Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Μαρίνος Ουζουνίδης, με συνέντευξη του στο συνδρομητικό κανάλι, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο παιχνίδι με την ΑΕΛ, ενώ υποστήριξε πως οι παίκτες του θα πρέπει να είναι προσηλωμένοι σε κάθε παιχνίδι καθώς ακόμα το τριφύλλι δεν έχει σωθεί μαθηματικά. Αναλυτικά ο Μαρίνος Ουζουνίδης για ΑΕΛ-Παναθηναϊκός
Ο Παναθηναϊκός είναι η πρώτη φορά που πάει στη Λάρισα χωρίς να είναι το φαβορί;
"Στα χαρτιά στα τελευταία παιχνίδια δεν νομίζω ότι ήμασταν σε πολλά παιχνίδια φαβορί. Υπάρχει ο Παναθηναϊκός, υπάρχει το όνομα, το σήμα, υπάρχει ο σύλλογος όμως μέσα στο χορτάρι υπάρχουν σίγουρα ομάδες που έχουν παίκτες ποιο έμπειρους από εμάς. Είτε στην αρχική ενδεκάδα, είτε στις εναλλακτικές λύσεις. Αυτό είναι και ένα από τα μειονεκτήματα μας θα έλεγα. Όπως και να το κάνεις μπαίνει μέσα στον γήπεδο σαν Παναθηναϊκός και αυτό μας έχει κοστίσει σε πολλά παιχνίδια. Δηλαδή ίσως θα έπρεπε σε αρκετά ματς να παίξουμε πιο κλειστά, πιο σφιχτά. Πλέον δεν είμαστε τόσο καλοί για να δημιουργήσουμε και να αντιμετωπίσουμε τα παιχνίδια με ένα εντελώς διαφορετικό στυλ παιχνιδιού. Έχουμε χάσει την αίγλη μας σε πολλά πράγματα. Δεν θέλω να μπούμε σε αυτή τη διαδικασία και με τον τρόπο αυτό ανεξάρτητα αν θα έρθουν τα αποτελέσματα ή όχι πρέπει όσο μπορούμε να το κρατήσουμε σε ένα ανταγωνιστικό επίπεδο".

Είναι ένα σύστημα που "κουμπώνει" περισσότερο τώρα στην ομάδα;
"Αυτή τη στιγμή όχι. Το 3-5-2 σημαίνει δυο επιθετικούς και εμείς δεν τους έχουμε. Από εκεί και πέρα και ο Χρήστος προσπαθεί πολύ. Είναι ένα παιδί που δεν είναι επιθετικός αλλά δεν μπορεί να τον κατηγορήσει κανείς ότι δεν είναι φιλότιμος, δεν προσπαθεί, δεν τρέχει. Σίγουρα 0οι απαιτήσεις που έχουμε δεν είναι ενός κλασικού φορ. Από εκεί και πέρα μας λείπει ένας δεύτερος φορ. Εξαρτάται και από τον Μουνιέ αν θα είναι καλά. Με τον Άντονι μέσα μπορείς να χρησιμοποιήσεις διαφορετικά πράγματα. Είναι ένας έμπειρος παίκτης σε σχέση με το υπόλοιπο ρόστερ η ποιότητα του και η εμπειρία του θα μας βοηθήσει περισσότερο, οπότε περιμένουμε να δούμε αν θα τον έχουμε στην διάθεση μας και πως θα αντιμετωπίσουμε το παιχνίδι".

Άλλαξε κάτι όλο αυτό το διάστημα;
"Όχι είναι μια συνηθισμένη εβδομάδα, μια συνηθισμένη μέρα και η σημερινή. Έχουμε τα θέματα μας, τα προβλήματα μας, κοιτάμε όσο μπορούμε να τα ξεπεράσουμε και να είμαστε στα παιχνίδια όσο γίνεται ανταγωνιστικοί. Ξέρετε και εσείς πως το ρόστερ έχει αλλάξει πάρα πολύ. Υπάρχουν αρκετά νέα παιδιά. Με τα προβλήματα τραυματισμών που υπάρχουν είναι ακόμα λιγότερες η επιλογές μας. Είναι και μια ευκαιρία για αυτά τα νέα παιδιά να την αξιοποιήσουν και να δείξουν ότι μπορούν να σταθούν στον Παναθηναϊκό".

Είναι η πιο δύσκολη αποστολή που είχατε ποτέ σας και με αρκετά νέα παιδιά;  
"Σίγουρα είναι η πιο δύσκολη. Δεν είναι το πρόβλημα τα νέα παιδιά, είναι ο τρόπος που έχει γίνει αυτό και όλη η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί. Αν αυτό το ρόστερ υπήρχε το καλοκαίρι θα μιλούσαμε διαφορετικά. Όταν όμως γίνεται τόσο βίαια μέσα στη σεζόν, όπως έχω πει και άλλη φορά, δεν είναι εύκολο για μένα. Δεν είναι εύκολο και για τα παιδιά. Και για τα νέα παιδιά αλλά και για τους έμπειρους παίκτες που βλέπουν σιγά-σιγά να φεύγουν καλοί παίκτες και η ψυχολογία και η αυτοπεποίθηση τους δεν είναι στο επίπεδο που θα θέλαμε. Έχουν γίνει αυτές οι αλλαγές, τα αποτελέσματα δεν είναι αυτά που θέλουμε. Έχουν λογική όμως. Το είχα προβλέψει, είμαι τόσα χρόνια στο χώρο, τόσα χρόνια στο πρωτάθλημα της Super League. Όμως το έχω πει και άλλη φορά αυτή είναι η πραγματικότητα, πρέπει να προσαρμοστούμε. Πρέπει να προσπαθήσουμε όσο μπορούμε να πάρουμε τα παιχνίδια και τους βαθμούς που θέλουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα για να είμαστε ήρεμοι στη συνέχεια. Γιατί κακά τα ψέματα πλέον ο στόχος της Ευρώπης έχει γίνει πολύ μακρινός, να διεκδικήσουμε την πεντάδα. Βλέπουμε τις ομάδες από κάτω να μας πλησιάζουν περισσότερο. Ξέρουμε την αδυναμία της ομάδας στα εκτός έδρας παιχνίδια. Μέχρι τώρα στηριζόμασταν στα εντός έδρας παιχνίδια, πλέον θα γίνει και αυτό πολύ δύσκολο. Θα πρέπει και εμείς να προσπαθήσουμε αρχής γενομένης από το ματς με την Λάρισα να κοιτάξουμε να πάρουμε βαθμό ή βαθμούς έτσι ώστε να είναι καλύτερα τα πράγματα για τη συνέχεια".

Κουρμπέλης εκτός, Άλτμαν εκτός, Μολίνς εκτός, Μυστακίδης εκτός. Σας ξάφνιασε; 
"Με ξάφνιασε ναι. Ξέραμε ότι υπήρχε ένα μικρό πρόβλημα αλλά δεν περιμέναμε ότι θα γίνει αυτό. Τέλος πάντων τελείωσε τώρα αυτό για εμάς. Κοιτάμε τα παιδιά που έχουμε στην ομάδα. Θα περιμένουμε να δούμε την κατάσταση του Άντονι. Είναι καλά δεν πονάει, σίγουρα υπάρχει από την πλευρά του ένας φόβος γιατί είναι η δεύτερη φορά που τραυματίστηκε. Οπότε θα περιμένουμε και τη σημερινή προπόνηση ώστε να είναι στην αποστολή τουλάχιστον γιατί αν δεν είναι θα είμαστε μόνο με τους μικρούς".
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top