Ο προπονητής της ΑΕΛ, Παναγιώτης Τζαναβάρας, πήρε τρεις τίτλους και το εισιτήριο για τη Football League με την ΑΕΛ. μίλησε για όλα και για όλα στη mikriliga.

Αναλυτικά ο Παναγιώτης Τζαναβάρας

Τελείωσε μια σεζόν άκρως πετυχημένη για σένα. Δυσκολίες υπήρχαν στην ΑΕΛ;
«Η αλήθεια είναι πως βρήκα μια ομάδα με πολλά οργανωτικά και αγωνιστικά προβλήματα. Με επιμονή και δουλειά, βελτιώθηκε η κατάσταση και μετά από 2 εβδομάδες η ομάδα ρόλαρε. Έτσι φτάσαμε στους τίτλους και την άνοδο που ήταν και το κύριο ζητούμενο.»

Όπως και να το κάνεις η ΑΕΛ είναι ιδιαίτερη περίπτωση. Μεγάλη εμπειρία αυτός ο πάγκος;
«Πολύ καλή εμπειρία δε το συζητώ. Έχει ιδιαιτερότητα η ΑΕΛ και υπάρχει πίεση.  Όπως λέω όμως οι καλοί παίκτες και οι καλοί προπονητές αντέχουν στην πίεση. Πρέπει να αντιληφθείς το πρόβλημα για να βρεις λύσεις. Δεν είναι εύκολος ο πρωταθλητισμός.»

Πως κρίνεις πως μετά από τρεις τίτλους και φυσικά την άνοδο, η ομάδα συζητάει και με άλλους προπονητές;
«Εγώ έκανα αυτό που μπορούσα καλύτερα. Εγώ έδειξα τη δουλειά μου. Η διοίκηση αποφασίζει. Δε θέλω σχολιάσω κάτι. Είναι θέμα διοίκησης. Μαθαίνω και εγώ ότι υπάρχουν επαφές. Δεν ξέρω τι θα γίνει.»

Υπάρχει πάντως εκτίμηση από τον κόσμο της ΑΕΛ στο πρόσωπο σου...
«Πράγματι εισπράττω θετική ανταπόκριση από τον κόσμο, όμως η διοίκηση αποφασίζει. Προσωπικά νιώθω ικανοποιημένος από τη δουλειά μου. Εάν μείνω τελικά στην ΑΕΛ, φιλοδοξώ να φτιάξω μια εξαιρετική ομάδα για τη Football League ώστε η ΑΕΛ να επιστρέψει εκεί που ανήκει. Αυτό θα γίνει μέσα από όλους. Είναι ομαδική δουλειά. Με τη διοίκηση, τον κόσμο, τους παίκτες και το προπονητικό τιμ.»

Έργο και μάλιστα εξαιρετικό έδειξες και στη Νίκη Βόλου. Ειδικά στον πρώτο γύρο η ομάδα πετούσε φωτιές... Είχες και συ τη δική σου συμβολή.
«Ισχύει αυτό. Παίξαμε όμορφο ποδόσφαιρο και είχαμε εξαιρετική παρουσία σε άμυνα και επίθεση. Για την ακρίβεια είχαμε την καλύτερη επίθεση και την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος στο πρώτο γύρο. Χτίσαμε την ομάδα από την αρχή με τον συνεργάτη μου, Γιώργο Κουδούνη και είχε γερές βάσεις. Νιώθω και ηθικά ικανοποιημένος για την πορεία, την δουλειά μου εκεί, και την άνοδο της Νίκης.»

Γιατί όμως έφυγες από τη Νίκη Βόλου;
«Δημιουργήθηκαν προβλήματα από κακή επικοινωνία που είχα με τον πρόεδρο. Και σ΄ αυτό συνετέλεσαν κάποιοι άνθρωποι γύρω από τον πρόεδρο που του μετέφεραν μη αναληθή πράγματα. Αξίζουν όμως πολλά συγχαρητήρια σε όλους για την άνοδο στην Super League. Στους παίκτες, τη διοίκηση, το προπονητικό τιμ και τον κόσμο.»
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top