Τρία κακουργήματα καταλογίζει στον Γιώργο Τσακογιάννη για τα στημένα του 2011 ο Αντεισαγγελέας εφετών Αθηνών, Παναγιώτης Πούλιος και δύο στον Αχιλλέα Μπέο. Για δωροδοκία και δωροληψία ο Γιώργος Μποροβήλος. Ο πρώην παράγοντας του ποδοσφαίρου και νυν δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, μίλησε για τις κατηγορίες που του αποδίδονται για το σκάνδαλο «Koriopolis» για τα στημένα παιχνίδια το 2011 στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο Αχιλλέας Μπέος.

Αναλυτικά όσα είπε ο Αχιλλέας Μπέος:
Για την πρόταση του εισαγγελέα Πούλιου:
«Αυτή η πρόταση που υπάρχει, δεν κατατέθηκε πουθενά, και είναι ένα μεγάλο ερωτηματικό και μια απορία όλων των Ελλήνων. Έχετε οι δημοσιογράφοι την πρόταση του εισαγγελέα και δεν την έχουν οι δικηγόροι, συγχαρητήρια στον κύριο Πούλιο. Την πρόταση και την ήξερα και την περίμενα, ο Πούλιος χτες είπε ότι θα την δώσει ολοκληρωμένη. Σε κανέναν δικηγόρο δεν έχει δοθεί, αυτό θα γίνει στις 15 Απριλίου. Προέχει να το πάρουν οι δημοσιογράφοι, έτσι είναι η δικαιοσύνη στην Ελλάδα. Τι να κάνουμε, θα το πιούμε το ποτήρι μέχρι τέλους. Έχω επανειλημμένως πει ότι δεν περίμενα τίποτα καλύτερο από αυτήν την δικαιοσύνη και θέλω να πιστεύω ότι θα κριθώ από σωστούς δικαστές. Την πρόταση του εισαγγελέα την αξιολογεί το συμβούλιο των εφετών όμως το αθώος ή ένοχος θα το κρίνει ο δικαστής. Είχα ζητήσει από το συμβούλιο των εφετών την εξαίρεση του Πούλιου για προσωπικούς λόγους και γιατί είχα αποδείξεις ότι μεροληπτούσε εις βάρος μου. Αυτή είναι η αλήθεια. Δεν σημαίνει ότι επειδή όποιος λέει κάτι είναι και το σωστό, μπορεί να είναι και λάθος. Κατά την κρίση μου θεωρώ ότι υπήρχε μεροληψία εναντίον μου, θα το συζητήσουμε στα επόμενα συμβούλια».

Για τη δική του υπόθεση και την υπόθεση Μαρινάκη: 
«Ένα έχω να πω, να μην κάνουμε σύγκριση των δυο υποθέσεων. Στη δική μου περίπτωση, προφυλακίστηκα χωρίς να απολογηθώ. Κατηγορούμαι για δωροδοκία χωρίς να ξέρω τίποτα. Κατηγορούμαι για απάτη και εγκληματική οργάνωση που δεν υπάρχει οικονομικό όφελος. Έχω ψαχτεί από το ΣΔΟΕ και το Υπουργείο Οικονομικών και με βρήκαν πεντακάθαρο. Πιστεύω υπάρχουν δικαστές που θα με κρίνουν δίκαια. Συγχαρητήρια στον Πούλιο που βρήκε το ψυχικό σθένος να απαλλάξει τον κύριο Μαρινάκη αλλά έπρεπε να απαλλάξει και εμένα. Πως γίνεται να απαλλάσει τον Μαρινάκη και όχι εμένα; Ο Θεός θα μου δώσει υγεία να τα αντιμετωπίσω. Πιστεύω θα βρεθούν έντιμοι δικαστές και θα με κρίνουν σωστά».

