Την Τετάρτη (23/07) το βράδυ, στον ένατο αγώνα της κανονικής περιόδου η ΑΕΛ αντιμετώπισε εντός έδρας την πολωνική White Eagles FC.
Η ΑΕΛ άνοιξε το σκορ στο 7' με τον Μπίζμαρκ Μπενεβίντες. Ενώ οι μέσοι και οι αμυντικοί εξουδετέρωναν κάθε επιθετική προσπάθεια των αντιπάλων, η ΑΕΛ συνέχισε να πιέζει και αφού οι προσπάθειες των ποδοσφαιριστών της να ανεβάσουν τον δείκτη του σκορ κατέληξαν τρεις (3) φορές στα δοκάρια, το ημίχρονο έληξε με 1-0.
Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΛ συνέχισε την πίεση και είχε άλλα δύο (2) δοκάρια. «Δεν θυμάμαι να έχω δει ποτέ αγώνα με ομάδα να έχει πέντε (5) προσπάθειες στα δοκάρια. Είναι καλό ότι δημιουργούμε ευκαιρίες.», δήλωσε ο προπονητής Μίλτον Γουγουλιάς.
Στο 75' ο μέσος Πέδρο Σιμόες σκόραρε με απευθείας κόρνερ, ενώ στο 82' ο ίδιος μετά από πάσα του αμυντικού Μιχαλόπουλου πέρασε και τον τερματοφύλακα για να σημειώσει το 3-0. Στο 89' ο Τζο Εστέρα αφού ξεκίνησε από την άμυνά του σούταρε έξω από την μεγάλη περιοχή και κεραυνοβόλησε τον αντίπαλο τερματοφύλακα για να σημειώσει το τελικό 4-0.

«Ανακάμψαμε και παίξαμε όπως πρέπει να παίζει η ΑΕΛ» δήλωσε ο αμυντικός Βασίλης Πανόπουλος. «Είμαι πολύ ευχαριστημένος να βλέπω τους παίκτες μας να αγωνίζονται σε υψηλές προδιαγραφές. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο της ΑΕΛ. Κάθε παίκτης σ' αυτή την ομάδα (μη εξαιρουμένου και του εαυτού μου) είναι περήφανος να φοράει ''το άλογο'' στη φανέλα του. Είναι η ιδιαίτερη περηφάνια που ανεβάζει το παιχνίδι κάθε παίκτη στο επόμενο επίπεδο», δήλωσε ο προπονητής Γουγουλιάς.

Η ΑΕΛ αγωνίστηκε χωρίς τους τραυματίες μέσους Ντίνο Ζαρτιλίδη και Μπρετ Μπλόντια, καθώς και τον τερματοφύλακα Μίλτον Τσιαπαλή.
Μετά την νίκη αυτή η ΑΕΛ ανέβηκε και πάλι στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας έναν (1) αγώνα περισσότερο από την πορτογαλική ομάδα. Ο επόμενος αγώνας της ΑΕΛ είναι την Παρασκευή 1η Αυγούστου, στις 19:00 με αντίπαλο την Middlesex FC.

 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top