Με ανακοινώσεις τους οι ΠΑΕ Πανιώνιος, Ατρόμητος και Ηρακλής, καταδίκασαν απερίφραστα την επίθεση που δέχτηκε ο πρόεδρος της ΚΕΔ, Γιώργος Μπίκας. Για «νόμους της ζούγκλας» έκανε λόγο ο ιδιοκτήτης της Ξάνθης, Χρήστος Πανόπουλος.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Πανιώνιος:
«Η ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΣΣ καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση που δέχτηκε ο κ. Μπίκας. Η ενέργεια αυτή, είχε ως προφανή στόχο να δημιουργήσει νέα προβλήματα στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου και να εξωθήσει τους παράγοντές του στην αναβολή όλων των πρωταθλημάτων.
Μια εξέλιξη που σαφέστατα και ζημιώνει τις  ομάδες που βρίσκονται σε άνοδο και προσπαθούν να κάνουν τη αγωνιστική τους υπέρβαση, στηριζόμενες στις δικές τους και μόνο δυνάμεις. Αποτελεί σαφέστατα πλήγμα και για όλους τους εργαζόμενους (και τις οικογένειές τους) στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Καλούμε την Πολιτεία να προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την διαλεύκανση της υπόθεσης και να τιμωρήσει παραδειγματικά τους ενόχους. Αυτονόητο είναι ότι ζητάμε από την Πολιτεία, την προστασία του ελληνικού ποδοσφαίρου, καθώς και των παραγόντων που έχουν επενδύσει σε αυτό».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ατρόμητος:
«Η ΠΑΕ Ατρόμητος καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την μαφιόζικη εμπρηστική ενέργεια στην οικία του Προέδρου της ΚΕΔ κ. Γιώργου Μπίκα στη Χαλκιδική.
Αποτελεί υποχρέωση της Πολιτείας να βρει τους δράστες και τους ηθικούς αυτουργούς αυτής της μαφιόζικης ενέργειας και να τους τιμωρήσει παραδειγματικά. Αποτελεί επίσης υποχρέωση του ελληνικού ποδοσφαίρου εφόσον αποδειχθεί ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια, να καλύψει εξ ολοκλήρου την αποκατάσταση των ζημιών.
Η ανωτέρω πρόταση θα υποβληθεί επίσημα από τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ατρόμητος κ. Γιώργο Σπανό στο διοικητικό συμβούλιο της Super League».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ηρακλής:
«Η ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ παρακολουθεί με αποτροπιασμό τα όσα τραγικά συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες, με την απειλή σε βάρος του κ. Τσαχειλίδη την περασμένη Παρασκευή, καθώς και την σημερινή εγκληματική όσο και μαφιόζικη εμπρηστική επίθεση στο σπίτι του Προέδρου της ΚΕΔ, κ. Μπίκα στη Χαλκιδική και τα καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, εκφράζοντας παράλληλα τη στήριξή της στους δύο άνδρες και τις οικογένειές τους.
Τέτοιου είδους ενέργειες βάζουν φωτιά και «ταφόπλακα» στον ήδη πολύπαθο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου και δυναμιτίζουν επικίνδυνα το κλίμα. Περιμένουμε την άμεση αντίδραση της Πολιτείας. Οι ηθικοί αυτουργοί και οι δράστες αυτών των μαφιόζικων επιθέσεων πρέπει να συλληφθούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά.
Δεν μπορεί το ποδόσφαιρο και ο αθλητισμός γενικότερα, να γίνονται «έρμαιο» στις ορέξεις επικίνδυνων και κακοποιών στοιχείων που λυμαίνονται το χώρο. Καμία ανοχή στους εγκληματίες. Ως εδώ!».

Πανόπουλος- ΠΑΕ Ξάνθη: «Νόμοι της ζούγκλας»!
«Δεν ξέρω σε ποια χώρα ζούμε, δηλαδή δεν υπάρχουν αυτά που γίνονται. Κάποιοι προσπαθούν να επιβάλουν την τάξη όπως αυτοί θεωρούν. Δεν υπάρχει ποδόσφαιρο έτσι όπως είναι τα πράγματα, είναι κάτι το οποίο είναι συνεχόμενο και δεν ξέρω αν εξυπηρετεί το να χαθεί και μια ζωή τελικά. Δεν ξέρουμε ποιος κινδυνεύει» τόνισε ο ιδιοκτήτης της Ξάνθης.
Και συμπλήρωσε… «Εγώ με τον Μπίκα δεν έχω ιδιαίτερες σχέσεις, αν θυμάμαι καλά πριν κάποια χρόνια είχε αδικήσει την Ξάνθη σε ένα πέναλτι με τον Παναθηναϊκό. Από εκεί και πέρα αυτός ο άνθρωπος είναι εκτεθειμένος, δεν ξέρω αν έχει ασφάλεια στο σπίτι του και το ζητούμενο είναι ποιος θα του το πληρώσει γιατί είναι και αυτό σε μία πολύ δύσκολη εποχή που ζούμε στην χώρα μας. Από εκεί και πέρα τι να πω, είναι απίστευτα αυτά που γίνονται».
Ο Χρήστος Πανόπουλος έκανε λόγο για «νόμους της ζούγκλας που κάθε ένας τους επιβάλλει όπου θέλει, είτε στην ΦΙΦΑ, είτε στην ΟΥΕΦΑ, είτε στην Ελλάδα. Το θέμα είναι πώς θα τους αποτρέψουμε και πώς θα τους βρούμε».
Στην ερώτηση τέλος, αν ομάδες της Supert League μπορούν να βρουν λύση σε τέτοια φαινόμενα, απάντησε… «Άμα γίνουμε Ηρακλής Πουαρό θα μπορούσε.».
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top