Ομοιογένεια εντός κι εκτός γηπέδου ήταν το μυστικό της επιτυχίας της ΑΕΛ, που σαν σήμερα πριν από 27 χρόνια κατέκτησε το πρωτάθλημα, όπως δήλωσε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο παλαίμαχος γκολκίπερ των «βυσσινί» Χρήστος Μιχαήλ.

Αναλυτικά ο Χρήστος Μιχαήλ: 
-Τις μνήμες που του ξυπνά η επέτειος: 
«Κάθε χρόνο τέτοια μέρα έρχεται στο μυαλό μου η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Η απόκρουση του πέναλτι από μένα έπαιξε το ρόλο της και μετά ο αείμνηστος Γιώργος Μητσιμπόνας πέτυχε το γκολ που μας χάρισε το πρωτάθλημα. Μετά τον αγώνα μια ολόκληρη πόλη γιόρταζε».

-Το μυστικό της επιτυχίας της ΑΕΛ: 
«Η ΑΕΛ ήταν μια ομάδα που αποτελείτο από Θεσσαλούς. Αυτό που έκανε την ομάδα μας ξεχωριστή ήταν η ομοιογένεια και το ότι ήμασταν μια οικογένεια, μια παρέα. Ήταν σημαντική η σχέση που είχαμε μεταξύ μας».

-Τον Γιάτσεκ Γκμοχ: 
«Η συμβολή του Γιάτσεκ ήταν πολύ μεγάλη. Μας έπεισε πως μπορούσαμε να τα καταφέρουμε».

-Τη συμμετοχή του και στους τρεις τίτλους που έχει πάρει η ΑΕΛ: 
«Είχα την ευτυχία να συμμετέχω και στους τρεις τίτλους της ομάδας, δύο σαν τερματοφύλακας και μία σαν μέλος του προπονητικού τιμ. Νιώθω ευλογημένος γι’ αυτό».

-Το αν μπορεί μια επαρχιακή ομάδα να πάρει τίτλο σήμερα: 
«Έτσι όπως είναι αυτή τη στιγμή η κατάσταση στο ποδόσφαιρο, το θεωρώ δύσκολο. Αν βρεθεί κάποιος οραματιστής πρόεδρος, όμως, μπορεί να γίνει. Η επαρχία δεν παύει να παράγει ταλέντα κι αν μια ομάδα καταφέρει να κρατήσει αυτά τα ταλέντα, μπορεί να γίνει».

-Τη φετινή πορεία της ΑΕΛ: 
«Ο κ. Πλεξίδας πρόσφερε αρκετά, αλλά οι πολλές αλλαγές προπονητών δεν κάνουν καλό στην ομάδα. Έβαλε λεφτά, έκανε μεταγραφές, αλλά η αναταραχή που δημιουργείται όταν γίνεται αλλαγή προπονητή κάθε 2-3 μήνες δεν βοηθά».

-Τον κόσμο της ΑΕΛ: 
«Παρά τα σκαμπανεβάσματα το κοινό της Λάρισας διατηρείται. Θεωρώ όμως ότι πρέπει να γίνει μια μεγαλύτερη προσπάθεια, για να τραβήξουν όλα τα παιδιά της περιοχής στην ΑΕΛ».

-Το αν μπορεί η ΑΕΛ να αναδείξει νέους γκολκίπερ: 
«Το θέλω πάρα πολύ, αλλά έχει γίνει έτσι το ποδόσφαιρο, που προτιμούν οι ομάδες να πάρουν έτοιμους τερματοφύλακες παρά να δώσουν ευκαιρίες σε νέα παιδιά με ταλέντο. Η ΑΕΛ έχει βγάλει πολλούς παίκτες και τερματοφύλακες».

-Τη θέση του τερματοφύλακα: 
«Δεν είναι σαν τις άλλες θέσεις. Πρέπει να έχεις υπομονή. Κι αυτό που λέω στα παιδιά που δουλεύω μαζί τους, είναι ότι πρέπει να έχουν υπομονή».
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top