Αγωνιστικό ραντεβού σε περίπου δύο μήνες θα δώσουν οι ομάδες της Football League. Και αυτό, γιατί η έναρξη του πρωταθλήματος της Β' Εθνικής για την περίοδο 2014-15 θα γίνει, σύμφωνα με πληροφορίες κατά 99% την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου (αναφερόμαστε στον κύριο όγκο των ματς αφού ανάλογα με τις τηλεοπτικές ανάγκες θα...υπάρξει παιχνίδι είτε την Παρασκευή είτε το Σάββατο, δηλαδή μία ή δύο ημέρες νωρίτερα).
Αυτός είναι ο σχεδιασμός της διοργανώτριας, η οποία θα προχωρήσει σε άτυπο Διοικητικό Συμβούλιο την προσεχή Τρίτη (22/7) με τη συμμετοχή των ομάδων, οι οποίες μετείχαν και πέρσι στο πρωτάθλημα, αν και αρχικά κάτι τέτοιο ήταν να συμβεί την Τετάρτη (16/7). Σε αυτή τη συνάντηση θα συζητηθούν όλα τα θέματα και προβλήματα της κατηγορίας με κυριότερο τον βασικό χορηγό του πρωταθλήματος, αφού επί του παρόντος υπάρχει πρόβλημα με τον ΟΠΑΠ. Αυτό είναι και το μεγαλύτερο «αγκάθι», που καλείται να ξεπεραστεί, καθώς ακόμα δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία και κοινώς δεν έχουν βρεθεί χρήματα..
Αντίθετα, υπάρχει μόνο ο ΟΤΕ TV και τα προσδοκώμενα έσοδα από την κεντρική τηλεοπτική διαχείριση, ενώ πριν από λίγες ημέρες η Σούπερ Λίγκα αποφάσισε και έδωσε ως ενίσχυση στην Ένωση Β' Εθνική 700.000 ευρώ. Ποσό, το οποίο οφειλόταν στη μικρή λίγκα και ουσιαστικά θα καλύψει διάφορες λειτουργικές τρύπες με συνέπεια να θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να προκύψει έστω ένα... χαρτζιλίκι για τις ομάδες.
Από εκεί και πέρα, στο άτυπο συμβούλιο θα συζητηθεί η προκήρυξη του νέου πρωταθλήματος, το οποίο εφόσον δεν προκύψουν ανυπέρβλητα θέματα με τις φορολογικές ενημερότητες ομάδων είναι σχεδιασμένο να διεξαχθεί σε δύο ομίλους των 14 ομάδων. Και όπως σας έχουμε αναφέρει ξανά, ο προγραμματισμός είναι να οι μισές ομάδες (επτά τον αριθμό) από κάθε όμιλο να υποβιβασθούν, ενώ οι τρεις πρώτες από κάθε όμιλο, δηλαδή συνολικά έξι, να παίξουν μεταξύ τους πλέι οφ μετά το τέλος της κανονικής περιόδου ώστε να προκύψουν οι δύο ομάδες, που θα ανέβουν στη Σούπερ Λίγκα.
Τέλος, αναμένεται να προσδιοριστεί και η ημερομηνία των αρχαιρεσιών για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. στην Ένωση Β' Εθνικής...
a-sports.gr
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top