Ο Αλέξης Κούγιας με ραδιοφωνική του δήλωση υποστήριξε πως μέχρι το βράδυ αναμένεται να επικυρωθούν τα ονόματα της νέας ΚΕΔ, τονίζοντας δε πως το Σαββατοκύριακο θα υπάρξει κανονικά πρωτάθλημα. Ο γνωστός ποινικολόγος και πρόεδρος της ΑΕΛ μίλησε στο Metropolis 95,5 και έκανε σοβαρές καταγγελίες για τις εκλογές της ΕΠΟ και όχι μόνο.
Αναλυτικά ο Αλέξης Κούγιας: 
 Για το Πρωτάθλημα:
 «Ναι, θα ξεκινήσει το Πρωτάθλημα. Μπορεί και σήμερα το βράδυ να έχουμε τη νέα ΚΕΔ. Αύριο στη συνεδρίαση της διοικούσας να επικυρωθεί η πρόσληψή τους και μέχρι και μέχρι την Παρασκευή το μεσημέρι όπως έγινε πριν το παιχνίδι με τον Πανιώνιο και πριν το ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκού να έχουμε τους διαιτητές»

Για το θέμα της διαιτησίας:
«Δεν έχουμε κάτι σε αυτό το κομμάτι. Η ΦΙΦΑ σε αυτό το σημείο δεν ξέρω μπορεί να επιλέξει και τον κ. Σαραϊδάρη αλλά θεωρεί ότι και οι τρεις εκπροσωπούν μία άποψη που συμμερίζεται απόλυτα η Λίγκα. Προσωπικά λέω: Μπορεί να μείνει αυτό το μοντέλο πέντε χρόνια; Αυτό που είναι τώρα. Να μείνει εδώ η FIFA πέντε χρόνια. Όσοι θέλουν το 50-50 θέλουμε τη FIFA. Όσοι ονειρεύονται να γίνουν χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη και ετοιμάζουν και προσφυγή στο ΣτΕ ονειρεύονται άλλα πράγματα για να βρουν χώρο κι αυτοί. Άλλο νομιμότητα, άλλο νομιμοφάνεια. Αυτή h αυτοδιοικούμενη ΕΠΟ έφερε το ποδόσφαιρο εδώ που τα έφερε. Για όλα τα οικτρά που έχουμε αντιμετωπίσει. Αρα δεν είναι η νομιμότητα αυτή που κάνει το ποδόσφαιρο. Πώς να προχωράμε; Με εκλογές που προέρχονται από ενώσεις που έχουν χαλάσει εκατομμύρια ευρώ και έχουν τρομοκρατήσει ανθρώπους; Η παράβαση της νομιμότητας δε σας ενοχλεί εκεί; Ότι θα έχουμε ενώσεις που θα έχουν νομιμοφάνεια για την εκλογή των διοικήσεων αλλά οι εκλογές θα προέρχονται από δωροδοκίες; Έχουμε νομιμότητα εκεί;».

Για όσους υποψιάζονται ότι όλες τις κινήσεις της FIFA ελέγχει ο Θεόδωρος Θεοδωρίδης:
«Η υποψία είναι από αυτούς που δεν είχαν καλές προθέσεις για το ποδόσφαιρο και δημιουργείται από αυτούς που έχουν πρόσβαση στις εφημερίδες στα ΜΜΕ και σε κάποιες εφημερίδες του εξωτερικού. Είναι στημένα τα δημοσιεύματα στο εξωτερικό, είμαι απόλυτος. Αυτός που κρύβεται πίσω από αυτή την ιστορία  και είναι ένας πρώην παντοδύναμος παράγοντας του ελληνικού ποδοσφαίρου και έχει οικονομικά αλλά και άλλα προβλήματα και που γνωρίζει το παρασκήνιο. Έχει άμεση σχέση με εισαγγελείς και νόμιζαν μαζί με αυτούς που ο ίδιος κατήγγειλε ότι ανέλαβε το έργο να τους απαλλάξει. Μιλάω για το πόρισμα Παπανδρέου. Εχει αναλάβει με τους γνωστούς του εισαγγελείς να το κάνει. Εγώ όμως έχω μιλήσει στις κασέτες για το τι συμβαίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο και δημοσιοποίησα προφορικά το περιεχόμενο των κασετών που είχα ακούσει στο γραφείο του Πατέρα. Η κρίση η δική μου είναι ότι αυτοί ονειρεύτηκαν μαζί και γνωρίζω τι συμβαίνει στο παρασκήνιο. Κάποιοι νομίζουν ότι είναι πονηροί και όταν ο Κούγιας δεν υποκύπτει. Εγώ τις δημοσιοποίησα τις κασέτες. Με τους γνωστούς τους στη δικαιοσύνη νομίζουν πως θα τους απαλλάξουν από το πόρισμα Παπανδρέου και κάνουν τους τιμητές».

Για τις εκλογές της ΕΠΟ:
«Υπήρχε κύκλωμα ανθρώπων που πήραν σβάρνα την επαρχία όπου γίνονταν εκλογές με πούλμαν, πήγαιναν και είχαν χρήματα, μπράβους και έστηναν τις εκλογές για να πάρουν την ΕΠΟ. Όταν είδαν ότι το χάνουν άρχισαν  οι εμπρησμοί στο σπίτι του Μπίκα και το ξύλο στον Τσαχειλίδη. Αυτοί δρούσαν για λογαριασμό των εξυγιαντών και θα είχαν μαζί αυτούς που ήταν κατηγορούμενοι στο πόρισμα Παπανδρέου. Και σε αυτούς ήταν και ο κ. Πατέρας. Εγώ θα είμαι μάρτυρας. Αυτοί που προσπαθούν να δώσουν άλλοθι στην καταστροφή του Παναθηναϊκού αλλά και για το ότι το προπονητικό κέντρο δεν το εξυπηρετούν οικονομικά. Υπάρχει ένας άνθρωπος που τα λέει και δεν παίζει το παιχνίδι τους. Εγώ πλήρωσα 750.000 σε λίγα χρόνια. Εγώ ήμουν προστατευόμενος μάρτυρας. Τις επόμενες μέρες που θα αρχίσει η Δίκη του πορίσματος Παπανδρέου και θα τα ακούσετε».

Για τη δήλωση Αλαφούζου πως δεν ευθύνεται η διαιτησία για το «μείον επτά» του Παναθηναϊκού:
«Τι άλλο θα μπορούσε να πει; Όταν μιλάει για ποδόσφαιρο ο κ. Αλαφούζος είναι σα να μιλάω εγώ για Πυρηνική Φυσική. Δεν είναι μόνο αυτός. Φτάσαμε να κάνει υποδείξεις για το ποδόσφαιρο η κ. Μπαλωμένου και ο κ. Παναγόπουλος. Ο κ. Θωμαΐδης κάθε βδομάδα λέει πώς είναι δυνατόν να μιλάει ο κ. Κούγιας που κατηγορείται για κακούργημα. Εγώ γιατί κατηγορούμαι; Επειδή από μένα ξεκίνησε το ξεχαρβάλωμα της συμμορίας;».

Για το αίτημα των 12 ΠΑΕ:
«Είμαστε 13. Η ΑΕΚ είναι μαζί μας. ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός είναι σίγουρο ότι παίρνουν την μερίδα του λέοντος. Παίρνουμε το 23,5 % των εσόδων και το υπόλοιπο πάει στους τρεις. Είναι πρωτοφανές στην Ευρώπη. Δεν είπαμε να πάμε στο γερμανικό μοντέλο, ας πάμε τουλάχιστον στο 40-60».
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top