Στα χέρια του υπουργού είναι η απόφαση για τις μετακινήσεις των φιλάθλων στα playoffs της Football League, όπως τόνισε ο Σπύρος Καλογιάννης. Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος της Φούτμπολ Λιγκ, Σπύρος Καλογιάννης, ο οποίος ανέφερε το τρόπο που θα συγκεντρώσουν οι ομάδες τους βαθμούς για τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ.

Όπως ανέφερε, δεν αλλάζει κάτι σχετικά με τον τρόπο που θα αποκτήσουν οι ομάδες τους βαθμούς στα πλέι οφ.
Τα πλέι οφ θα διεξαχθούν με έξι ομάδες σε 10 αγωνιστικές. Υπενθυμίζεται ότι οι πρωτοπόροι των δύο ομίλων έχουν μπόνους 3 πόντους. Σύμφωνα με το αγωνιστικό τμήμα της Football League, εάν το γινόμενο βγάζει κάτω από μονάδα, π.χ. 0.75, τότε η στρογγυλοποίηση γίνεται προς  τα κάτω, ενώ αν το γινόμενο βγάζει έστω 1,5, τότε η στρογγυλοποίηση γίνεται προς τα πάνω. Η μοναδική διαφορά έχει να κάνει με το γεγονός ότι μια ομάδα, για να αποκτάει τους βαθμούς πάνω από το 0.75 θα πρέπει να έχει συμπληρώσει αρχικά τρεις βαθμούς.
Για παράδειγμα, εάν ο δεύτερος από τον τρίτο της βαθμολογίας η διαφορά τους είναι μόλις δυο βαθμοί, τότε θα ξεκινήσουν τα πλέι οφ και οι δυο ομάδες με μηδέν βαθμούς.

Για τα χρήματα στη Φούτμπολ Λιγκ:
«Όσα χρήματα είναι να δώσουμε τα δίνουμε και δεν υπάρχει κάποιο θέμα. Παίρνουμε πολύ λίγα χρήματα και όσο μπορούμε τα μοιράζουμε. Οι ομάδες προσπάθησαν και λογικά θα τελειώσουν 27 σύλλογοι συνολικά. Αυτό το πρωτάθλημα είναι πολύ δύσκολο αγωνιστικά, συλλογικά και οικονομικά».

Για το γεγονός πως δεν έγιναν επεισόδια στη Φούτμπολ Λιγκ:
«Όλα τα θέματα βαίνουν καλώς και δεν έχει συμβεί το παραμικρό. Μακάρι να πραγματοποιηθούν και τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ με τον ίδιο τρόπο».

Για το αν θα επιτρέπονται οι μετακινήσεις στα πλέι οφ και στα πλέι άουτ:
«Θα γίνει ένα συμβούλιο και είναι θέμα του Υπουργού. Είναι ένα θέμα σε συνεργασία και με άλλους και δεν μπορώ να απαντήσω σε αυτό. Υπάρχει μια συνεργασία και αυτή την φορά είναι πάρα πολύ αυστηρά τα μέτρα. Πρέπει οι φίλαθλοι να προστατέψουν τις ομάδες τους».
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top