Η ΕΠΟ αποφάσισε να προχωρήσει σε αλλαγές στο σύστημα διεξαγωγής του Κυπέλλου Ελλάδος για τη σεζόν 2014-1015, με σκοπό να γίνει πιο ελκυστική η διοργάνωση. Στον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος για την σεζόν 2014-2015 θα μετέχουν μόνο οι ομάδες της Super League και της Football League, καθώς αυτές είναι οι μόνες δύο επαγγελματικές κατηγορίες.
Σε πρώτη φάση, θα κληρωθούν μεταξύ τους μόνο οι 14 ομάδες του Βορείου Ομίλου και οι 14 ομάδες του Νοτίου Ομίλου της Β” Εθνικής, που θα δώσουν νοκ άουτ αγώνες. Έτσι θα προκριθούν από τα 14 ζευγάρια συνολικά 14 ομάδες, που θα προστεθούν στις 18 της Super League για να διαμορφώσουν την φάση των 32.
Στην συνέχεια θα σχηματιστούν οκτώ όμιλοι των τεσσάρων ομάδων. Στην κλήρωση που θα γίνει στα πρότυπα της αντίστοιχης του Τσάμπιονς Λιγκ, θα τεθούν ως επικεφαλής του κάθε ομίλου οι οκτώ πρώτες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα της Super League.
Κοινώς, ως επικεφαλής ομίλων θα αγωνιστούν Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Ατρόμητος, Παναθηναϊκός, Αστέρας Τρίπολης, ΟΦΗ, Εργοτέλης και Λεβαδειακός ή Παναιτωλικός (που ισοβάθμησαν στην 8η θέση), με βάση την επίσημη κατάταξη της Super League.
Σε κάθε όμιλο θα κληρωθεί και από μία ομάδα του δεύτερου γκρουπ δυναμικότητας, στο οποίο θα μετέχουν οι υπόλοιπες οκτώ ομάδες που παρέμειναν στη Super League, δηλαδή Λεβαδειακός ή Παναιτωλικός, Πανθρακικός, ΠΑΣ Γιάννινα, Καλλονή, Πανιώνιος, Πλατανιάς, Βέροια και Skoda Ξάνθη.
Στο τρίτο και το τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας θα μετέχουν οι ομάδες που ανέβηκαν στην Super League (Κέρκυρα και Νίκη Βόλου), αυτές που υποβιβάστηκαν στην Football League (Απόλλων και Άρης) και οι γενικά όσες ομάδες της Football League καταφέρουν να προκριθούν από τους αγώνες της πρώτης φάσης.
Οι αγώνες των ομίλων θα είναι μονοί, με γηπεδούχο την εκάστοτε ασθενέστερη ομάδα, πράγμα που σημαίνει πως οι επικεφαλής των ομίλων θα δώσουν όλους τους αγώνες τους μακριά από τις έδρες τους.
Από τη φάση των ''16'' και μετά, ξεκινούν οι νοκ άουτ διπλοί αγώνες, μετά από νέα κλήρωση. Όλοι οι νοκ άουτ αγώνες μετά τους ομίλους είναι διπλοί, με εξαίρεση φυσικά τον τελικό, ο οποίος θα διεξαχθεί ανεξαρτήτως των αντιπάλων, στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας με προγραμματισμένη ημερομηνία, για τις 9 Μαΐου του 2015.
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top