Ο Φάνης Γκέκας δεν μπήκε στη διαδικασία να χρίσει φαβορί στο παιχνίδι με την Κόστα Ρίκα, αλλά επεσήμανε την ανάγκη άπαντες στην Εθνική ομάδα να περιορίσουν τα λάθη στο κυριακάτικο ματς των «16», αφού όπως χαρακτηριστικά είπε, σε νοκ- άουτ παιχνίδια το παραμικρό μπορεί να κοστίσει.

Αναλυτικά όσα έγραψε:
«Την Κυριακή πηγαίνουμε για τον πιο δύσκολο αγώνα μέχρι στιγμής στη διοργάνωση. Δεν είναι μόνο γιατί απέναντί μας θα είναι μια ομάδα που είδαμε τι μπορεί να κάνει απέναντι σε αντιπάλους όπως η Ουρουγουάη, η Ιταλία και η Αγγλία, αλλά κυρίως γιατί σε αυτά τα ματς δεν υπάρχουν περιθώρια για λάθη.
Σε διπλά παιχνίδια ή σε ομίλους, συνήθως έχεις τη δυνατότητα να διορθώσεις πράγματα που δεν σου πήγαν όπως ήθελες σε κάποιον από τους αγώνες. Εδώ είναι ένα ματς μια κι έξω και τα λάθη δεν συγχωρούνται.
Οι πιθανότητες απέναντι στην Κόστα Ρίκα είναι μοιρασμένες, 50-50. Καμία από τις 16 ομάδες που προκρίθηκαν δεν έφθασε εκεί τυχαία οπότε το να πούμε ότι μια ομάδα είναι πιο εύκολη από μια άλλη είναι ένα τεράστιο λάθος που δεν πρόκειται να κάνουμε. Όλες έχουν αποδείξει στα ματς που έπαιξαν τι μπορούν να καταφέρουν και γι' αυτό έχουν φθάσει στις 16 καλύτερες ομάδες του κόσμου.
Εμείς θα μπούμε 100% συγκεντρωμένοι και πολύ αποφασισμένοι. Θα πρέπει να είμαστε σοβαροί και στα 90 λεπτά του αγώνα και να παίξουμε όπως παίξαμε με την Ακτή Ελεφαντοστού. Αν τα καταφέρουμε, όλοι πιστεύουμε ότι θα πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε».
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top