«Παίζαμε ένα καθοριστικό ματς, γιατί εάν δεν κερδίζαμε θα απομακρυνόμασταν από το
στόχο μας. Το κερδίσαμε, ήμασταν καλοί και νικήσαμε δίκαια. Θα προσπαθήσουμε να ξεκουραστούμε γιατί την Δευτέρα έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι με τον Απόλλωνα. Θα πρέπει να προετοιμαστούμε κατάλληλα γιατί όλα τα ματς είναι σημαντικά μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Συγχαρητήρια στα παιδιά για την προσπάθεια και την εικόνα που είχαν στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού».

Τα παραπάνω δήλωσε ο Τίμος Καβακάς στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα με τον Ηρακλή Ψαχνών και ακολούθως απάντησε στις ερωτήσεις:

-Ποιος είναι ο στόχος;
«Να βγούμε απευθείας. Από εκεί και πέρα θα δείξει αν τα καταφέρουμε. Ξέρουμε, βέβαια, ότι είναι δύσκολο. Με την επάνοδο κάποιων παιδιών, ευελπιστούμε ότι θα λυθούν και τα χέρια μας. Στόχος μας είναι να αλλάξουμε κατηγορία».

-Στο δεύτερο ημίχρονο είδαμε μια ΑΕΛ αρκετά νωχελική παρά το γεγονός της αριθμητικής της υπεροχής και ότι ήταν μπροστά στο σκορ. Που οφείλεται αυτό;
«Εγώ είδα κούραση στην ομάδα. Δε ξέρω εσείς τι είδατε. Έχουν παίξει πολλά ματς οι παίκτες και είναι κουρασμένοι».

-Μήπως έγινε συντήρηση ενόψει Απόλλωνα;
«Όχι. Ήταν θέμα κούρασης».

-Είδαμε σήμερα την ΑΕΛ να παίζει με ένα αμυντικό χαφ. Θα συνεχιστεί αυτό και στα επόμενα παιχνίδια;
«Εσείς το είδατε. Δεν είναι η πρώτη φορά που παίζει έτσι. Η ομάδα έπαιζε με 1 αμυντικό χαφ από τη στιγμή που είχαμε τη δυνατότητα να βάλουμε δύο επιθετικούς μέσους τον Μπλέντι και τον Πόνσε. Ήταν εξαρχής ένα καθαρό 4-3-3 με ένα αμυντικό χαφ. Η διαφορά στο σχηματισμό έχει να κάνει με τα χαρακτηριστικά των παικτών όπως είναι οι Μπλέντι και Πόνσε που είναι επιθετικογενείς. Ένα σχήμα μπορεί να γίνει 4-1-4-1 φουλ επιθετικό και φουλ αμυντικό, αναλόγως των χαρακτηριστικών των παικτών. Π.χ. αν έπαιζαν ο Νεμπεγλέρας, ο Πότσι και ο Τσιάρας, θα λέγαμε ότι έχουμε το ίδιο σχήμα, αλλά φουλ αμυντικό. Θέλαμε να δώσουμε επιθετικότητα στο παιχνίδι μας. Στο πρώτο μέρος ήμασταν επιθετικοί, στο δεύτερο μας βγήκε η κούραση. Ίσως για εμάς να υπάρχει λίγο παραπάνω σε σχέση με άλλες ομάδες».

-Εν όψει Απόλλωνα περιμένουμε κάποια επιστροφή παίκτη;
«Ευελπιστούμε ότι θα έχουμε τον Χασομέρη μαζί μας. Οι υπόλοιποι δεν προλαβαίνουν».

-Με δεδομένη την κούραση ίσως θα μπορούσατε να είχατε κάνει νωρίτερα τις αλλαγές;
«Όταν πάει κάτι καλά δεν υπάρχει λόγος να αλλάξουμε πράγματα. Όταν μου ζήτησαν οι παίκτες αλλαγή, τότε τις έκανα. Εξάλλου δεν έχουμε και πολλές λύσεις από πίσω. Ο Ζεκίνια ήταν ανέτοιμος, το ίδιο και ο Ραπτάκης. Είχαμε μόνο τον Δεινόπαπα και τον Τσίγκα για την επιθετική γραμμή.

-Ο Τάσος Κρητικός έβγαλε όλο το ματς με ένα ποδοσφαιρικό θράσος υψηλού επιπέδου. Πως τον είδατε σήμερα;
«Ο Τάσος είναι ένα παιδί που έχει μια ταχυδύναμη φοβερή χωρίς και με τη μπάλα. Είναι εξαιρετικός στο ένας εναντίον ενός. Θα μας βοηθήσει πολύ. Σήμερα είχε αναλαμπές στο παιχνίδι του. Είχε και καλές και κακές επιλογές. Δεν ήταν όπως τον περίμενα. Αξίζει να προσεχθεί και μακάρι να κάνει καριέρα».

-Θα δούμε και άλλα παιδιά στο μέλλον να παίρνουν ανάλογες ευκαιρίες;
«Στη συγκεκριμένη ομάδα το στοιχείο του πρωταγωνιστή θα πρέπει να το συνδυάσουμε με τη δουλειά στη δεύτερη ομάδα. Δύσκολο, αλλά πρέπει να γίνει μεθοδικά. Θεωρώ ότι του χρόνου δύο-τρία παιδία θα είναι μαζί μας στην προετοιμασία».

-Ένα σχόλιο για τον προσεχή αντίπαλο;
«Ο Απόλλωνας είναι μια ομάδα που δίκαια βρίσκεται στην 1η θέση, έχει πάρει σημαντικά αποτελέσματα και πέρασε την κάμψη της. Έχει ενισχυθεί το Δεκέμβρη με παίκτες που έχουν εμπειρία, όπως υπήρχαν και παίκτες που είναι σε καλό επίπεδο. Είναι ένα δύσκολο ματς. Εμείς πάμε πάντα για τη νίκη. Θα κάνουμε την προσπάθειά μας και ό,τι βγει».
 
ΑΕΛ © 2023. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top