Δείτε αναλυτικά τι δήλωσε ο προπονητής της ΑΕΛ, Τίμος Καβακάς, στη συνέντευξη
Τύπου μετά από τον αγώνα με τον Πιερικό.

Δείτε το video

Αναλυτικά ο Τίμος Καβακάς
«Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου είχα δώσει εντολή για δύο αλλαγές. Ο Τάσος Κρητικός και ο Αλεξάντροβιτς θα έμεναν στα αποδυτήρια, για να πάρουν τις θέσεις τους ο Στέλιος Κρητικός και ο Παγώνης. Κατά την έξοδο της ομάδας στο γήπεδο δλώνονται στον τέταρτο οι δύο αλλαγές. Πριν γίνει η δεύτερη αλλαγή και μπει μέσα ο Παγώνης, ο Μπλέντι ενημερώνει ξαφνικά ότι δεν μπορεί. Απευθυνόμαστε στον τέταρτο, αλλά αρνείται να πάρει την αλλαγή πίσω. Σαν να μην έφτανε αυτό δεν αφήνει να μπει άμεσα ούτε ο Παγώνης, δηλαδή να γίνει η 2η αλλαγή. Ρωτήσαμε στο ημίχρονο τους παίκτες αν είναι όλοι καλά και ο Μπλέντι δεν είπε τίποτα. Είναι λάθος του Μπλέντι, αλλά και του τέταρτου που δεν δίνει την αλλαγή του Αλεξάντροβιτς με τον Παγώνη. Και φυσικά του πρώτου διαιτητή που δεν μας άφησε περιθώριο ούτε 1 λεπτό για να δέσει τα κορδόνια του ο Δεινόπαπας για να γίνει η αλλαγή. Δεν έχει ξαναγίνει αυτό που συνέβη σήμερα. Θα πρέπει οι διαιτητές να είναι σε ετοιμότητα. Έχουν και την ενδοσυνεννόηση, εξάλλου».

-Καταλογίζετε σκοπιμότητα;
«Εγώ δεν λέω τίποτα. Κρίνω αυτό που βλέπω. Το πέναλτι της ισοφάρισης ήταν πέναλτι; Καθαρό επιθετικό φάουλ, δίνεται πέναλτι. Και με τον Απόλλωνα τα ίδια και χειρότερα. Και μετά κάνουμε κριτική στους παίκτες και στον προπονητή. Η ομάδα γενικά θα πρέπει να πάρει θέση για όσα γίνονται. Αυτό που έγινε σήμερα δεν έχει ξαναγίνει ποτέ. Για δεύτερη συνεχόμενη Κυριακή κάποιοι πήγαν να κάνουν κάτι».

-Η διοίκηση έβγαλε ανακοίνωση μετά από το ματς της Ριζούπολης. Τι άλλο μπορεί να κάνει;
«Υπάρχουν ομάδες που διαμαρτύρονται συνεχώς. Τι να κάνουμε εμείς; Να δείρουμε τον τέταρτο για να κάνει την αλλαγή;»
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι: «Μιλώντας για το παιχνίδι, θεωρώ ότι κερδίσαμε δίκαια. Ήταν ένα ματς που το είχαμε στο πρόγραμμα να το κερδίσουμε. Στο πρώτο ημίχρονο δεν είμαι ευχαριστημένος από όσα είδα με βάση τα όσα έχω στο μυαλό μου για τα επόμενα ματς. Στο δεύτερο βελτιωθήκαμε. Βέβαια, δεχτήκαμε δύο γκολ εύκολα. Στο ένα, βέβαια, ο διαιτητής εφηύρε πέναλτι σε επιθετικό φάουλ. Το δεύτερο ήταν πολύ εύκολο. Αλλά αν είναι να βάζουμε τέσσερα και να τρώμε δύο, ας γίνεται έτσι. Ο τραυματισμός του Μπλέντι είναι πολύ σοβαρός. Στον τετρακέφαλο. Θλάση βαριάς μορφής είναι η αρχική εκτίμηση. Σε ένα ματς το οποίο ήταν κρίσιμο και δε λες ότι έχεις πρόβλημα δείχνει έλλειψη σοβαρότητας. Θα πρέπει να είμαστε σοβαροί εδώ που φτάσαμε. Δεν συγχωρούνται τέτοια λάθη. Και δεν μιλάω μόνο για τον Μπλέντι. Μιλάω για την αδράνεια του τέταρτου, αλλά και του διαιτητή, που δεν μας έδωσε 1 λεπτό για να γίνει η αλλαγή. Ευτυχώς που δε μας κόστισε. Πρώτη φορά βλέπω τέτοιο πράγμα».

