Ο γνωστός ποινικολόγος και μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας, αναφέρθηκε στην επανέναρξη του πρωταθλήματος τονίζοντας ότι ” Θα είναι ολέθριο λάθος να μην ξεκινήσει η Superleague, ενώ δεν παρέλειψε μιλώντας στο Metropolis 95.5 να τοποθετηθεί και για την ποινική δίωξη που ασκήθηκε στον Βαγγέλη Μαρινάκη. Αναλυτικά ο Αλέξης Κούγιας:
Για την αλλαγή στάσης του ίδιου και της ΑΕΛ στο θέμα της επανέναρξης του αγώνα: 
«Πίστευα ότι θα γίνουν δεκτές οι παρατηρήσεις, είχα αποκομίσει το συμπέρασμα ότι ο κ.Υπουργός μου φάνηκε ξεκάθαρος στις θέσεις του και με καλές προθέσεις, του έσκασε μια βόμβα στα χέρια και πληρώνει όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο από το 1996 και του έχω εμπιστοσύνη. Το έγγραφο από τη Σούπερ Λιγκ μας έλεγε να αξιοποιήσουμε ανεπιφύλακτα τον Υφυπουργό, δεν πίστευα ότι είναι τόσο απόλυτες οι θέσεις του και για αυτό έβγαλα το χθεσινό έγγραφο. Ο κ.Υφυπουργός δεν θα γίνει υποχείριο με τον νόμο που θα εκδώσει κάποιων οργανωμένων ομάδων ή κάποιων διεστραμμένων που θέλουν να καταστρέψουν μια ομάδα ή κάποιον με τον οποίον έχουν προβλήματα. Θα υπάρξουν τέτοιες κανονιστικές διατάξεις που θα αποτρέψουν αυτές τις εκδοχές, αυτό είναι πολύ καλό».

Για την περίπτωση να μην ξεκινήσει το πρωτάθλημα: 
«Θα είναι ολέθριο λάθος να μην ξεκινήσει το πρωτάθλημα, δεν γίνεται να επικρατήσει η άποψη του Ολυμπιακού γιατί δεν είναι μόνο ο Ολυμπιακός στο πρωτάθλημα. Πιστεύω πως ο κ.Υφυπουργός θα κάνει αυτό που πρέπει».

Για την ποινική δίωξη στον κ.Μαρινάκη: 
«Δε γνωρίζω την υπόθεση, δε ζητήθηκε η γνώμη μου. Είμαι δικηγόρος του ομίλου των Παραπολιτικών, δεν είμαι του κ. Μαρινάκη, που έχει ένα τιμ με αξιόλογους συναδέλφους. Δεν παύει να είναι ένα σπουδαίο θέμα, αν και η άσκηση δίωξης είναι η αρχή μιας έρευνας και όχι καταδίκη. Από μόνη της βέβαια η άσκηση ποινικής δίωξης ειδικά για ένα τόσο σημαντικό πρόσωπο είναι σημαντική. Είναι μια οδυνηρή εξέλιξη για τον κ.Μαρινάκη και μου δημιουργεί έντονο προβληματισμό. Είναι σύνηθες η απαγόρευση από τη χώρα. Σας υπενθυμίζω ότι έχουν υπάρξει καταδίκες για μεγαλύτερες υποθέσεις για άλλα πρόσωπα που ασχολούταν με το ποδόσφαιρο, όπως του προέδρου του Ποσειδώνα Νέων Πόρων. Απ’ όσο γνωρίζω ο κ. Μαρινάκης είναι μόνιμος κάτοικος Λονδίνου. Σε αυτές τις περιπτώσεις εκδίδεται ένταλμα σύλληψης κι αυτό ισχύει για όλους τους πολίτες της Ε.Ε.. Δε νομίζω όμως ότι θα γίνει αυτό, διότι το πρώτο που θα συμβουλεύσουν οι δικηγόροι τον κ. Μαρινάκη είναι να επιστρέψει άμεσα στην Ελλάδα».
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top