Δείτε και διαβάστε αναλυτικά τι είπε ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας, για το Ράτκο Ντόστανιτς, τον Ηλία Φυντάνη και το Βαγγέλη Μόρας. Αφού καλωσόρισε τον Ράτκο Ντόστανιτς αναφέρθηκε για τον Ηλία Φυντάνη και το Βαγγέλη Μόρα. «Δεν μου αρέσει να αφήνω σκιές. Ο Φυντάνης όταν ήρθε έδωσε μία συνέντευξη και η πρώτη κουβέντα που είπε ήταν πως 'τον Κούγια δεν τον πιάνει κορόιδο κανένας'. Εφυγε για τον τρόπο που εμφανίστηκε η ΑΕΛ στα ματς με τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό. Για μένα που γνωρίζω πρόσωπα και πράγματα υπάρχουν σκιές. Ούτε τον Γιοβάνοβιτς να παίζει δεξί μπακ, ούτε τον Παναθηναϊκό του Δώνη φορ και του Λουντ, να τους περιμένεις έξω από την περιοχή σου. Ούτε να αφήνουμε τους δύο στόπερ του Παναθηναϊκού που είναι πιο αργοί από το ριπλέι, δίχως να τους πρεσάρουμε. Επίσης, δεν επιλέγεις για στόπερ και στα δύο παιχνίδια τον νεότερο κεντρικό αμυντικό που ήρθε στην ομάδα, ακυρώνοντας τον Γκόλια και τον Γιοβάνοβιτς. Αυτά για μένα όπως και ο τρόπος που αγωνιστήκαμε είναι ύποπτες κινήσεις. Επειδή είμαι καθαρός άνθρωπος, το λέω καθαρά και σε εκείνον. Για αυτό τον έδιωξα. Οι καλές κουβέντες κάνουν τις καλές σχέσεις. Εμείς α λέμε καθαρά. Για μένα και τα δύο κοουτσαρίσματα είναι ύποπτα».

Για τον Φυντάνη είπε ακόμη πως  «προηγήθηκαν και άλλα. Η προσωπικότητα του ανθρώπου φαίνεται όταν είναι ισχυρός και όχι όταν είναι από κάτω. Η γιαγιά μου, που ήταν σοφή και είχε κάνει 7 χρόνια στη Μακρόνησο, μου έλεγε παιδί μου ο φουκαράς είναι και μασκαράς. Οταν ο άλλος είναι κάτω, κάνει οτιδήποτε για επιβιώσει. Οταν όμως είναι ψηλά, δείχνει την προσωπικότητά του. Με ενόχλησε ο τρόπος που διαχειρίστηκε τις επιτυχίες. Οι ψευτομαγκιές 'εγώ θα βάζω όποιον βρίζει ο κόσμος' ή 'θα γυρίσουμε στις τεσσάρες' ή βρίζομαι μέσα από το Facebook με οπαδούς,  δεν μπορούν να περιγράφουν την προσωπικότητα ενός προπονητή που θα δουλεύει μαζί μου. Οποιος και αν είναι εναντίον σου. Ακόμα κι αν αυτοί είναι στημένοι, που είναι για μένα. Ο τρίτος λόγος που έφυγε είναι η συμπεριφορά του Φυντάνη προς ένα πραγματικό εργάτη και τον έδιωξε σαν το σκυλί. Αυτός είναι ο Ανδρέας Λαυδαριάς. Εάν δεν μπορέσει να έρθει ο Κώστας Κατσάρας που είναι διακαής πόθος δικός μου, η προσπάθεια μου θα είναι να έρθει πίσω ο Ανδρέας Λαυδαριάς, που είναι ένας εργάτης και πολύ καλό παιδί. Έχοντας πετύχει έναν πολύ καλό γυμναστή το Βασίλη Καλαποθαράκο κι έναν πολύ καλό γυμναστή τερματοφυλάκων, θα καταφέρνουμε να φτιάξουμε ένα καλό τιμ».

