Νέες κασέτες της ΕΥΠ, οι οποίες περιλαμβάνονται στη δικογραφία της εγκληματικής οργάνωσης που ερευνά ο εισαγγελέας στο ελληνικό ποδόσφαιρο, παρουσίασε η τηλεοπτική "Δίκη στον Σκάϊ". Από τους σοκαριστικούς διαλόγους συνάγεται ότι κάποιοι επεδίωκαν την αγορά της ΑΕΚ, του Πανιωνίου και του ΠΑΣ Γιάννενα για λογαριασμό μεγάλης ΠΑΕ, ενώ τεκμηριώνεται η εξάρτηση τουλάχιστον τριών ομάδων (Αρης, ΟΦΗ, Κέρκυρα). Επίσης διευθύνων σύμβουλος μεγάλης ΠΑΕ μιλώντας με τον ιδιοκτήτη της ομάδας του στις 11 Μαϊου 2012 συμφωνεί να υπογράψουν ένα έγγραφο, αλλά μετά "αρχίζει η τρομοκρατία", όπως τονίζει χαρακτηριστικά. Στο φως ήρθαν και οι συνομιλίες προέδρου μεγάλης ΠΑΕ με δικηγόρο, ο οποίος χρησιμοποιεί το όνομα του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου για δικαστικές υποθέσεις, επικαλούμενος μάλιστα τον κοινό τόπο καταγωγής άλλων δικαστικών λειτουργών.

ΙΔΟΥ ΤΙ ΚΑΤΕΓΡΑΨΕ Ο ΥΠΕΡΚΟΡΙΟΣ ΤΗΣ ΕΥΠ
01/06/12 πρόεδρος μεγάλης ΠΑΕ (Β) συνομιλεί με αντιπρόεδρο ΕΠΣ (Ν) :
B: Έλα Nίκο τί γίνεται πως πάει ;
N: Καλημέρα, καλά. Εσύ τί κάνεις ;
B: Εγώ αυτό που εξήγησα είναι το εξής: υπάρχουν διάφορα περιστατικά που εμένα με έχουν πείσει πλέον ότι δεν υπάρχει επόμενη μέρα με τον Πιλάβιο. Όπως το βλέπω εγώ, έτσι ;
N: Μάλιστα
Β: Απλώς λόγο Euro και λόγο της ιστορίας δεν ήθελα εγώ να δημιουργήσω θέμα.
N: Πολύ καλά έκανες. Άλλο είναι το ζήτημα. Αυτό είναι οριστικό ; Άμα είναι οριστικό...
B: Οριστικό, οριστικό είναι...
N: Τελείωσε, άμα είναι οριστικό τελείωσε.

01/06/12, ώρα 13:41 ο πρόεδρος της μεγάλης ΠΑΕ (Β) συνομιλεί με τον αντιπρόεδρο της ίδιας ΠΑΕ (Γ)
Γ: Έλα με ξανάπιασε ο Πιλάβιος και του λέω κοίταξε για να μη κρυβόμαστε θέλουμε να ψηφίσουμε παρών. Τί ρε δεν καταλαβαίνω, έχεις καμία διοίκηση που δεν επιδέχεται κριτικής του λέω, μη τρελαθούμε.
B: Μμμ...
Γ: Αυτή είναι η θέση μας του λέω. Τώρα για τον ΟΠΑΠ εγώ σου λέω να πάρω τον Άρη ένα τηλέφωνο...
B: Ναι πάρτον, ναι...
Γ: Εντάξει, εντάξει ; Έγινε.
B: Και την Κέρκυρα...
Γ: Και τον ΟΦΗ ;
B: Ναι. Και τον ΟΦΗ και την Κέρκυρα.
Γ: Εντάξει, έγινε.

27/06/12, ώρα 23:55 συνομιλούν στέλεχος μεγάλης ΠΑΕ (Α) με αντιπρόεδρο ΠΑΕ της Θεσσαλονίκης (Γ)
Γ: Λοιπόν άκου δυο πράγματα. Πρώτον αυτός ο παπάρας των Ιωαννίνων που λέγαμε, θυμάσαι ;
A: Ναι.
Γ: Έχω έναν τύπο που δούλευε για εμένα και τώρα δουλεύει στα Γιάννενα και μου είπε ότι ψαχνόταν αυτός να βάλει ένα Χαλκιδαίο στην ομάδα. Μου λέει ο δικός μου γιατί δεν πας να του μιλήσεις να του ζητήσεις το management.
A: Ναι.
Γ: Και του έχει πει αυτός και θέλει να μου μιλήσει. Να παω να τον δω ή να το πω στον Βαγγέλη και να μην πάω ;
Α: Εε;
Γ: Καταρχήν δεν θα αναφέρουμε για Βαγγέληδες και τέτοια.
Α: Εγώ πιστεύω ότι πρέπει να τον δεις.
Γ: Εντάξει θα πάω, συζητάω , το βλέπουμε και τέτοια.
Α: Ναι.
Γ: Αυτός μου είπε ότι έχει άνοιγμα στο ένα εκατομμύριο με ένα διακόσια.
Α: Ναι.
Γ: Ωραία. Πες του όμως ότι θα πάω να τον δω, κατάλαβες ;

