Η ιστορία της ΑΕΛ έχει συνδεθεί με την απώλεια ανθρώπων που έφυγαν άδικα από τη ζωή. Και αν κάποιοι φύγαν από τη ζωή σου, σε βλέπουν απ’ το club του παραδείσου, ΑΕΛ θυμήσου, πάντα μαζί σου, βασίλισσα σε θέλουν κι οι νεκροί σου. Χύθηκε αίμα για αυτό το στέμμα, που δεν το πήραμε με γλείψιμο και ψέμα, ΑΕΛ μονάχα πάντα μαζί σου, όπου και αν παίζεις θα ’ναι εδώ οι οπαδοί σου, ΑΕΛ σε θέλω, μες τη ζωή μου δίνεις το λόγο για την ύπαρξή μου, μέσα στις φλέβες, μες την καρδιά μου…ΑΕΛΑΡΑ είσαι η βασίλισσά μου»

Αφιερώνεται στη μνήμη όλων όσων έχασαν τη ζωή τους και το όνομά τους συνδέθηκε με την ποδοσφαιρική ομάδα της ΑΕΛ...
Δεν τους ξεχνάμε ποτέ... Θα ζουν για πάντα στην καρδιά και στη μνήμη μας...
Το δικό μας club του παραδείσου....

Δείτε το video 1


Δείτε το video 2


7 Ιουλίου 1964
Στις 7 Ιουλίου 1964 έφυγε από την ζωή σε ατύχημα ο Γιάννης Βαλανιάδης, πρώην παίκτης του Ηρακλή Χάλκης, που επρόκειτο να αποτελέσει μέλος της ΑΕΛ.

5 Απριλίου 1965
Ένας από αυτούς είναι ο Θόδωρος Πασσιάς. Έπαιζε στον Άρη Λάρισας και είχε επιλεγεί από τους Θεσσαλούς για να στελεχώσει την πρωτοεμφανιζόμενη ΑΕΛ το 1965 μιας και ήδη στα δεκαεπτά του χρόνια θεωρούταν από τους πλέον ταλαντούχους τερματοφύλακες. Όμως, στη διάρκεια προπόνησης της ΑΕΛ στις 25 Φεβρουαρίου 1965 τραυματίστηκε. Η διάγνωση που έγινε ήταν λανθασμένη και ενώ είχε αιμοραγία στα νεφρά, τον έστειλαν σε ορθοπεδική κλινική. Χάθηκε πολύτιμος χρόνος και όταν διακομίστηκε στο σωστό νοσοκομείο ήταν πλέον αργά. Ο άτυχος νέος αργόσβηνε και τελικά «έφυγε» στις 5 Απριλίου 1965, μόλις 18 ετών…

20 Ιουλίου 1974
Τα επόμενα θύματα της «κατάρας» ήταν ο 26χρονος Αργεντινός Γκιγέρμο Ντάους, ο οποίος πνίγηκε το καλοκαίρι του 1974 όταν είχε πάει για μπάνιο στον Αγιόκαμπο μαζί με τον 15χρονο Νίκο Παπαγιάννη, μέλος της εφηβικής ομάδας της ΑΕΛ. Το μοιραίο συνέβη όταν η βάρκα στην οποία επέβαιναν, ανατράπηκε.

6 Σεπτεμβρίου 1979
Στις 6 Σεπτεμβρίου 1979 οι αγαπημένοι Δημήτρηδες της πόλης, ο 19χρονος Κουκουλίτσιος και ο 20χρονος Μουσιάρης έπεσαν θύματα τροχαίου δυστυχήματος στο 111ο χιλιόμετρο της Εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας στην περιοχή της Θήβας. Ήταν μεσημέρι (4.30) όταν δύο νεαροί παίκτες πήγαιναν από προπόνηση της Εθνικής Ελπίδων εν όψει του αγώνα με τη Σοβιετική Ένωση στην Οδησσό, όταν τους βρήκε ο θάνατος. Στο ίδιο αυτοκίνητο επέβαινε και ο Γιάννης Βαλαώρας, ο οποίος ευτυχώς βγήκε αλώβητος για να γίνει ο… σημαιοφόρος της ομάδας τα επόμενα χρόνια.

9 Νοεμβρίου 1980
Κατα την αναχώρηση της εκδρομής των Ιερολοχιτών για την Αθήνα, ο 19χρονος τότε οπαδός της ΑΕΛ, Θανάσης Μαντζώνης βρίσκει τραγικό θάνατο επί της οδού Ρούζβελτ. Επιβαίνοντας σε κινούμενο λεωφορείο το εκτεθειμένο του κεφάλι συνθλίβεται από κολόνα της ΔΕΗ

26 Οκτωβρίου 1986
Ο Χαράλαμπος Μπλιώνας, ένας φιλάθλου της ΑΕΛ, που «έφυγε» τόσο άδικα από τη ζωή. Ο Χαράλαμπος Μπλιώνας από το Λουτρό Ελασσόνας ήταν το πρώτο θύμα του χουλιγκανισμού στα ελληνικά γήπεδα. Στις 26 Οκτώβρη του 1986, μια φωτοβολίδα που πέταξαν οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ τον βρήκε στο λαιμό, κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα ΑΕΛ-ΠΑΟΚ στο Αλκαζάρ, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

1 Φεβρουαρίου 1987
Τέσσερις φίλαθλοι της ΑΕΛ ο Νίκος Κολιόπουλος, ο Δημήτρης Μπέλλος, ο Φώτης Χατζηβασιλείου και ο Νικός Βεντόκης επιστρέφοντας από τον αγώνα Εθνικού-ΑΕΛ, βρίσκουν τραγικό θάνατο στο ύψος του Αλμυρού, όταν το ΙΧ στο οποίο επέβαιναν συγκρούεται με φορτηγό.

