Ο Λαρισαίος ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ, Βαγγέλης Μόρας, αναφέρθηκε στην επιστροφή του στην ΑΕΛ, στο Γιάννη Μασούρα, στην Εθνική Ελλάδας, στο Κύπελλο Ελλάδας, το πρωτάθλημα της Superleague, όπου έχρισε την ΑΕΚ φαβορί για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος, ενώ μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6 αναφέρθηκε και στην επικείμενη επιστροφή του ως αντίπαλος της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, με τη φανέλα της ΑΕΛ. Αναλυτικά ο Βαγγέλης Μόρας
Για την επιστροφή του στην ΑΕΛ μετά την παρεξήγηση που είχε δημιουργηθεί: 
«Δεν χρειάζεται να αναφέρω κάτι, γιατί δεν το έκανα και όταν έγινε η υπόθεση. Το θέμα είναι πως όλα είναι καλά, πως πραγματοποίησα το όνειρό μου, να επιστρέψω εδώ και να κλείσω την καριέρα μου στην ΑΕΛ. Υπήρξε μία παρεξήγηση που λύθηκε και δεν χρειάζεται να αναλύσουμε κάτι περισσότερο».

Για τις βάσεις των «βυσσινί», με αρκετούς νεαρούς παίκτες όπως ο Μασούρας: 
«Ο στόχος όλων των ομάδων πρέπει να είναι τέτοιος, επειδή δεν υπάρχουν πολλά χρήματα. Πρέπει να κάνεις μία καλή πορεία, να στήσεις μία καλή ομάδα, ώστε σε βάθος χρόνου να φτάσεις στην πεντάδα. Δεν υπάρχει οικονομική δυνατότητα να παίρνεις έτοιμους παίκτες, αλλά πρέπει να φτιάχνεις ώστε να βελτιώνονται και να φέρουν και έσοδα στο μέλλον στην ΠΑΕ. Ο Μασούρας είναι ένας από τους παίκτες που ξεχωρίζουν. Η ομάδα πέρασε πολύ δύσκολα στην αρχή και βρήκε τον εαυτό της κατά τη διάρκεια της σεζόν, και έχει καταφέρει αυτή τη στιγμή να βρίσκεται σε πολύ καλή θέση και είμαστε πολύ κοντά στον τελικό του Κυπέλλου. Μας μένει ένα ματς το οποίο μπορεί να μας εκτοξεύσει εκτός από ατομικά, αλλά και ομαδικά στο μέλλον».

Για το αν μία ομάδα από την περιφέρεια μπορεί να πετύχει τον στόχο της πεντάδας στη Σούπερ Λίγκα: 
«Υπάρχουν τα περιθώρια. Έχει πέσει γενικά το επίπεδο του πρωταθλήματος. Θέλει προγραμματισμό, θέλει παίκτες που θα πιστέψουν σε κάποιο πλάνο και μία διοίκηση που θα πετύχει τους στόχους. Χρειάζεται υπομονή και ένα καλό πρότζεκτ, ώστε να μπεις σφήνα στην πεντάδα. Αν έχεις μία καλή ομάδα και καλό προγραμματισμό, μπορείς να πετύχεις πολλά πράγματα. Το να αλλάζεις συνεχώς παίκτες, δυσκολεύει τον προγραμματισμό και την πορεία της ομάδας. Οι κινήσεις της διοίκησης και του προπονητή χρειάζονται χρόνο για να πετύχουν τον στόχο τους».

Για τη ρεβάνς με την ΑΕΚ στο Κύπελλο και τα συναισθήματά του: 
«Έχω περάσει τέσσερα υπέροχα χρόνια στην ΑΕΚ. Έζησα ένα παιδικό μου όνειρο στην ΑΕΚ, να παίξω σε αυτή την ομάδα και να παίξω στο Champions League. Ξεκίνησα από το τοπικό, έφτασα στην ΑΕΛ και στη συνέχεια ήρθε η Προοδευτική και το σκαλοπάτι της ΑΕΚ. Ήρθε το αποκορύφωμα για εμένα. Δεν πίστευα ότι θα παίξω στο εξωτερικό. Οπότε το να αγωνιστώ στην ΑΕΚ, με προσωπικότητες που υπήρχαν στα αποδυτήρια που ντρεπόσουν να μιλήσεις. Πέρασα απίστευτα, έγινα φίλαθλος της ΑΕΚ και είναι μία ομάδα που θα είναι χαρά μου να επιστρέψω και να αγωνιστώ ως αντίπαλος. Δε θα νιώθω παράξενα, θα νιώθω περήφανα, επειδή το να παίξω σε μία ομάδα όπως η ΑΕΚ είναι τρομερό συναίσθημα. Θα κάνω αυτό που έκανα πάντα, θα δώσω το 100% του εαυτού για την ομάδα που ανήκω και αυτό θυμούνται από εμένα οι οπαδοί της ΑΕΚ. Οπότε αν κάνω κάτι αντίθετο, δεν θα είμαι εγώ».

Για το φαβορί για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος: 
«Η ΑΕΚ. Είναι πολύ καλύτερη αγωνιστικά από τις άλλες ομάδες, και από τον ΠΑΟΚ. Ο Ολυμπιακός έμεινε πίσω και δεν μπορεί να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Οπότε αν κάνουμε σύγκριση κάνουμε σε αυτές τις δύο ομάδες. Η ΑΕΚ είναι πιο απρόβλεπτη σε σχέση με τον ΠΑΟΚ, που είχε συγκεκριμένο τρόπο που παίζει».

Για το αν η Εθνική μπορεί να επιστρέψει στις μεγάλες διοργανώσεις: 
«Δυστυχώς, δεν είναι φυσιολογικό αυτό που γίνεται με την Εθνική. Αυτό που γίνεται την τελευταία δεκαετία δεν είναι φυσιολογικό σύμφωνα με τα όσα προσφέρει το ελληνικό πρωτάθλημα. Κάτι καλό έχουμε, έχουμε ποιοτικούς παίκτες που φεύγουν στο εξωτερικό, έχει ανοίξει η πόρτα και οι παίκτες μας φεύγουν στο εξωτερικό, αποκτώντας περισσότερες εμπειρίες και παραστάσεις και μπορούν να αποδώσουν καλύτερα στην Εθνική. Ξέρουμε ότι δεν έχουμε υπομονή, όταν χάνουμε, και πρέπει να μάθουμε να αγαπάμε την Εθνική. Η νοοτροπία του Έλληνα δεν αλλάζει από τη μία μέρα στην άλλα, οπότε τα παιδιά ξέρουν πώς να αντιμετωπίσουν τη συγκεκριμένη κατάσταση. Οι παλιοί υποδέχονται τους νέους και τους εξηγούν πως πρέπει να διαχειριστούν τους αγώνες. Υπάρχουν και άλλες ομάδες, αλλά είμαστε σε καλό δρόμο και καλό κλίμα στα αποδυτήρια, το οποίο θα βοηθήσει στην καλή πορεία της Εθνικής».
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top