10/05/12, ώρα 11:48 εισερχόμενο SMS σε πρόεδρο μεγάλης ΠΑΕ (Β) από συνεργάτη του (Α) : '' Κανόνισε να βρεθούμε σήμερα ή αύριο να δούμε τι θα γίνει με τον λογαριασμό σου. Όταν όμως αναλάβω την ΑΕΚ θα με αφήνεις και εμένα καμία που και που. Αυτά τα πράγματα δεν γίνονται με mails, sms ή τηλέφωνα''.
01/06/12 , ώρα 21:36 στέλεχος μεγάλης ΠΑΕ (Α) συνομιλεί με συνεργάτη του (Ν):
Ν: Ο Αργύρης μπορεί να πάρει και Α' Εθνική ομάδα, έτσι ; Α' Εθνική. Τον Πανιώνιο, την ΑΕΚ. Πόσα χρωστάει η ΑΕΚ, 50 εκατομμύρια ; Άμα ήταν Αεκτσής έτσι ; Μπορούσε να την πάρει την ΑΕΚ.
Α: Γιατί δεν παίρνει τον Πανιώνιο ;
N: Όχι μωρέ, εντάξει. Δεν είναι τρελός με το ποδόσφαιρο.
A: Εάν πάρει τον Πανιώνιο 1.5 εκατομμύριο τον χρόνο θέλει.

ΣΤ) 21/06/12 εισερχόμενο SMS από πρώην πρόεδρο ΕΠΟ σε πρόεδρο μεγάλης ΠΑΕ (Β): ''Κύριε πρόεδρε, προφανώς από λάθος πληροφόρηση, σας αναφέρω ότι ασχολήθηκα με την υπόθεση Γαζώρου, με τη Νίκη Βόλου. Σας δηλώνω ότι ουδεμία σχέση έχω με την υπόθεση, ούτε ασχολήθηκα ούτε με ενδιέφερε να ασχοληθώ. Παραμένω πάντα στη διάθεσή σας''.

11/06/12, ώρα 09:35 συνομιλία προφυλακισμένου ποδοσφαιρικού παράγοντα (Μ) με στέλεχος μεγάλης ΠΑΕ (Α)
Μ: Υπάρχει ενδεχόμενο να βγει σήμερα η απόφαση.
A: Ναι.
M: Και υπάρχει και μεγάλο ενδεχόμενο την εγγύηση που μου έχουν βάλει να τη ζητάν επιτόπου. Να μη δώσουν προθεσμία. Σε αυτή τη περίπτωση ενεργοποίησε τον φίλο μας να βρει έναν άνθρωπο.
A: Ναι.
M: Πρέπει να βρει τον κατάλληλο άνθρωπο που θα πάει να τα βάλει στο όνομά του.
Α: Ωραία.
M: Ενεργοποιηθείτε.
Α: Πόσο είναι η εγγύηση ;
Μ: Δεν ξέρω πόσο θα βάλουν ρε παιδί μου. Μπορεί να βάλουν 150, 200 , 300 , ξέρω εγώ ;
A: Πρέπει να τα έχεις μαζί σου εκείνη την ώρα ;
Μ: Ναι με το που θα βγει η απόφαση να κατατεθούν στο ταμείο παρακαταθηκών και δανέιων. Αλλά βρείτε το όνομα εμπιστοσύνης που θα τα καταθέσει στο όνομά του για λογαριασμό δικό μου.
ΛΙΓΟ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ...
Μ: Την έχουμε την επιταγή ;
A: Όχι ακόμα.
Μ: Πότε ξέρουμε ;
A: Δεν ξέρω, δεν ξέρω ακόμα. Μέχρι τί ώρα πρέπει να την έχουμε ;
M: Πρέπει μέχρι τις 13:30 ένα μηχανάκι αν μπορεί να πάει παρακαταθηκών και δανείων να γυρίσω να πάω Ευελπίδων και μέτα για το αποφυλακιστήριο. Να προλάβουμε αδελφέ. Κίνησε γη και ουρανό.
ΝΕΑ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΛΙΓΟ ΑΡΓΟΤΕΡΑ...
Μ: Ρε συ μίλησες με τον ίδιο και σου είπε ότι δεν έχει τη δυνατότητα αυτή ;
Α: Ναι. Πώς θα τα βρει τώρα ;
Μ: Δεν το ξέρω αυτό ρε συ αδελφέ. Εγώ αν βγώ μισή ώρα έξω μπορώ να βρώ ένα εκατομμύριο και δεν μπορεί να βρει αυτός τριακόσια χιλιάρικα ; Από πέντε φίλους αδελφάκι μου.
Α: Εντάξει μην αγχώνεσαι.
Μ: Εγώ είμαι μέσα ένα χρόνο ρε μάγκα και τώρα μου λένε βγες έξω και καθόμαστε μέσα τώρα για τριακόσια χιλιάρικα ;
Α: Δεν το περιμέναμε αυτό το πράγμα. Ο άνθρωπος τρελάθηκε μόλις του το είπα. Αφού μου λέει οτι ξέρεις οτι δεν έχω εδώ πέρα.
Μ: Βρες τα ρε αδελφάκι μου.
Α: Αυτό κοιτάμε.
Μ: Τρελαίνομαι ξέρεις είναι ντροπή αυτό το πράγμα. Αλλιώς αφήστε με μέσα ρε μάγκες!
ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΛΥΘΗΚΕ ΚΑΙ Ο ΠΑΡΑΓΩΝ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΕ
28/06/12 , πρόεδρος μεγάλης ΠΑΕ (Β) συνομιλεί με δικηγόρο (Μ)
Β: Έλα.
Μ: Έλα ρε μπλόκαρε το μυαλό μας. Αφού είχαμε το δικόγραφο. Ο Γ είναι περιβάλλον Αθανασίου . Ήταν όμως αυτός που ήταν και στην τριμελή, που ήταν λίγο αρνητικός απέναντί μας, τότε στην αναστολή. Ζαμάνφου τύπος, έχει σπίτι στη Πέτρα της Μυτιλήνης, έχω μάθει είναι περιβάλλον Μπάμπη. Πάντως και πρόεδρος αν δεν αλλάξει τώρα 30/06 μεθαύριο, ο Κ , αυτός είναι Κερκυραίος. Η βασική δουλειά είναι ο εισηγητής, τώρα εμείς θα τσεκάρουμε αύριο αν συνταξιοδοτούνται 30/06. Πάντως, είναι περιβάλλον... Από κανένα, δύο πρόχειρα σκαναρίσματα.
B: Πώς σου φάνηκε ο Χ ;
Μ: Τέλος παντων θα τα πούμε από κοντά.
ΛΙΓΟ ΑΡΓΟΤΕΡΑ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ (Μ) ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΕ (Γ):
Μ: Έλα, είχε μπλοκάρει το μυαλό μου. Αφού τα είχαμε τα ονόματα: Γ, Κ και δεν έιχαμε πει ότι το Γ τον είχαμε και στη τριμελή. Το είπα και στον πρόεδρο το είπα και στον Χ, ο Γ είναι Μυτιληνιός , περιβάλλον του συνονόματου του άλλου που λέγαμε, κατάλαβες του Χαράλαμπου εκεί. Ζαμάνφου και στην πέτρα Μυτιλήνης. Τώρα θα δούμε όλα τα άλλα και να ξέρεις ότι ο Σωκράτης τον σιχαίνεται τον Χ για διαφόρους λόγους για αυτό δεν θέλω να του πούμε... γιατί θα στενοχωρεθεί ο πρόεδρος, θα πει που μπλέξατε με τον μαλ... Το ξέρει ο πρόεδρος, κατάλαβες ;
Γ: Ναι. Ok.
M: Για κάποιους λόγους αλλά θα σου πω κάποια άλλη στιγμή.

