Η εικόνα του Αλκαζάρ και το κλίμα που επικρατούσε στο νικηφόρο αγώνα της Κυριακής κόντρα στην
Καστοριά αποδεικνύουν περίτρανα ότι το αγωνιστικό κομμάτι έχει απαξιωθεί και μπει σε τελείως δεύτερη μοίρα, ενώ ο κόσμος δεν έχει διάθεση ούτε για… πανηγύρια. Αυτό με τα πανηγυρία, βέβαια, έχει και τη θετική πλευρά του, αν καλοσκεφτεί κανείς τη φάση στην οποία βρισκόμαστε. Όπως και να ‘χει, απαιτείται μια ακόμα νίκη, η οποία εκτός σοβαρού απροόπτου θα έρθει την ερχόμενη Κυριακή στην Κέρκυρα κόντρα στον τοπικό Όλυμπο, ώστε και μαθηματικά να εξασφαλιστεί η άνοδος της ομάδας στην επόμενη κατηγορία.

Δεν μπορεί πάντως να χωνευτεί με τίποτα το γεγονός ότι μια ομάδα που πέτυχε τους στόχους της και έχοντας ουσιαστικά εξασφαλισμένη την άνοδο καταφέρνει να αγωνίζεται μπροστά σε περίπου χίλια άτομα, με το κλίμα στις κερκίδες να χαρακτηρίζεται από ψυχρότητα και αμηχανία. Ο κακός και περίεργος καιρός των τελευταίων ημερών, όπως και τη μέρα του αγώνα, δεν αποτελεί σοβαρή δικαιολογία για το άδειο και παγωμένο Αλκαζάρ, γιατί πολύ απλά αν κάποιος γυρίσει το χρόνο πίσω σε ανάλογες περιστάσεις θα δει ότι δεν ήταν ικανός να σταθεί σοβαρό εμπόδιο ή ρυθμιστής. Αντιθέτως, ο κακός καιρός κάποιων άλλων μια χαρά μπορεί να εξηγήσει και να χρεωθεί την άρρωστη αυτή κατάσταση. Γιατί είναι πραγματικά άρρωστο να βλέπεις οπαδούς που έχουν φωνάξει για την ΑΕΛ σε κάθε απίθανο γήπεδο της χώρας να μην έχουν διάθεση να βγάλουν ούτε άχνα μέσα στο Αλκαζάρ και να δίνουν το «παρών» από… συνήθεια.

Σε μια χρονιά που περιμέναμε κι ελπίζαμε να μπούν βάσεις για ένα καλύτερο μέλλον έχουμε καταλήξει στο ότι ομάδα εδώ και καιρό ουσιαστικά δεν υπάρχει. Μοιάζει να είναι ξέφραγο αμπέλι, όπου ο καθένας κάνει του κεφαλιού του, χωρίς να σκέφτεται αν οι πράξεις του έχουν κάποιο αρνητικό αντίκτυπο. Το νιώσαμε για τα καλά όταν απερίσκεπτα οι παίχτες δημοσιοποίησαν εκείνο το υπογεγραμμένο… κουρελόχαρτο, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «ΑΕΛ δεν το πουλάς. Είσαι!». Και προτού περάσει πολύς καιρός από τότε το να είσαι μέλος της ΑΕΛ αποδεικνύεται πως πουλιέται μια χαρά για χάρη της ψηφοθηρίας… Προσωπικά, δε θυμάμαι να έχει συμβεί ξανά εν ενεργεία στελέχη μιας ομάδας, κατέχοντας μάλιστα και εξέχουσες θέσεις σ’αυτή, να κατεβαίνουν στον πολιτικό στίβο. Η ΑΕΛ δεν μπορεί να καταντά εκλογικό κέντρο και στελέχη της να χρωματίζονται και με άλλα χρώματα εκτός του βυσσινί. Εκείνοι που έχουν την τύχη και την τιμή να εκπροσωπούν πρώτοι απ’όλους την ομάδα αυτή οφείλουν να προσέχουν περισσότερο από τον οποιονδήποτε. Μάλλον, όμως, δε φαίνεται ότι νοιάστηκαν και πολύ… Ας μην ξεγελιέται κανείς όμως. Η φανέλα της ΑΕΛ δεν αποτελεί ασπίδα, ούτε είναι η κολυμβήθρα του Σιλωάμ που εξαγνίζει όσους δείχνουν απερισκεψία και ασέβεια, ακόμα κι αν στο παρελθόν θεωρήσαμε λανθασμένα ότι θα μπορούσε να είναι… Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού.

Η εκκωφαντική ησυχία του Αλκαζάρ στα τελευταία εντός έδρας παιχνίδια στέλνει πετυχημένα πολλά και διάφορα μηνύματά για την εξέλιξη και την τροπή που πήρε η φετινή χρονιά. Λίγη ακόμα υπομονή, όμως. Έχουμε φάει το γάιδαρο και περιμένουμε να σερβιριστούμε την ουρά, η οποία αναμένεται επεισοδιακότερη όλων, ελπίζοντας τουλάχιστον ότι δε θα μας κάτσει στο λαιμό… Οι επερχόμενες Γενικές Συνελεύσεις μέσα από την ένταση που θα τις χαρακτηρίσει (ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας) καλούνται οπωσδήποτε να φέρουν -μεταξύ άλλων- εκτόνωση και ηρεμία. Η αναβλητικότητα και ο δήθεν πολιτισμός δεν πρέπει με τίποτα να παίξουν ρόλο. Εξάλλου, αν δε σπάσουν αυγά ομελέτα δε γίνεται. Και φυσικά δεν κάνω λόγο για βία (μιας και υπάρχουν μυαλά πρόθυμα να παρεξηγήσουν)… Τα πρωτόγνωρα προβληματικά και αρνητικά φαινόμενα, όμως, που φέτος εμφανίστηκαν, οδηγώντας στο άρρωστο αυτό κλίμα, δεν πρέπει με τίποτα να αφήσουμε να μπουν κάτω από κανένα χαλάκι, αν θέλουμε να μην κοροϊδεύουμε τον εαυτό μας. Το τέλος της σεζόν φτάνει και είναι η καταλληλότερη στιγμή ώστε «ο καθένας που δεν κάνει για εδώ να τραβήξει το δρόμο του».

Στέφανος Κ. Αΐνης

*Για πιο άμεση επικοινωνία με τη «Φωλιά του κούκου» μπορείτε να στέλνετε τα σχόλια, τις απόψεις και οποιοδήποτε άλλο μήνυμά σας στο e-mail hfwliatoukoukou@yahoo.gr ή με το να επισκέπτεστε και να γίνετε μέλη στην επίσημη σελίδα και στο επίσημο προφίλ της στήλης στο facebook πατώντας εδώ και εδώ.
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top