί να βοηθήσει στη δημιουργία στη μεσαία γραμμή...
«Το πρόβλημα μας δεν είναι εκεί. Το πρόβλημα μας είναι ότι φτάνουμε σωστά με την μπάλα στα 16 μέτρα κι εκεί δεν μπορούμε να την κρατήσουμε, δεν μπορούμε να έχουμε μια καλή κίνηση, μια τελική προσπάθεια... Μας λείπει αυτό το πράγμα. Δεν το έχουμε σαν ομάδα και για αυτό είπα ότι θα πρέπει να βρεθούμε προ των ευθυνών μας όλοι. Υπάρχουν αυτή τη στιγμή παιδιά που υστερούν σε απόδοση και είναι εμφανές. Το βλέπουμε όλοι. Δεν μπορούμε όμως να κάνουμε και κάτι άλλο... Είναι περιορισμένες οι λύσεις μας».

-Δεν είπατε κάτι για την αντίπαλη ομάδα, που νομίζω ότι η τακτική της βοήθησε να δημιουργήσει κάποιες ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο...
«Εμείς ξέραμε ότι ο Γάζωρος είναι μια πειθαρχημένη ομάδα. Θεωρώ ότι απειληθήκαμε από δικές μας κακές εκτιμήσεις κι όχι από δημιουργία-συνεργασία της αντίπαλης ομάδας. Είναι μια ομάδα που δεν τα παρατάει ακόμα κι αν βρεθεί πίσω στο σκορ, μια ομάδα που ξέρει τι ζητάει μέσα στο γήπεδο. Αλλά αυτή τη στιγμή αυτό που βλέπω εγώ με τη δική μου ομάδα είναι ότι σε όλα τα παιχνίδια έχει την πρωτοβουλία, σε όλα τα παιχνίδια θα δημιουργήσει 3-4 ευκαιρίες - σε άλλα και περισσότερες - και δεν μπορούμε να βάλουμε γκολ... Αυτό βλέπω. Μοιραία χάνουμε και τους πόντους. Γι αυτό θα πρέπει να έρθουν σε καλύτερο επίπεδο κάποια παιδιά από τα οποία περιμένουμε βοήθειες. Εκεί πονάμε αυτή τη στιγμή. Ο Ζεκίνια δεν μπορεί να παίξει 90 λεπτά αυτή τη στιγμή. Περιμένουμε περισσότερα πράγματα κι από άλλα παιδιά όχι μόνο απ' τον Ζεκίνια».
 
ΑΕΛ © 2023. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top