Ο πρώην προπονητής της ΑΕΛ, Παναγιώτης Τζαναβάρας, σε συνέντευξη του, στη Θεσσαλία Τηλεόραση και την εκπομπή «Στη Σέντρα» μίλησε για τους λόγους που τον οδήγησαν στην παραίτηση, ενώ αναφέρθηκε και στα όσα διαπίστωσε το χρονικό διάστημα που βρέθηκε στο πάγκο της ΑΕΛ.

Δείτε το Video

Αναλυτικά ο Παναγιώτης Τζαναβάρας
Για την απόφαση να αποχωρήσει:
«Η ανακοίνωσή μου λέει μερικά πράγματα. Έπρεπε να σεβαστώ την προπονητική και επαγγελματική μου ευσυνειδησία. Δεν μπορούσα να λειτουργήσω. Κάποια πράγματα που είχα στο μυαλό μου να φτιάξω δεν ήταν θεμιτά. Εδώ και καιρό υπήρχε αυτή η κατάσταση. Δεν υπήρξε σωστή χημεία, επικοινωνία. Το έβλεπα καιρό και αποφάσισα να παραιτηθώ, γιατί δεν μπορούσα να δουλέψω όπως ήθελα».

Για το αν επηρέασε το συμβάν με τον Περίκο:
«Δεν ήταν το θέμα αυτό που με οδήγησε σε αυτή την απόφαση. Έπαιξε τον ρόλο του, όπως πολλά μικρά γεγονότα που συνέθεσαν το παζλ. Υπήρχε απογοήτευση και προβληματισμός. Δεν μπορούσα να κάνω δουλειά μου»

Για τις διαφορές σε σχέση με πέρυσι:
«Ήταν διαφορετικό το τάιμινγκ. Πέρυσι ήρθα τέλος Φεβρουαρίου. Βρήκα ένα ρόστερ που δεν ήταν καλά δουλεμένα. Δεν υπήρχαν γήπεδα, πηγαίναμε σε χωριά για προπόνηση. Είχα όμως τον ίδιο κορμό και σε τέσσερις εβδομάδες μπόρεσα να φορμάρω την ομάδα, να της δώσω ρυθμό και να πάρουμε τρεις τίτλους. Φέτος ήρθα 5 Ιανουαρίου, μέσα στη μεταγραφική περίοδο. Στο πρώτο ματς είχα 16 παίκτες στην αποστολή και τον νεαρό Μπαλογιάννη. Στα 10 που έμεινα είχα διαφορετική ενδεκάδα σε όλα πλην του τερματοφύλακα και της άμυνας. Όταν αποκτάς 16 νέους εκ των οποίων οι 8-10 ξένοι είναι πολύ δύσκολο. Ξένοι που δεν ήταν καλά προπονημένοι, απείχαν από τις προηγούμενες ομάδες τους. Αυτούς έπρεπε σε σύντομο διάστημα να τους δέσω, να τους προπονήσω, να μπουν στη φιλοσοφία μου. Εκεί χάθηκε το παιχνίδι...

Για το ποιος έκανε τις μεταγραφές:
«Οι πιο πολλές έγιναν σε συνεργασία με τον πρόεδρο, τον Κικερίδη και εμού. Κάποιες έγιναν χωρίς τη γνώμη μου. Εκεί ήρθε ο πρώτος κλονισμός, αλλά το έπνιξα. Είπα, δεν πειράζει, θα δουλέψουμε. Όμως όταν σου ζητούν να φορμάρεις μία ομάδα άμεσα με παίκτες σε απραξία και ταυτόχρονα ζητούν και αποτέλεσμα και απόδοση, τότε δεν είναι εύκολο».

Για το αν έκανε ο ίδιος λάθη:
«Έκανα κι εγώ. Στην επιθυμία μου πάνω να φτιάξω μια καλή ομάδα και σε συνάρτηση με την έλευση νέων, έκανα λάθη. Αναγνώριζα τους παίκτες μου μέσα από τους αγώνες και μέσα από τα λάθη μου. Πήρα εγγυήσεις από τον πρόεδρο. Μου είπε ότι δεν αλλάζει προπονητή, ότι έχει κάνει λάθη. Μου εγγυήθηκε κάποια πράγματα. Εγώ φταίω. Το πρώτο λάθος ήταν ότι επέστρεψα στη Λάρισα και το δεύτερο ότι τον πίστεψα. Δεν είχα χρόνο να φτιάξω την ομάδα όπως θέλω εγώ. Όταν ολοκληρώθηκε το ρόστερ, πριν το ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου έκανα εργομετρικά για να έχω εικόνα. Μέχρι τότε δούλευα στα τυφλά. Μετά τον Αιγινιακό άρχισα να δουλεύω όπως ήθελα. Έγιναν, όμως κάποια γεγονότα, η προπονητολογία, η ανασφάλεια, το κακό κλίμα και κατάλαβα ότι δεν μπορούσα να δουλέψω σε αυτή την ομάδα. Μετά τον αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου παραιτήθηκα για λόγους ευθιξίας. Ένα πολύ άτυχο ματς. Αν μετρούσε το κανονικό γκολ θα κερδίζαμε. Ακολούθησαν διαδοχικά ματς με τον Τύρναβο και τον Αιγινιακό και οι παίκτες δεν ήταν κατάλληλα προπονημένοι, δεν μπορούσα να ανταπεξέλθουν. Βλέποντας πόσο πληγωμένη είναι η πόλη, αποφάσισα να παραιτηθώ, αλλά με στήριξε ο πρόεδρος και μου έδωσε δύναμη. Μετά το ματς με τον Αιγινιακό. είδα ότι το κλίμα ήταν πολύ άσχημο. Δεν ήθελα να δημιουργήσω πρόβλημα. Η προπονητολογία με έθιγε και αποφάσισα να φύγω μήπως μπει η ομάδα σε καλύτερο δρόμο».

Για το αν προλαβαίνει η ΑΕΛ τα play off:
«Είναι δύσκολο. Θα το δείξουν τα αποτελέσματα. Εγώ δεν πρόλαβα να δουλέψω. Η ΑΕΛ έχει πολύ καλούς παίκτες, αλλά αυτοί που ήρθαν και όσοι έμειναν δεν είναι κατάλληλα προπονημένοι για να αντέξουν υψηλό ρυθμό».

Για το αν γίνονταν παρεμβάσεις από τον Βαγγέλη Πλεξίδα και αν έπαιξαν ρόλο:
«Φυσικά και έπαιξαν. Επηρέασε καταστάσεις πολλές φορές. Δεν σε άφηνε να δουλέψεις ήρεμα».
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top