250.000 ευρώ για λογαριασμό της ΠΑΕ ΑΕΛ (όπως αποδεικνύεται από τους αριθμούς λογαριασμών που προτείνει) ζητάει από την ΠΑΕ Ολυμπιακός ο πρόεδρος της λαρισινής ομάδας Αλέξης Κούγιας από τα χρήματα που διέθεσε η πειραϊκή ΠΑΕ για την απόκτηση του Κάργα και του Ασίγκμπα. Ο κ. Κούγιας υποστηρίζει στην επιστολή που έστειλε σε ΠΑΕ Ολυμπιακό, Ιωάννη Βρέτζο, διευθύνοντα σύμβουλο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Παναχαϊκή Γ.Ε. 2005, Παναγιώτη Τσιριμπή, πρόεδρο της ΠΑΕ Παναχαϊκή Γ.Ε. 2005, Παπαθωμά Λεωνίδα, διευθύνοντα σύμβουλο της ΠΑΕ Παναχαϊκή Γ.Ε. 2005 ότι υπάρχει συμφωνία να συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις και να λάβει το 50% του ανταλλάγματος που θα καταβληθεί, οπωσδήποτε δε όχι μικρότερο των 50.000,00 ευρώ για κάθε ποδοσφαιριστή. Μάλιστα ο ίδιος υποστηρίζει ότι επειδή του ανήκει το 50% των δυο παικτών πρέπει να πάρει 250.000 ευρώ. Επίσης αναφέρει ότι του ανήκει εξ ημισείας με την Παναχαϊκή και τα δικαιώματα των ποδοσφαιριστών Μιχάλη Καρβουνιάρη, Λυμπέρη Στεργίδη, Ανδρέα Χύσα και Νικολάου Τρίγκα. Η επιστολή δημοσιεύεται αυτούσια την Τετάρτη (20/01/2016) στην εφημερίδα «Ελευθερία» και αναφέρει τα εξής:
Αναλυτικά η επιστολή Κούγια προς ΠΑΕ Ολυμπιακό, Ιωάννη Βρέτζο, διευθύνοντα σύμβουλο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Παναχαϊκή Γ.Ε. 2005, Παναγιώτη Τσιριμπή, πρόεδρο της ΠΑΕ Παναχαϊκή Γ.Ε. 2005, Παπαθωμά Λεωνίδα, διευθύνοντα σύμβουλο της ΠΑΕ Παναχαϊκή Γ.Ε. 2005 αναφέρει τα εξής: 
«Όπως σας είναι γνωστό από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, στις 07/08/2015 πώλησα την ΠΑΕ Παναχαϊκή Γ.Ε. 2005, της οποίας κατείχα το 90%, στην κυρία Παπαδοπούλου Ειρήνη. Η αγοραπωλησία έγινε βάσει συμβολαιογραφικού εγγράφου και συγκεκριμένα στη συμβολαιογράφο Αθηνών κ. Φαρμακίδου Ελένη και συνετάγη το υπ' αριθμόν 4.001 συμβόλαιο. Όπως επίσης είναι γνωστό, για την πώληση της ΠΑΕ Παναχαϊκή δεν πήρα ούτε ένα ευρώ, παρά το ότι είχα δαπανήσει εκατομμύρια ευρώ τόσο για την αγορά των μετοχών, όσο και για την εξόφληση των παλαιών χρεών σε ΙΚΑ, εφορία, καθώς και σε παλαιούς ποδοσφαιριστές και πιστωτές, αλλά και για τη συντήρηση και την παρουσία αυτής της ομάδας στα επαγγελματικά πρωταθλήματα, καταβάλλοντας ανελλιπώς κάθε μήνα μόνο για τις παλαιές υποχρεώσεις 40.000 ευρώ. Την ΠΑΕ Παναχαϊκή πώλησα, χωρίς να εισπράξω ούτε ένα ευρώ και η νέα αγοραστής ανέλαβε να εξοφλήσει μόνο το μέρος των παλαιών χρεών που είχαν μείνει, δηλαδή πριν εγώ αγοράσω την ως άνω ΠΑΕ από τον κ. Κωνσταντίνο Μακρή, και για τα οποία έπρεπε να καταβάλλει περίπου 9.000 ευρώ το μήνα σε 100 δόσεις. Το μόνο, το οποίο εγώ συμφώνησα να παραλάβω, ήταν το πούλμαν της ομάδας, το οποίο και παρέλαβα, καθώς και τα δικαιώματα των εξής ποδοσφαιριστών, οι οποίοι παρέμειναν στην ΠΑΕ Παναχαϊκή: Asigba Mark, Μιχάλη Καρβουνιάρη, Ιωάννη Κάργα, Λυμπέρη Στεργίδη, Ανδρέα Χύσα και Νικολάου Τρίγκα. Ήδη πληροφορήθηκα ότι το καλοκαίρι η ΠΑΕ Παναχαϊκή πώλησε στην ΠΑΕ Ολυμπιακός τον ποδοσφαιριστή Κάργα Ιωάννη αντί του ποσού των 250.000 ευρώ και προ ολίγων ημερών τον ποδοσφαιριστή Asigba Mark αντί του ιδίου ποσού. Επειδή βάσει του συμβολαίου που υπογράψαμε με την ως άνω αγοράστρια των μετοχών της ΠΑΕ Παναχαϊκή, δικαιούμαι, σε περίπτωση πωλήσεως των ως άνω ποδοσφαιριστών, να συμμετάσχω στις διαπραγματεύσεις και να λάβω το 50% του ανταλλάγματος που θα καταβληθεί, οπωσδήποτε δε όχι μικρότερο των 50.000,00 ευρώ για κάθε ποδοσφαιριστή. Επειδή βάσει του ως άνω συμβολαίου πρέπει να μου καταβληθεί το ποσόν των 250.000,00 ευρώ από την πώληση των ποδοσφαιριστών Ιωάννη Κάργα και Mark Asigba στην ΠΑΕ Ολυμπιακός. Επειδή ήδη προφορικά έχω ενημερώσει από το καλοκαίρι τόσο τον δεύτερο από εσάς όσο και τον Α' Αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός Μιχάλη Κουντούρη. Επειδή δεν επιθυμώ καμία δικαστική διαμάχη με κανέναν από εσάς. ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ ΣΑΣ ΚΑΛΩ ΟΠΩΣ άμεσα μου καταβάλετε το ως άνω ποσόν είτε στον υπ' αρ. 6861-137511-654 λογαριασμό της εταιρείας Ποδοσφαιρικές Επιχειρήσεις ΙΚΕ στην τράπεζα Πειραιώς, είτε στον υπ' αριθμόν 042084-017-5001-03 της Αθλητικής Ένωσης Λάρισας Ποδοσφαιρική Α.Ε. της τράπεζας Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας, εταιρείες στις οποίες εκχωρώ τα προσωπικά μου δικαιώματα.
Αθήνα, 14/1/2016
Αλέξιος Κούγιας» 
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top