Μιας και μαζεύτηκαν πολλά και διάφορα σχολιασμός της αγωνιστικής και όχι μόνο επικαιρότητας των τελευταίων ημερών σε ρυθμό «τελεία και παύλα» («τελεία» για το ένα θέμα «και παύλα» για εκείνο που ακολουθεί).

-  Δύο φιλικοί αγώνες, ο ένας μία μέρα μετά τον άλλο, με τον εμπορικότερο από τους δύο μάλιστα να διεξάγεται ημέρα όπου η αγορά είναι ανοιχτή, φανερώνουν την επιπολαιότητα που χαρακτηρίζει το σχεδιασμό της προετοιμασίας της ομάδας. Ως εκ τούτου, δεν ήταν έκπληξη η αποκαρδιωτική προσέλευση του κόσμου και η κατά συνέπεια εισπρακτική αποτυχία… Σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, παρά τα σημάδια βελτίωσης υπάρχουν ακόμα χτυπητές αδυναμίες με εμφανέστερη όλων εκείνη στο κέντρο, που και στην ανάπτυξη φέρνει πρόβλημα αλλά και στην αναχαίτιση των αντίπαλων επιθέσεων, ειδικά όταν προέρχονται από γρήγορες ομάδες.

-  Με αφορμή τους φιλικούς αυτούς αγώνες είχαμε την επιστροφή στο AEL FC Arena και όλοι θυμηθήκαμε τη διαφορά που μπορεί να κάνει προσφέροντας περισσότερη ώθηση τόσο στην ίδια την ομάδα όσο και στην κερκίδα. Λύπη, όμως, προκαλούν τα σημάδια εγκατάλειψης του, που φάνηκαν τόσο στο χλοοτάπητα όσο και στις κερκίδες, τις οποίες οι υπεύθυνοι του γηπέδου δε φρόντισαν να καθαρίσουν. Το ελάχιστο κι αυτονόητο δηλαδή… Λες και ο κόσμος που θα πήγαινε στα παιχνίδια αυτά είναι β’ κατηγορίας. Κατά τ’άλλα, συμφωνία για περαιτέρω χρήση του AEL FC Arena από την ΠΑΕ ΑΕΛ -προς το παρόν έστω- δεν υπάρχει, παρά τα δημοσιεύματα που διαβεβαίωναν για σίγουρη επιστροφή. Είναι μια αλήθεια ότι για το Β. Πλεξίδα δεν υπήρξε προτεραιότητα η παρουσία της ομάδας στο συγκεκριμένο γήπεδο -όπως αντιθέτως ήταν η παρουσία της στα Δέντρα- παρά τα μεγάλα λόγια που είχε πει από νωρίς πέρυσι. Το θέμα, όμως, είναι ότι μετά και το στραβό ξεκίνημα της ομάδας κρίνεται, πέρα από τα θετικά αποτελέσματα στο πρωτάθλημα φυσικά, ως ακόμα επιτακτικότερη ανάγκη η… μετακόμιση στο Arena, ώστε να ζεσταθεί ξανά ο κόσμος και να ενισχύσει με τη σειρά του την ομάδα στο βαθμό που αποδεδειγμένα μπορεί.

-  Η αναβολή του πρωταθλήματος μπορεί να ευνοεί την ΑΕΛ, αφού δίνει τον απαιτούμενο χρόνο ώστε αφενός να δουλευτεί καλύτερα και αφετέρου να αφομοιώσει τις λογικές του νέου προπονητή της, Κ. Παναγόπουλου, αλλά δε νομίζω ότι μπορεί κανείς να διαφωνήσει πως η ουσία βρίσκεται αλλού. Το «που» αναλύεται στο σχετικό άρθρο του Χ. Τσούμαρη με τίτλο «Παράγοντες… του κώλου».

-  Τιμωρία μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών για την ΑΕΛ με αφορμή τα όσα(;) έγιναν στο παιχνίδι Κυπέλλου κόντρα στον Ολ. Βόλου-Μονακό στο «Αλκαζάρ» και όλοι ακόμα απορούμε με το σκεπτικό της απόφασης… Από την άλλη, με αυτά που έχουν δει τα μάτια μας κι έχουν ακούσει τα αυτιά μας για τον «παράδεισο» του ελληνικού ποδοσφαίρου, είναι ανέφικτο να μην είμαστε καχύποπτοι και να μη σκεφτόμαστε ότι η συγκεκριμένη τιμωρία είναι ένα ακόμα συστημένο μήνυμα, παρότι η ποινή είναι εφέσιμη και υπάρχει η ελπίδα ότι τελικά δε θα ισχύσει. Από το πουθενά ένας ακόμη πονοκέφαλος για την ομάδα, αφού αν η απόφαση δεν αλλάξει θα αγωνιστεί μπροστά στον κόσμο της για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα την 4η αγωνιστική…