Για τον Μόρα ανέφερε αρχικά ότι  «το καλοκαίρι έκανα μεγάλη προσπάθεια να τον φέρω στην ομάδα. Του είπα πως παρά το γεγονός πως είναι σ’αυτή την ηλικία και δεν ήταν βασικός στη Μπάρι, ήθελα ένα αφεντικό για την άμυνα. Μου είπε πως θέλει να έρθει, αλλά θα έπρεπε να λύσει το συμβόλαιό του καθώς του χρωστούσαν κάποια χρήματα. Στη συνέχεια μου είπε πως θα έρθει με 150.000 ευρώ το χρόνο και απαίτησε δύο χρόνια συμβόλαιο. Το δέχθηκα κι αυτό. Ηρθε μετά η κυρία Σουλούκου και μου ζήτησε τρεις σουίτες για τους φίλους του, να εντάξουμε τις ακαδημίες του Προμηθέα στις δικές μας και να δεσμευθώ πως μετά το τέλος της καριέρας του, θα προσληφθεί τεχνικός διευθυντής για πέντε χρόνια. Εκεί διαφωνήσαμε. Για αυτό πήγε στον Παναιτωλικό, όπου όχι μόνο δεν του φέρθηκαν καλά για δύο λάθη σε δύο παιχνίδια, αλλά υπήρξε φημολογία σχετικά με την ηθική του. Τον έθεσαν εκτός ομάδας αν θυμάστε. Τότε πήρε τηλέφωνο τον κύριο Βάνη, εμένα δεν τολμούσε να με πάρει, και του είπε πως θέλει να γυρίσει στην ΑΕΛ. Το μετέφερα στον προπονητή μας, που μου είπε πως θα μας κάνει άνω-κάτω τα αποδυτήρια. Είπε πως έχουμε καλούς στόπερ, είχαμε πάρει το Γκόικοβιτς και είχαμε διώξει και τον Φάρκας, που έχει τα ίδια χαρακτηριστικά και πως δεν χρειαζόταν κάποιος άλλος που θα έκοβε τον χρόνο του Καρατάσιου. Τότε μίλησα με τον Μόρα και του μετέφερα πως θα έρθει, αλλά με έναν τρόπο. Αν δεν παίζει θα είναι προπονητής μέσα στα αποδυτήρια. Αυτή ήταν η συμφωνία. Κι όταν τοποθετήθηκε είπε δεν έχει σημασία αν παίζω ή όχι, εγώ θα βοηθάω στην προπόνηση».

Και συνέχισε. «Μετά το ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό, φώναξε τον κύριο Βάνη και του είπε πως αυτά τα καραγκιοζιλίκια πρέπει να τελειώσουν και πως αν δεν παίξει θα έχουμε θέμα. Αφού ηρέμησα από ότι έγινε  τον ρώτησα τι συνέβη και μου απάντησε πως αυτά τα στόπερ δεν γίνεται να παίζουν και να είναι εκείνος τέταρτη επιλογή. Του απάντησα πως αυτή είναι δουλειά του προπονητή και μου ζήτησε να παρέμβω. Το βράδυ με πήρε τηλέφωνο και μου είπε 'μ’αυτά τα καραγκιοζιλίκια που γίνονται γελάει ο κόσμος μαζί σας'. Του μετέφερα πως η συνεργασία μας τελείωσε και να μην έρθει ξανά στα αποδυτήρια. Αυτός παρόλα αυτά έρχεται κάθε μέρα στο γήπεδο και δηλώνει επαγγελματίας. Αυτά τα λέω για να μην υπάρχουν σκιές και σκέφτονται άλλα πράγματα. Εγώ που έχω του κουμάντο στην ομάδα, είδα τις τελευταίες είκοσι μέρες να έχουμε μία τεράστια αναταραχή και έχουν κριθεί παίκτες που δεν το περίμενα. Είχαμε δύο στρατόπεδα. Τους Έλληνες και τους ξένους, όπου  εκφράστηκαν απόψεις στον κύριο Φυντάνη από δύο Έλληνες παίκτες, για το ποιοι πρέπει να παίζουν. Αυτά δεν τα ανέχομαι».
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top