Για το ότι ο Μπέος κατηγορείται το 2011 και ο Μαρινάκης και για το 2011 και το 2014 και πως μπορεί να απαλλάσσεται ο Μαρινάκης: 
«Δεν θα σχολιάσω δικαστική απόφαση για τρίτο άνθρωπο, για εμένα θα το έκανα. Για τον κύριο Μαρινάκη δεν θέλω να σχολιάσω κάτι. Αυτό θα κριθεί στην πορεία, αυτή την στιγμή δεν θέλω να πω κάτι. Για το πόρισμα Παπανδρέου, έπρεπε να είναι κατηγορούμενη η ίδια η κυρία Παπανδρέου. Εδώ στο πόρισμα Κορέα, έχουν καταθέσει 16 άτομα και υπάρχουν και ομολογίες, στη δική μου υπόθεση αν βρεθεί κάποιος μάρτυρας, φέρτε τον. Είναι πρωτοφανές αυτό που γίνεται. Αν βρεθεί ένας μάρτυρας, και ας είναι και ψευδομάρτυρας, εγώ πάω και ισόβια. Προσωπικά, αισθάνομαι μια χαρά. Έχω πάει φυλακή, δεν εύχομαι ούτε στον εχθρό μου να πάει. Πήγα φυλακή και δεν ξέρω τον λόγο. Μόνο στην Ελλάδα γίνεται αυτό. Κάποτε αυτοί που με κρίνουν, θα κριθούν όχι από εμένα αλλά από τον Θεό. Λένε ότι στήθηκαν παιχνίδια, συμμετέχουν τόσα άτομα. Με τι στήθηκαν, με τα μάτια;
Έχουν καταγγείλει ότι έχουν κλαπεί 50 cd και δεν ξέρουν πως έγινε αυτό. Το κάνανε για να καλύψουν δημοσιογράφους και βουλευτές . Αυτό είναι ντροπή. Είναι σαν να λες ότι κλάπηκε μια τράπεζα και δεν έχεις αποδείξεις. Όλοι κρινόμαστε. Δεν ντρέπονται λίγο; Σε οποιοδήποτε κράτος που σέβεται την δημοκρατία και τον άνθρωπο, δε γίνονται τέτοια λάθη. Με καταστρέψανε, με πήγαν φυλακή, πατέρα πέντε παιδιών. Ακόμα και όταν με περίμενε η αστυνομία να μου κάνει μήνυση, ήμουν σωστός έκανα κίνηση μόνος μου και άνοιξα την πόρτα και τους είπα μπείτε μέσα. Να τα δεχτώ αυτά αλλά ρωτάω μπορεί να στηθεί ένας αγώνας χωρίς να συμμετέχουν 3-4 παίκτες, πως μπορεί να γίνει αυτό; Δεν φωνάζουν ποδοσφαιριστές να πουν για το αν έγινε στήσιμο αγώνα. Κανονικά οι πρώτοι που συλλαμβάνονται είναι οι πρωταγωνιστές, δηλαδή οι ποδοσφαιριστές.
Δείτε τι έγινε στην Τουρκία. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά, είναι ντροπή. Δέχομαι να οδηγηθώ φυλακή, αν υπάρχουν μάρτυρες να με καταδικάσουν, τους προκαλώ. Ρωτήστε τον Κασάμη να σας πει την άποψή του για την δική μου δικογραφία και πως αισθάνεται για την υπόθεσή μου. Εγώ βίωσα μια τεράστια αδικία, είναι κρίμα. Δεν υπάρχει πιο σωστό και ανθρώπινο πράγμα να παραδέχεσαι ότι έκανες λάθος. Αισθάνομαι πολύ δυνατός και έχω πίστη στο τέλος θα δικαιωθώ 100%. Πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει η αδικία. Μου κάνουν άρση απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και θέλουν να μου αφαιρέσουν την θέση μου, ποιοι είναι αυτοί; Αυτός ο νόμος είναι κατάπτυστος, σου βάζουν ποινή χωρίς να έχεις δικαστεί».
 
ΑΕΛ © 2020. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top