Το στίγμα της κοινωνικής δράσης της ΠΑΕ ΑΕΛ που θέτει στο επίκεντρό της τις παιδικές ψυχές, δίνει με αφορμή την χθεσινή εκδήλωση στο Queen's του AEL FC ARENΑ και την εκεί τοποθέτησή του, ο ίδιος ο μεγαλομέτοχός της, κ.Αλέξης Κούγιας:
"Είναι ευχάριστο που ακούγονταν όλα αυτά τα παιδικά χαμόγελα στην εορταστική μας εκδήλωση. Όποιος έκανε τον κόπο να δει τα βλέμματα των παιδιών που βρίσκονταν στο Queen's, θα κατάλαβε πόσο σημαντική ήταν η συγκεκριμένη εκδήλωση της ΠΑΕ ΑΕΛ. Η ΑΕΛ θέλει να αναδεικνύει πάντα το κοινωνικό της πρόσωπο και το έκανε με το υπέροχο σύνθημα "Τα προσφυγόπουλα είναι παιδιά μας", στο ματς με τον Παναθηναϊκό. Η αφορμή δόθηκε όταν διάβασα ένα δημοσίευμα. Πως εδώ στην Λάρισα, σε ένα συγκεκριμένο δημοτικό σχολείο θα γίνει δημοψήφισμα για το αν θα δεχτούν τα παιδιά αυτά στον χώρο τους. Υπήρχε δηλαδή περίπτωση να στερηθούν αυτά τα παιδιά ένα θεμελιώδη ανθρώπινο δικαίωμα. Το δικαίωμα στην γνώση. Κι έτσι επιλέξαμε με αυτόν τον τρόπο να μην μείνουμε άπραγοι.

Το κάναμε λοιπόν και με την συγκεκριμένη χθεσινή πρωτοβουλία, με την συμμετοχή παιδιών που στηρίζονται από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου, αλλά και με τα προσφυγόπουλα που μας έκαναν την τιμή να αποδεχθούν την πρόσκλησή μας. Και αυτές οι εκδηλώσεις είναι ιδιαίτερα σημαντικές στην ποιοτική εξέλιξη των χαρακτήρων αυτών των παιδιών.

Πήραμε αυτές τις αποφάσεις για να δείξουμε την αντίθεση μας σε ότι πιο αποστειρωμένο και άρρωστο κρατά ακόμα η κοινωνία μας αλλά και ολόκληρη η Ευρώπη. Και δεν μας ενδιαφέρει πως θα μεταφραστεί από αυτούς που ζούσαν τόσα χρόνια με ψεύτικες αξίες και πλούτη. Μας ενδιαφέρει να κάνουμε το καθήκον μας απέναντι σε αυτά τα παιδιά.

Γιατί από την πρώτη στιγμή που χτίστηκε αυτή η ομάδα ξέρετε πως το πιο σημαντικό μας μέλημα ήταν να είμαστε μεγάλη ομάδα και εκτός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου. Γιατί ΑΕΛ δεν είναι μόνο ποδόσφαιρο. Αυτές οι εκδηλώσεις είναι παράδειγμα προς μίμηση όχι μόνο στην Ελλάδα. Πολλές φορές τα πράγματα δεν είναι όπως τα ξέρετε από τις τηλεοράσεις. Η ραχοκοκαλιά των κοινωνιών του δυτικού πολιτισμού πονά. Όταν λοιπόν μία κοινωνία δεν περιτριγυρίζεται από παιδικά χαμόγελα τότε δεν είναι υγιής.

Χαιρόμαστε που φιλοξενήσαμε εκπροσώπους του δήμου, βουλευτές, εκπροσώπους της εκπαίδευσης και εκπροσώπους όλου του ποδοσφαίρου του Νομού Λάρισας. Γιατί όλοι μαζί δώσαμε ένα μήνυμα. Κι είχα μαζί και τα παιδιά μου γιατί ως γονείς ξέρουμε πως πρώτοι εμείς πρέπει να δίνουμε το παράδειγμα σε αυτά. Το μήνυμα είναι απλό. "Ποτέ κανένα παιδί να μην είναι λυπημένο". Όλοι μας πρέπει να βρισκόμαστε δίπλα σε αυτά παιδιά και να τα κάνουμε χαρούμενα.

Ως ΑΕΛ το κάναμε και πέρυσι με την καθιστική διαμαρτυρία για το στυγερό έγκλημα στο Αιγαίο αλλά και την προσφορά ρούχων και τροφίμων στα παιδιά οικογενειών της πόλης. Όλα τα παιδιά, από το Νότιο Πόλο μέχρι το Βόρειο πρέπει να έχουν κάθε ανθρώπινο δικαίωμα στην γνώση, την στέγαση και την τροφή και όλα να είναι χαρούμενα.

Στο χέρι μας είναι να κάνουμε κάθε παιδί ευτυχισμένο".
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top