-Για τον Ηρακλή;
«Είναι ένα ματς πολύ κρίσιμο, σημαντικό και δύσκολο. Μέσα στην έδρα του δε κερδίζει εύκολα ίσως γιατί έχει άγχος και πίεση λόγω του κόσμου. Θα πρέπει να το εκμεταλλευτούμε αυτό. Και το ματς τη Τετάρτης και αυτό της Κυριακής θα κρίνουν πολλά».

-Για την πρόσληψη Πήδουλα;
«Είναι λάθος μου που δεν αναφέθηκα στο προηγούμενο ματς. Με τον Γιάννη τον Μάγγο έχω άριστη συνεργασία. Είναι ένα παιδί που ως γυμναστής γνωρίζει ποδόσφαιρο και μελλοντικά μπορεί να εξελιχθεί σε κάτι πολύ καλό. Δεν έχει να κάνει με τα εργομετρικά η απόφαση αυτή. Απλώς χρειαζόμασταν έναν πιο έμπειρο να διαχειριστεί την κατάσταση σε αυτή την χρονική στιγμή και θέλαμε τον Μάγγο δίπλα γιατί είναι δικό μας παιδί. Θεώρησε τη δεδομένη στιγμή ότι δεν πρέπει να πάει στην ομάδα Νέων. Ίσως κι εγώ αυτό να έκανα στη θέση του. Όμως η πόρτα είναι ανοιχτή για αυτόν και του το έχω πει. Ο κος Πήδουλας είναι πιο έμπειρος και εκτιμώ ότι θα μας βοηθήσει να διαχειριστούμε κάποια πράγματα διαφορετικά. Εάν ήμαστε του χρόνου στη Σούπερ Λίγκ ο Γιάννης ο Μάγγος θα είναι στην ομάδα με έναν ρόλο που του έχω εξηγήσει».

-Για τις αλλαγές στα συστήματα. Έχετε κατασταλάξει;
«Για μένα η εικόνα και το έναυσμα είναι οι προπονητικές μονάδες που κάνουμε. Δοκιμάζουμε πολλά πράγματα αλλά μεσολαβούν ματς πολύ σημαντικά και ο χρόνος προετοιμασίας δεν αρκεί. Έτσι θα πάμε εκ του ασφαλούς».

-Είδαμε την ομάδα με 9 και 10 παίκτες να παίζει πολύ καλά. Μήπως πρέπει να παίζουμε έτσι (σ.σ. γέλια);
«Όχι. Καλύτερα με έντεκα (σ.σ. γέλια). Είπαμε κάποια πράγματα στο ημίχρονο γιατί στην αρχή ήμασταν νωχελικοί, οι αποφάσεις μας ήταν αργές και οι αποστάσεις μεταξύ των γραμμών μεγάλες. Κάποια πράγματα δεν τα τηρήσαμε. Στο δεύτερο μπήκαμε πιο συγκεντρωμένοι και παίξαμε πιο γρήγορα και κάποια πράγματα που μας βγάνουν αυτοματοποιημένα τα κάναμε σε καλούς χρόνους».

-Πόσοι βαθμοί αρκούν στα επόμενα δύο ματς;
«Έξι πόντους για να ήμαστε σίγουροι. Ο Ηρακλής μας περνάει δύο πόντους και θέλουμε να τον περάσουμε στη βαθμολογία. Νομίζω θα κριθεί στους 72 με 73 πόντους η άνοδος. Δηλαδή 7 νίκες. Βέβαια εξαρτάται και από το πρόγραμμα και των υπολοίπων ομάδων. Η Καλλονή σήμερα, για παράδειγμα, έμεινε στο 0-0».
 
ΑΕΛ © 2023. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top