11 Νοεμβρίου 1991
Υπάρχουν, όμως, δύο ακόμη αξιομνημόνευτες περιπτώσεις που χρίζουν αναφοράς. Ο Μάκης Λυγούρας από τη Φαλάνη, έπαιξε στη Λάρισα από το 1974 ως το 1976, οπότε και αποδεσμεύτηκε. Δεν πολυασχολήθηκε με τον αθλητισμό έκτοτε, ενώ στις , μόλις 34 ετών, έσβησε από καρδιακή προσβολή.

Ο Σταύρος Κάσσας ήταν από τους πρώτους παίκτες που είχαν επιλεγεί για να στελεχώσουν την ΑΕΛ το 1964 και έπαιξε για περίπου τρία χρόνια. Το καλοκαίρι του 1967 αντιμετώπισε πρόβλημα στο πόδι. Δεν φαινόταν να είναι κάτι σοβαρό αλλά ήταν… Το πόδι του μολύνθηκε, αναγκάστηκε να σταματήσει το ποδόσφαιρο. Αργότερα υποχρεώθηκε σε ακρωτηριασμό. Τη δεκαετία του 1970 πούλαγε λαχεία σε αναπηρικό καροτσάκι, ενώ ακολούθησαν και άλλες επιπλοκές στην υγεία του και στα 56 του άφησε την τελευταία του πνοή…

6 Οκτωβρίου 1996
Ο Ανδρέας Ζέρμας, συντοπίτης του Μουσιάρη, αφού γεννήθηκαν στο ίδιο χωριό, το Δαμάσι, έπαιξε στην ΑΕΛ για τρία έτη, στα δύσκολα χρόνια της ομάδας. Υπήρξε, επίσης, στέλεχος της Εθνικής Νέων. Αποδεσμεύτηκε το 1993 και το 1996 αγωνιζόταν στον Δαμασιακό. Στις 6 Οκτωβρίου 1996 επιστρέφοντας από παιχνίδι της ομάδας του, σκοτώθηκε σε τροχαίο στην Εθνική οδό Ελασσόνας – Τυρνάβου. Ήταν 25 ετών…

8 Μαρτίου 1997
Ο Βορειοηπειρώτης μέσος ποδοσφαιριστής Λευτέρης Μήλος έφυγε άδικα από την ζωή, μόλις στα 31 του καθώς άφησε τη τελευταία του πνοή σε αυτοκινητικό δυστύχημα, λίγο έξω από τη Λάρισα. Φόρεσε τα βυσσινί ως το 1996 και ήταν από τους αγαπημένους των οπαδών της ΑΕΛ. Συνέχισε την καριέρα του στον Ηρακλή, ενώ υπήρχαν φήμες ότι από το επόμενο κιόλας καλοκαίρι επρόκειτο να επιστρέψει. Όμως, έπεσε και αυτός θύμα της ασφάλτου αφού σκοτώθηκε στις 8 Μαρτίου 1997.

13 Σεπτεμβρίου 1997
Ο αείμνηστος Γιώργος Μητσιμπόνας έγραψε και έκρινε την ιστορία όταν την Πρωτομαγιά του 88 με εκπληκτικό εναέριο βολέ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ηρακλή, στο 87ο λεπτό κάνοντας την ΑΕΛ την 1η περιφερειακή ομάδα (και μοναδική ως σήμερα) που κατέκτησε την ελληνική κορυφή! Ήταν ο ηγέτης, εκείνος που με το πάθος και την φωνή του ξεσήκωνε και τους συμπαίκτες του και τους καθοδηγούσε μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ήταν ένα από τα θύματα της κατάρας που φαίνεται να κυνηγάει την ΑΕΛ. Η κατάρα που θέλει την ομάδα της ΑΕΛ να χάνει τα παιδιά της στην άσφαλτο.
Στις 13 Σεπτεμβρίου 1997 «έφυγε» ο Γιώργος Μητσιμπόνας. Ήταν στον Τύρναβο και εκείνη την καταραμένη ημέρα κατευθυνόταν με το αυτοκίνητό του -και παρέα τον δημοσιογράφο Νίκο Μίχο- στην Κοζάνη για φιλικό παιχνίδι αλλά ο θάνατος παραμόνευε λίγο έξω από τη Γιάννουλη. Ο συνοδηγός του σώθηκε.

16 Νοεμβρίου 2009
Πέθανε πρόωρα από καρδιακό πρόβλημα στις 16 Νοεμβρίου 2009, σε ηλικία 31 ετών, ενώ κοιμόταν στο σπίτι του στη Λάρισα. Ο Αντόνιο Ντε Νίγκρις αισθάνθηκε δυσφορία στον ύπνο του και η σύζυγός του κάλεσε αμέσως ασθενοφόρο. Ο ποδοσφαιριστής των «βυσσινί», όμως, εξέπνευσε κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο. Βλάβη στο καρδιοαναπνευστικό σύστημα έδειξαν οι εξετάσεις.

13 Αυγούστου 2010
Ο Καλαματιανός μέσος ποδοσφαιριστής Παναγιώτης Μπαχράμης έφυγε άδικα από την ζωή, μόλις στα 34 του καθώς άφησε τη τελευταία του πνοή, όταν παρασύρθηκε από ταχύπλοο σκάφος, ενώ έκανε υποβρύχιο ψάρεμα. Με τους «βυσσινί» είχε κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας το 2007, ενώ την επόμενη σεζόν συμμετείχε και στο Κύπελλο UEFA.
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top