Ο παράγοντας του ποδοσφαιρικού τμήματος του Ηρακλή, Νίκος Βαφειάδης, μιλώντας στο ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης, «Αθλητικό Metropolis» απάντησε στα όσα είπε ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας, για την ομάδα του Ηρακλή. Αναλυτικά τα όσα είπε ο Νίκος Βαφειάδης:
«Επειδή ο συγκεκριμένος άνθρωπος τη μία στιγμή θα τοποθετηθεί ενώ την επόμενη στιγμή θα κάνει το ακριβώς αντίθετο. Το σχόλιο που έχω να του κάνω είναι το εξής: Δεν μπορεί ο κάθε τυχάρπαστος που έχει ασχοληθεί τα τελευταία χρόνια με το ελληνικό ποδόσφαιρο και με αυτά τα οποία λένε καταλαβαίνετε γιατί το ποδόσφαιρο πρέπει να σταματήσει να είναι επαγγελματικό καθώς με κάτι τέτοιου είδους παράγοντες που κοιτάνε μόνο την τσέπη τους έχει καταντήσει όπως έχει καταντήσει. θέλω να του πω πως μπορεί να πιάνει οποιαδήποτε ομάδα στο στόμα του, αφού του το επιτρέπουν, αλλά απαγορεύεται να ξαναμιλήσει για τον Ηρακλή. Ο Ηρακλής 110 χρόνια πορεύεται μόνος του, είναι μία ομάδα που δεν έχει κατηγορηθεί ποτέ για στημένα παιχνίδια, ούτε να είναι δορυφόρος όπως αυτή την στιγμή είναι η ομάδα του. Αφού θέλει λοιπόν να είμαστε απόλυτα δίκαιοι, ας τα λέμε όλα. Είναι ο ίδιος άνθρωπος που πολλοί λησμονούνε, παρότι πρόεδρος ΠΑΕ με δικαίωμα ψήφου, ήταν δικηγόρος του Λεβαδειακού κάτι που θα έπρεπε κάποια στιγμή να εξεταστεί από την επιτροπή δεοντολογίας, για το αν μπορεί όντας πρόεδρος ομάδος να παρίσταται στο δικαστήριο και να ψηφίζει αμερόληπτα για θέματα του ποδοσφαίρου. Επειδή είναι και ποινικολόγος, γνωρίζει πως όλα αυτά είναι ποινικά κολάσιμα, να του πω πως σήμερα θα συγκληθεί έκτακτο Δ.Σ με θέμα το πως θα κινηθούμε μετά τα όσα είπε. Θα χρησιμοποιήσω όλα τα ένδικα μέσα που μπορώ για να αποδείξει αυτός ο κύριος τα όσα λέει στην φυσική του θέση, τις αίθουσες των δικαστηρίων. Δεν μπορεί αυτός ο άνθρωπος, επειδή έτσι ξύπνησε, να ξεκινάει τις αερολογίες. Δεν σέβεται τον θεσμό τον οποίο κατέχει σε μια πολύ ιστορική ομάδα όπως είναι η Λάρισα. Δεν μπορεί να μιλάει έτσι για ένα σωματείο που έχει πληγεί βάναυσα από τους κανονισμούς που δεν υπήρχαν στο περσινό πρωτάθλημα, γιατί φέτος το διέπουν. Γιατί φέτος είναι γραμμένο και στον ΚΑΠ αλλά και στην προκήρυξη πως οι ομάδες χωρίς αδειοδότηση θα υποβιβαστούν. Καταλάβανε το περσινό λάθος τους».

