Νικήτρια σε μια πολύ δυνατή αναμέτρηση κόντρα στην πρωταθλήτρια ομάδα του Α'
Ομίλου ομάδα του Αίαντα/Ακαδημίας Τυρνάβου βγήκε η εφηβική ομάδα ΑΕΛ96/97 (Κ17). Ο αγώνας διεξήχθη στο γήπεδο Φαλάνης το πρωί του Σαββάτου 20.04.2013. Οι έφηβοι του Νίκου Βλαχούλη είχαν την ατυχία να χάσουν λόγω τραυματισμού τον Δημήτρη Μαγγίνη στο 25' ενώ και ο Δημήτρης Τζουμάκης αντιμετώπιζε πρόβλημα τραυματισμού (διάστρεμμα) από τα πρώτα λεπτά και αγωνίστηκε σφίγγοντας τα δόντια. Οι παίκτες του Νίκου Βλαχούλη "τα βρήκαν σκούρα" κόντρα στο καλογυμνασμένο, δυνατό και επικίνδυνο σύνολο του Τυρνάβου και με δυσκολία έβρισκαν διαδρόμους για να απειλήσουν την εστία του Χαρισούλη. Ωστόσο, στο 35' μια υποδειγματικά εκτελεσμένη επίθεση από την αριστερή πλευρά με συνδυασμό Καλφούντζου, Δεσύλλα, Μηνά, Καλφούντζου οδήγησε σε σέντρα του τελευταίου στο δεύτερο δοκάρι, όπου ο νεοεισελθών (στη θέση του τραυματία Μαγγίνη) Ηρακλής Γκιουρσάνης με κεφαλιά έγραψε το 1-0 που έμελλε να αποτελέσει και το τελικό σκορ. Μια φάση δουλεμένη εκατοντάδες φορές στην προπόνηση που εκτελέστηκε ταχύτατα και υπό ασφυκτικό μαρκάρισμα και εντυπωσίασε τους θεατές της -μέχρι εκείνη τη στιγμή- μέτριας αναμέτρησης.
Στη συνέχεια η ομάδα της ΑΕΛ προσπάθησε να χτυπήσει με αντεπιθέσεις, ενώ ο τερματοφύλακας Καλιακούδας κυριάρχησε στις εναέριες μονομαχίες και αποτελούσε εγγύηση στις βαθιές μπαλιές των αντιπάλων. Το δίκαιο αποτέλεσμα φέρνει την ομάδα της ΑΕΛ στο κατώφλι του μεγάλου τελικού του Υπερπρωταθλήματος Εφήβων ΕΠΣΛ 2013 για τρίτη συνεχή χρονιά (η είσοδος στον τελικό μπορεί να απειληθεί μόνο σε περίπτωση τριπλής ισοβαθμίας).

ΑΕΛ96/97 (προπονητής Νίκος Βλαχούλης): Καλιακούδας, Κανταρίνος Ν., Καλφούντζος, Παπακωνσταντίνου, Καψάλης, Συράκης, Μηνάς, Μπαρούτας, Δεσύλλας, Τζουμάκης, Μαγγίνης καθώς και Γκιουρσάνης, Αλεξόπουλος, Σαμπάνης, Φιλοκώστας, Ντάλλας, Καραούλης, Μπέτσιος, Κουμπόλι, Γαρυφαλλόπουλος.
 
ΑΕΛ © 2023. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top