Στο άρθρο της 6ης Φεβρουαρίου με τίτλο «Το νου μας...» έγραφα για τον Η. Κυριακίδη το εξής: «Πάντως,
θεωρώ ότι ίσως έφτασε η ώρα να τοποθετηθεί δημόσια κι ο παίχτης. Εφόσον ο παραγκωνισμός του πια είναι δεδομένος, δε νομίζω πως έχει να χάσει κάτι (αν μέχρι τώρα πίστευε κάτι τέτοιο)». Λίγες μέρες αργότερα, στις 11 Φεβρουαρίου, δημοσιοποιεί ανακοίνωση με την οποία προσπαθεί να ρίξει τους τόνους, αφού αποφεύγει να αναφερθεί με λεπτομέρειες στην υπόθεσή του, αφήνοντας όμως παράλληλα τα ερωτήματα γύρω από αυτή να αιωρούνται. Τελικά, προχθές, Κυριακή 4 Μαΐου, και μετά το νικηφόρο αγώνα στην Κέρκυρα που εξασφάλιζε και μαθηματικά την άνοδο στην ΑΕΛ, αποφασίζει να πει όλα όσα δεν είπε ως τώρα, καλώντας άπαντες στη συνέντευξη τύπου που θα δώσει σήμερα (Τρίτη) το απόγευμα στις 7μ.μ.

Η φωλιά του κούκου επιμένει από την αρχή σε φράσεις, που πιθανά κάποιος μπορεί να θεωρεί κλισέ, αλλά όπως και να ‘χει η ουσία τους δεν αμφισβητείται. «Η γνώση είναι δύναμη», «Η σιωπή είναι συνενοχή» (άρθρο στις 4 Φεβρουαρίου με αφορμή πάλι την υπόθεση Κυριακίδη και όχι μόνο), καθώς και ο αγαπημένος στίχος από τα Μωρά στη Φωτιά «και η μόνη ευκαιρία για να ζήσεις είναι να μιλήσεις». Προφανής, λοιπόν, η φιλοσοφία της στήλης.

Πιο συγκεκριμένα, λοιπόν, και σε ό,τι αφορά τον Η. Κυριακίδη, από το τέλος του περασμένου Γενάρη υπάρχει ένα θέμα ουσιαστικά ανοιχτό, το οποίο αν μη τι άλλο απασχόλησε και έφθειρε πολύ την ομάδα. Από τη μία πλευρά ακούστηκαν πολλά, διαφορετικά και αντιφατικά, ενώ οι… δύο μέρες του -απόντα πια- Ν. Γαλανακόπουλου, που είχε υποσχεθεί να μιλήσει και να ρίξει φως, έχουν περάσει για τα καλά. Καιρός να ακούσουμε όσα έχει να μας και ο Η. Κυριακίδης πάνω σε όλα αυτά. Άλλωστε είναι ο βασικότερος πρωταγωνιστής. Το όνομά και η υπόληψή του διασύρθηκε επί μήνες ολόκληρους και παρ’όλα αυτά προτίμησε να σιωπήσει, αφού θεώρησε πως αυτό ήταν το σωστότερο και το καλύτερο για την προσπάθεια που η ομάδα έκανε εντός αγωνιστικού χώρου. Αυτή τη στιγμή, όμως, η άνοδος είναι και τυπικά τελειωμένη.

Κατά την προσωπική μου άποψη ο τρόπος που επέλεξε να μιλήσει είναι ο πλέον ενδεδειγμένος, αφού προτιμά να σταθεί με επισημότητα ενώπιον όλων αντί -για παράδειγμα- να παραχωρήσει συνέντευξη σε κάποιον «δικό του» δημοσιογράφο ή μέσο μαζικής ενημέρωσης. Καλείται, λοιπόν, να αποδείξει πως όσα δηλώσει είναι η αλήθεια και όχι απλά η... δική του αλήθεια, γιατί μέχρι σήμερα πολλών οι… αλήθειες ακούστηκαν, αλλά ούτε έπεισαν, ούτε τις αποδείξεις τους είδαμε.

Όσο η διαφάνεια είναι ένα από τα βασικότερα ζητούμενά μας, τέτοιου είδους ενέργειες θα πρέπει να τις επιζητάμε και όχι να στεκόμαστε με καχυποψία απέναντί τους. Μακάρι όλοι να είχαν τη θέληση να σταθούν μπροστά μας, να μιλήσουν, να ερωτηθούν, να απαντήσουν και να κριθούν για όσα πουν. Όσοι θεωρούν περιττή, άχρηστη ή και προβληματική μια τέτοια συνέντευξη τύπου αυτή τη στιγμή, ας ξανασκεφτούν ότι ενδεχομένως να μας προσφέρει γνώση ενόψει και των κρίσιμων Γενικών Συνελεύσεων.

Το «πάρτι» ξεκίνησε. Καλή μας δύναμη.

Στέφανος Κ. Αΐνης

*Για πιο άμεση επικοινωνία με τη «Φωλιά του κούκου» μπορείτε να στέλνετε τα σχόλια, τις απόψεις και οποιοδήποτε άλλο μήνυμά σας στο e-mail hfwliatoukoukou@yahoo.gr ή με το να επισκέπτεστε και να γίνετε μέλη στην επίσημη σελίδα και στο επίσημο προφίλ της στήλης στο facebook πατώντας εδώ και εδώ.
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top