-  Συνέντευξη παραχώρησε ο Α. Βοσνιάδης στους Χ. Γκατζούλη και Α. Ζαχαρούλη, τηρώντας τη δέσμευσή του να μιλήσει για όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της σύντομης θητείας του στον πάγκο της ΑΕΛ. Το «ζουμί» στα λεγόμενά του είναι η -γνωστή- παρεμβατικότητα του Β. Πλεξίδα, ο οποίος θεωρεί δεδομένο το να μπλέκεται στα πόδια των άμεσα υπευθύνων για το αγωνιστικό κομμάτι της ομάδας. Τα όσα περιγράφονται από τον Α. Βοσνιάδη, δυστυχώς, φανερώνουν μια ασόβαρη εικόνα, γεγονός που συν τοις άλλοις τραυματίζει το προφίλ της ΑΕΛ. Από την άλλη, ο Α. Βοσνιάδης προσπάθησε να δικαιολογηθεί λέγοντας πως δούλεψε στοχεύοντας την έναρξη του πρωταθλήματος. Υπό κανονικές συνθήκες και δίχως την αναβολή το πρωτάθλημα θα άρχιζε σε λιγότερο από μια εβδομάδα όμως η εικόνα που εξακολουθεί να παρουσιάζει η ομάδα τον διαψεύδει ηχηρά. Οι όποιες ευθύνες του Β. Πλεξίδα, λοιπόν, δε γίνεται να αποκρύψουν τις ολοφάνερες δικές του.

- Αποδεκτό έγινε το γραπτό αίτημα του Ν. Μπαλατσούκα για διαγραφή του από μέλος του Δ.Σ. της Ερασιτεχνικής ΑΕΛ, επιβεβαιώνοντας έτσι και τυπικά τις φήμες που τον τελευταίο καιρό ήθελαν τη συμμετοχή του στην ΠΑΕ, ως συνεργάτη του Β. Πλεξίδα. Υπό άλλες συνθήκες θα θέλαμε από μόνοι μας την ενεργή συμμετοχή ενός «δικού μας» ανθρώπου στη νέα ΠΑΕ, ως τρόπον τινά τοποτηρητή, ώστε να αποφευχθούν λάθη του παρελθόντος. Ο τρόπος, όμως, που γίνεται κάτι παίζει πάντα σημαντικό ρόλο. Ο Ν. Μπαλατσούκας, μέχρι πρότινος πρόεδρος της Ερασιτεχνικής ΑΕΛ, τον Αύγουστο του 2013 ζητούσε την ψήφο των μελών του Σωματείου για να εκλεγεί στο νέο Δ.Σ. του. Όπως, λοιπόν, δημόσια ζήτησε την ψήφο μας τότε, δημόσια όφειλε και τώρα να σταθεί μπροστά μας -ανεξάρτητα από το αν το καταστατικό του δίνει άλλες επιλογές- και να εξηγήσει τους λόγους παραίτησής του. Έτσι τουλάχιστον θα τιμούσε και όσους τον εμπιστεύτηκαν με την πολύτιμη ψήφο τους. Δε θα αναφερθώ καν στο πλήγμα που μια τέτοια κίνηση προκαλεί στο προφίλ της Ερασιτεχνικής ΑΕΛ... Άλλωστε η απολογιστική Γενική Συνέλευση αναμένεται σύντομα και είναι μια καλή ευκαιρία να ξεκαθαριστούν πολλά.

-  Για το τέλος άφησα την επετειακή εκδήλωση για τα 50 χρόνια της ΑΕΛ την περασμένη Παρασκευή στο Κηποθέατρο. Η αλήθεια είναι πως βαραίνει όλους μας ιστορική ευθύνη που η επέτειος για το μισό αιώνα ζωής της ομάδας δεν τιμήθηκε όπως θα έπρεπε και ειδικά εκείνους που έτυχε να βρίσκονται σε πιο καίρια πόστα. Η εκδήλωση αυτή, λοιπόν, θεωρήθηκε ευκαιρία να… «ξελασπώσουμε», όμως εκ του αποτελέσματος αυτό δε συνέβη. Το πιο στενάχωρο, όμως, είναι η στάση ορισμένων ανθρώπων που κλήθηκαν να συμμετάσχουν και οι οποίοι καπηλεύτηκαν μια τέτοια εκδήλωση (ανεξάρτητα αν ήταν επιτυχημένη ή όχι) βάζοντας το «εγώ» τους πάνω από την ΑΕΛ. Από την άλλη, επειδή καλό είναι να μη στρουθοκαμηλίζουμε, οι συγκεκριμένες συμπεριφορές είναι το πρόβλημα εκείνο που ταλανίζει την ομάδα εδώ και πολλά χρόνια. Η ΑΕΛ, δυστυχώς, για κάποιους ήταν, είναι και φαίνεται ότι θα είναι ένα σκαλοπάτι για να πατάνε και να μοστράρουν καλύτερα το «εγώ» τους.

Στέφανος Κ. Αΐνης

*Για πιο άμεση επικοινωνία με τη «Φωλιά του κούκου» μπορείτε να στέλνετε τα σχόλια, τις απόψεις και οποιοδήποτε άλλο μήνυμά σας στο e-mail hfwliatoukoukou@yahoo.gr ή με το να επισκέπτεστε και να γίνετε μέλη στην επίσημη σελίδα και στο επίσημο προφίλ της στήλης στο facebook πατώντας εδώ και εδώ.
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top