Δείτε τι δήλωσε ο προπονητής της ΑΕΛ, Παναγιώτης Τζαναβάρας, μετά τη λήξη της αναμέτρησης με την
Κοζάνη για το πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής.

Αναλυτικά ο Παναγιώτης Τζαναβάρας
«Πήραμε μια πολύ σημαντική νίκη για την στιγμή που βρισκόμαστε και μετά τα τελευταία ανεπιτυχή ή άτυχα αποτελέσματα που είχαμε που μας δίνει και καλή ψυχολογία, μας δίνει χρόνο για καλύτερη δουλειά και μας δίνει αυτό που θέλαμε. Πρεσάραμε πολύ καλά την Κοζάνη η οποία είναι μια αξιόμαχη ομάδα, ευτυχήσαμε νωρίς να πετύχουμε τέρμα και σιγά, σιγά νομίζω ότι επιβάλαμε τον ρυθμό μας και φτάσαμε σε αυτή την πολύ σημαντική νίκη. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μου, περάσαμε δύσκολες εβδομάδες τελευταίες, η ομάδα ήταν λίγο σε κακή φόρμα, νομίζω ότι μέσα από τις προπονήσεις το έβλεπα κιόλας αυτήν την εβδομάδα, ότι είμαστε καλύτερα και φάνηκε και σήμερα μέσα στο γήπεδο. Χρειάζεται να βελτιώσουμε και άλλο το παιχνίδι μας σε διάφορους τομείς και αυτό θα κάνουμε. Μας περιμένουν ακόμη αρκετά παιχνίδια, έχουμε τώρα τον τελικό του κυπέλλου το Σάββατο και μετά να σταθούμε πάλι στο πρωτάθλημα για να φτάσουμε εκεί που πρέπει να φτάσουμε και να φτάσουμε και μαθηματικά να κατακτήσουμε  το πρωτάθλημα. Ευχαριστούμε τον κόσμο για την υποστήριξή του, τον θέλουμε κοντά, κάποιες στιγμές καταλαβαίνω όπως την προηγούμενη Κυριακή, ότι μπορεί να πληγωθεί, σήμερα όμως πιστεύω ότι ανταμείψαμε τις φιλοδοξίες τους και αυτών και τις δικές μας. Αυτή είναι η ΑΕΛ και νομίζω ότι μπορούμε να γίνουμε ακόμη καλύτεροι στο παιχνίδι μας. Συγχαρητήρια στην Κοζάνη, καθαρή ομάδα, δυνατή ομάδα καλή συνέχεια εύχομαι και ότι καλύτερο.

Αγωνιστικά τι πιστεύετε άλλαξε σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια;
«Καταρχήν η ένταση και ο ρυθμός, ένιωθα ότι μέχρι τώρα η ομάδα δεν είχε ένταση και ρυθμό, στο παιχνίδι της, μετά το πάθος και μετά διάφορα τεχνικοτακτικά στοιχεία που χρειαζότανε, αλληλοκαλύψεις και να υποστηρίξουμε το σύστημα που παίζουμε και νομίζω ότι δείξαμε αρκετή βελτίωση, έχουμε όμως ακόμα πολύ δουλειά».

Κόουτς είναι η πρώτη φορά που η ΑΕΛ παίρνει τρία γκολ από έναν ποδοσφαιριστή που δεν είναι βασικός της φορ. Η σημερινή εμφάνιση του Θανάση Πατινιώτη αποδεικνύει κάτι ίσως χρειαζόταν περισσότερα λεπτά συμμετοχής το προηγούμενο διάστημα;
«Φυσικά αυτό αποδεικνύει. Εγώ δεν τον ήξερα τον Πατινιώτη, όπως δε ήξερα αρκετούς από τους νεαρούς παίκτες της ΑΕΛ, ήξερα λίγο τους πιο έμπειρους. Βλέποντάς τον όμως στις προπονήσεις κατάλαβα πως αυτός ο παίκτης είναι ένα δυνατό χαρτί για την ομάδα και τον έβαλα να παίξει και μας δικαίωσε και μπράβο του και συγχαρητήρια».

Πιστεύετε ότι αυτή η νίκη μπορεί να επιφέρει ηρεμία στην ομάδα;
«Πιστεύω ναι γι' αυτό και είπα ότι είναι πάρα πολύ σημαντική και ήταν αυτό που χρειαζόμασταν. Εγώ είπα και την προηγούμενη εβδομάδα είμαι λίγο καιρό στην ομάδα σέβομαι αυτή την ομάδα πάρα πολύ, γιατί έχει μεγάλη ιστορία, πρέπει όλοι να είμαστε μονιασμένοι για το καλό της ομάδας. Δεν υπάρχει κανένας πάνω από την ομάδα. Όλοι είμαστε κάτω από την ομάδα για να δουλέψουμε και να την υπηρετήσουμε και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο».

Στα τελευταία δύο παιχνίδια μιλήσατε και για την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών έπαιξε ρόλο αυτό στους ποδοσφαιριστές να έχουν καλύτερη ψυχολογία και πάθος;
«Οι παίκτες τον τελευταίο καιρό από ότι μου λένε είναι πάρα πολύ πιεσμένοι και αγχωμένοι το πρώτο όμως από όλα ήταν ότι δεν ήταν σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Είχανε και κάποια ανεπιτυχή αποτελέσματα και χάσανε την αυτοπεποίθηση τους. Η πίεση του κόσμου είναι δεδομένη γιατί παίζεις στην ΑΕΛ και φοράς τη φανέλα της ΑΕΛ. Το σημερινό παιχνίδι θα μας δώσει αυτοπεποίθηση και ηρεμία».

Έχει κλειδώσει ο τίτλος;
«Όχι ακόμα, αν δεν κλειδώσει μαθηματικά δε τελειώνει τίποτα. Για μένα σε κάθε παιχνίδι και κάθε προπόνηση πρέπει να είμαστε πάρα πολύ σοβαροί». 
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top