Τη διαφορετική αντιμετώπιση σε Ηρακλή και Παναθηναϊκό:
«Γι’ αυτό το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει πιάσει πάτο. Με τέτοιου είδους δηλώσεις που γίνονται πλέον δημόσια, καταλαβαίνουν πλέον όλοι οι φίλαθλοι για το ποιοι είναι αυτοί που διοικούν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Είμαστε πλέον το δεύτερο πιο αναξιόπιστο πρωτάθλημα στην Ευρώπη, γι’ αυτό θα έχουμε μόνιμη εποπτεία εδώ πέρα. Γιατί αυτοί που βάζουν την υπογραφή τους στην αρχή του πρωταθλήματος δεν την τηρούν στο τέλος…»

Τη στάση του ΠΑΟΚ πέρσι και την αναφορά του Ιβάν Σαββίδη ως προστάτη του Ηρακλή από τον Αλέξη Κούγια:
«Τα όσα λέει ο κ. Κούγιας δεν υπάρχουν πουθενά. Αν πάρουμε ότι ισχύουν τα όσα λέει πως ο Ηρακλής ήταν ευνοούμενη ομάδα επειδή ο ΠΑΟΚ αγόρασε τον διεθνή με την εθνική Ελπίδων και εξαιρετικό παιδί, τον Λάμπρου, πληρώνοντας μόνο τα τροφεία. Όπως ακριβώς γίνεται σε όλη την Ευρώπη. Αύριο μεθαύριο επειδή εμείς πήραμε τον Μεντί από την Αριδαία, θα πάει να πει πως τους χρηματοδοτήσαμε κιόλας; Αν ο ΠΑΟΚ ήθελε να προστατέψει τον Ηρακλή, γιατί να μην έλεγε τις 5-6-7 ομάδες που υποτίθεται πως έχει δίκτυο να ψηφίσουν υπέρ του και να μείνει στην κατηγορία; Η μοναδική ομάδα που ψήφισε υπέρ ήταν ο Ατρόμητος. Ο Κούγιας έχει πάει σε 10 ομάδες είμαι ένας από εσάς που μπορούν να θυμηθούν που κατέληξαν. Ας αναρωτηθεί σαν παράγοντας γιατί ο οργανωμένος κόσμος της Λάρισας βρίσκεται απέναντί του. Επειδή είμαστε δημόσια πρόσωπα ας καταλάβει πως κάποια πράγματα δεν γίνονται ούτε λέγονται. Έλεγε πως δεν θα ψηφίσει υπέρ του Παναθηναϊκού και σήμερα έλεγε για τα Παναθηναϊκά αισθήματα που τον διακατέχουν».

Αν η στάση του ΠΑΟΚ μπορεί να εξομαλύνει τις διαμάχες των ομάδων της Θεσσαλονίκης:
«Πρέπει αρχικά οι εμπλεκόμενες πλευρές να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι. Είναι πολύ πρόσφατα τα γεγονότα με τις ψηφοφορίες, όπως επίσης είναι πρόσφατος ο ντόρος πως ζητήθηκε να ξεσπιτωθεί ο Ηρακλής με αφορμή το νέο γήπεδο που θα ετοιμάσει ο ΠΑΟΚ. Είναι πράγματα που θέλουν τον χρόνο τους. Τα λόγια ή μια δήλωση δεν μπορεί να κάνουν το παρελθόν να ξεχαστεί. Προς τιμήν τους είπαν ότι αφού ρίξαμε τον Ηρακλή, δεν θα αλλάξουμε στάση φέτος. Ας επαναφέρουν οι ίδιοι την περσινή αδικία εις βάρος του Ηρακλή -που είναι η μοναδική ομάδα που υποβιβάστηκε για εξωαγωνιστικούς λόγους 3 φορές- και δείξουν πως υπάρχει καλή θέληση πραγματικά ίσως αλλάξουν τα πράγματα και οι ομάδες της Θεσσαλονίκης λειτουργήσουν καλύτερα. Αν περνούσε η απόφαση της Superleague, εμείς θα κινούμασταν νομικά απέναντί της. Ο Ηρακλής όπως θα παίξει στα ίσα τον ΠΑΟΚ, θα παίξει τους πάντες. Πάντα έτσι ήμασταν και αυτό ενοχλούσε. Θέλανε πρωτάθλημα μεταξύ συγγενών και φίλων».
 
ΑΕΛ © 2019. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top