Ένας εκ των νεοαποκτηθέντων ποδοσφαιριστών της ΑΕΛ μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου στο Ελατοχώρι. Διαβάστε αναλυτικά τι είπε ο Θανάσης Πινδώνης για το ξεκίνημα στη νέα του ομάδα.

Αναλυτικά ο Θανάσης Πινδώνης

-Την αισθάνεσαι την πίεση;
-Όταν μια ομάδα έχει στόχο την άνοδο και τον πρωταθλητισμό είναι φυσιολογικό να υπάρχει πίεση. Για μένα αυτό είναι πάρα πολύ θετικό γιατί πάντα είσαι σε εγρήγορση, προσπαθείς να πετύχεις τους στόχους σου, φυσικά με την στήριξη του κόσμου. Ποιος ποδοσφαιριστής άλλωστε δεν θέλει να παίζει με πολύ κόσμο και να έχει την στήριξη των φιλάθλων. Με την πίεση που υπάρχει στην ομάδα θεωρώ ότι και εμείς θα μπορέσουμε να βελτιωθούμε ως ποδοσφαιριστές και να πάμε την ομάδα εκεί όπου ανήκει.

-Υπάρχουν πολλοί και καλοί παίκτες στην ομάδα. Αυτό σας προβληματίζει, σας απασχολεί για το ποιος θα παίζει;
-Όταν ένας παίκτης πηγαίνει σε μια ομάδα πρώτα βλέπει τον εαυτό του. Πρώτα απ’ όλα να έχει πίστη στον εαυτό του και από εκεί και πέρα είναι φυσιολογικό σε μια θέση να υπάρχουν και άλλοι παίκτες. Εγώ κοιτάζω τον εαυτό μου, είναι πολύ θετικό ότι έχω απέναντί μου κάποιους ποδοσφαιριστές με πολύ μεγάλη εμπειρία και θα προσπαθήσω να διεκδικήσω την θέση και να είμαι στα πλάνα του προπονητή μου.

-Έχεις την εμπειρία από το πρωτάθλημα. Υπάρχουν κάποιες διαφορές στο φετινό από αυτά των προηγούμενων χρόνων;
-Ακόμη δεν έχω εικόνα από τις άλλες ομάδες γιατί πρέπει να δούμε το σύνολο όταν αρχίσει το πρωτάθλημα. Η προηγούμενη ομάδα μου είχε στόχο την άνοδο όπως και εδώ, κοιτάζω το δικό μας ρόστερ και θεωρώ ότι έχουμε πολύ καλό ρόστερ. Πρέπει να γίνουμε ομάδα και να βρεθεί η σωστή χημεία, γιατί δεν παίζουν ρόλο μόνο τα ονόματα. Είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο και σε θέμα παικτών και σε θέμα προπονητών και οργάνωσης. Αν είμαστε προσηλωμένοι και ταπεινοί ο στόχος θα επιτευχθεί.

-Τι σε έκανε να έρθεις στην ΑΕΛ;
-Σίγουρα η προσέγγιση της διοίκησης –που με ήθελαν τόσο πολύ- έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο, φυσικά η ιστορία της ομάδας και ότι η ΑΕΛ είναι ένας πολύ μεγάλος σύλλογος, με έκαναν να πω κι εγώ το ναι για να έρθω και να βοηθήσω όσο μπορώ.

-Σε τι επίπεδο αφομοίωσης αυτών που ζητάει ο προπονητής σας βρίσκεστε;
-Τα φιλικά γίνονται για έναν σκοπό. Καταρχήν για να βρούμε ρυθμό εμείς οι παίκτες και να βρούμε την συνοχή ως ομάδα. Πιστεύω πως όσο πιο πολλά φιλικά κάνουμε και καλύτερο ρυθμό θα έχουμε και ο προπονητής θα δει περισσότερα πράγματα και θα βελτιώσει περισσότερα. Αυτά που μας λέει ο προπονητής στην προπόνηση προσπαθούμε μέχρι ένα σημείο να τα βγάζουμε μέσα στο παιχνίδι. Γι’ αυτό γίνεται και η ανάλυση του αγώνα, γι’ αυτό γίνεται και η προετοιμασία του αγώνα.
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top