Ο γνωστός ποινικολόγος, Αλέξης Κούγιας, μίλησε στο «Αθλητικού Metropolis» και
αναφέρθηκε για τον Πέτρο Θεοδωρίδη, το Πρωτάθλημα της Football League, αλλά και για τον Ιβάν Σαββίδη. Για την Football League ανέφερε: «Το Πρωτάθλημα της Football League υπήρξε πριν δύο χρόνια το πιο «βρόμικο» Πρωτάθλημα του κόσμου. Δεν ήθελα να πιστέψω ότι θα γίνει και φέτος αλλά έγινε. Όταν με μια απόφαση ξαφνικά, χωρίς να υπάρχει προηγούμενο παγκοσμίως παίρνεις μια ομάδα και την τοποθετείς με το ζόρι από την τέταρτη εθνική στη Football League, όπως είναι ο Ολυμπιακός Βόλου και δε μιλάω για την ιστορία του Ηρακλή που ήταν μια αποκατάσταση. Μιλάμε για την πιο «βρόμικη» ομάδα του κόσμου και την τοποθετείς εκεί για να έχεις ψήφους».

Αναλυτικά ο Αλέξης Κούγιας

Αρχικά αναφέρθηκε στον χαμό του Πέτρου Θεοδωρίδη: 
«Είναι γεγονός ότι εκλείπουν όλο και περισσότερο αυτοί οι άνθρωποι οι οποίοι είχαν την προσωπική τους κουλτούρα στο ποδόσφαιρο και που δεν είχαν ανάγκη να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο για να τους μάθει ο κόσμος ή για να κερδίσουν από το ποδόσφαιρο.Ο άνθρωπος αυτός έφυγε πικραμένος γιατί μεγάλη του αγάπη ήταν ο Ηρακλής και τον έδιωξαν με τον χειρότερο τρόπο ενώ ήταν μια ομάδα που κυριαρχούσε στο ελληνικό ποδόσφαιρο για πολλά χρόνια, με υψηλό επίπεδο ποδοσφαιριστών και σε μια διαδρομή 20 ετών δεν πούλησε παρά μόνο δύο ποδοσφαιριστές, τον Κωφίδη και τον Κωστή».

Για το γεγονός ότι στη κηδεία Πέτρου Θεοδωρίδη δεν υπήρξε μεγάλη παρουσία από πλευράς της «κυανόλευκης» οικογένειας:
«Μου έκανε μεγάλη εντύπωση αυτό το γεγονός. Ένας άνθρωπο που 20 χρόνια έχει δώσει εκτός από τη φυσική του παρουσία και μια τεράστια περιουσία για τον Ηρακλή και που μετά την απουσία του άρχισε η τραγική πορεία του Ηρακλή προς την εξαφάνιση, τις παράνομες πράξεις-συμπεριφορές και που στο τέλος οι εκπρόσωποι των οργανωμένων έριξαν τον Ηρακλή με πλαστογραφίες, με χρέη και τον άφησαν έρμαιο στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα, καθώς χρειάστηκε να κάνει τη συγχώνευση με την ΑΕ Ποντίων Κατερίνης για να είναι στο ποδοσφαιρικό προσκήνιο, θα έπρεπε να έχουν τύψεις για αυτά που έκαναν στον άνθρωπο αυτόν. Οι μεγάλες ομάδες, και πρέπει να το καταλάβουν αυτοί που έχουν τον Ηρακλή στα χέρια, γίνονται από κάποιες λεπτομέρειες, την ανθρωπιά, την ευαισθησία και την τιμή σε αυτούς που αξίζει να δώσεις τιμή».

Για το Πρωτάθλημα της Football League:
«Το Πρωτάθλημα της Football League υπήρξε πριν δύο χρόνια το πιο «βρόμικο» Πρωτάθλημα του κόσμου. Δεν ήθελα να πιστέψω ότι θα γίνει και φέτος αλλά έγινε. Όταν με μια απόφαση ξαφνικά, χωρίς να υπάρχει προηγούμενο παγκοσμίως παίρνεις μια ομάδα και την τοποθετείς με το ζόρι από την τέταρτη εθνική στη Football League, όπως είναι ο Ολυμπιακός Βόλου και δε μιλάω για την ιστορία του Ηρακλή που ήταν μια αποκατάσταση. Μιλάμε για την πιο «βρόμικη» ομάδα του κόσμου και την τοποθετείς εκεί για να έχεις ψήφους».

Για το αν γίνονται παρόμοια περιστατικά και στο Πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκ:
«Είναι γεγονός ότι το μεγάλο πρόβλημα του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι η διαιτησία. Όταν στην ΚΕΔ έχουνε επιλέξει διαιτητές όπως τον Αμπάρκιολη , τον Δημητρόπουλο σαν κάποιους οι οποίοι πάνε για να εκτελέσουν αποστολές, καταλαβαίνετε ότι ο καθένας σου δίνει το δικαίωμα να σκέφτεσαι ότι θες. Πιστεύω ότι δεν είναι έτσι απλά τα πράγματα πλέον, ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας πιθανόν να προσέχει πολύ αυτές τις μέρες και γενικότερα το περιβάλλον όλων των ομάδων θα είναι σε εγρήγορση».

Για τον Άρη και την ΑΕΚ και αν υπάρχει κίνδυνος να δούμε μια από τις δύο στη Φούτμπολ Λιγκ του χρόνου:
«Αν τελικά φτάσουμε στο σημείο να είναι όλα στημένα θα πέσουν, αν παιχτεί στα ίσα θα μείνουν, αυτή είναι η άποψή μου».

Για τον Σαββίδη και αν αλλάζει τα δεδομένα στο ελληνικό ποδόσφαιρο:
«Αν τον καθοδηγήσουν σωστά, του γνωρίσουν σωστούς ανθρώπους και με την οικονομική του δύναμη καταφέρει αυτό να το μετουσιώσει σε σωστή πολιτική, νομίζω ότι μπορεί να αλλάξει τα πάντα».

Για το αν μπορεί να αμφισβητήσει τα πρωτεία του Ολυμπιακού:
«Εύκολα μπορεί. Για τον Ολυμπιακό δεν είναι τόσο εύκολα τα πράγματα. Μπορεί να έχει τα 25 εκατ. ευρώ του Τσάμπιονς Λιγκ κάθε χρόνο αλλά βλέπετε ότι έχει μικρύνει αγωνιστικά πολύ».
 
ΑΕΛ © 2023. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top