SMS, 28/5/2012, ώρα 20.35, από Αγνωστο σε πρόεδρο μεγάλης ΠΑΕ (Β): " Πρόεδρε καλησπέρα σας, ευχαριστώ για την πρόσκληση. Αν θέλετε στείλτε πρόσκληση στον εισαγγελέα στο e-mail molonlave480@gmail.com"

Η εκπομπή αποκάλυψε και την ένορκη κατάθεση του Σταμάτη Βελλη, πρώην ιδιοκτήτη Απόλλωνα Σμύρνης: ''Αποφάσισα να αποχωρήσω γιατί πεποίθηση μου είναι ότι η σωτηρία ή ο υποβιβασμός της ομάδας μου δεν εξαρτάται αποκλειστικά από την αγωνιστική της συμπεριφορά, αλλά κατά την άποψή μου από μια ομάδα ανθρώπων που διοικεί ουσιαστικά την ΕΠΟ και συγκεκριμένα από τους Κουρίδη, Παπακωσταντίνου , Προύντζο κ.α , οι οποίοι δίνουν εντολές σε διαιτητές, όπως τους Αμπάρκιωλη και Κάμπατξη κ.α , να ευνοήσουν συγκεκριμένες ομάδες. Ο Ολυμπιακός με
την πολιτική του δανεισμού των παικτών , αν και νόμιμη, δημιουργεί σχέσεις και υποχρεώσεις με ομάδες που οφελούνται όπως ο Πλατανιάς, ο Εργοτέλης και ο Πανιώνιος. Το προηγούμενο καλοκαίρι μου προτάθηκε από τον Ολυμπιακό να αποκτήσουμε ως δανεικό πολύ γνωστό και ιδιαίτερα ικανό ποδοσφαιριστή που ανήκε στον Ολυμπιακό, καθώς και να προσληφθεί από τον Απόλλωνα προπονητής της επιλογής του Ολυμπιακού, παλιός παίκτης αυτής της ομάδας. Απέρριψα αυτές τις προτάσεις επειδή επιθυμούσα να αποφευχθεί σχέση εξάρτησης της ομάδας μου από τον Ολυμπιακό''.
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top