Τις ποινές που θα ισχύουν για τις ομάδες της Football League που δεν θα αδειοδοτηθούν, καθώς και την διαδικασία επιτήρησης των ομάδων της δεύτερης τη τάξει επαγγελματικής κατηγορίας ενέκρινε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ. Ειδικότερα, για τις ΠΑΕ της Football League καθώς και εκείνες που υποβιβάζονται από τη Super League, σε περίπτωση απόρριψης της αίτησης αδειοδότησης θα επιβάλλεται η ποινή της ολικής απαγόρευσης μεταγραφών για ποδοσφαιριστές άνω των 23 ετών, με δυνατότητα μεταγραφής απεριορίστου αριθμού Ελλήνων ή γηγενών ποδοσφαιριστών κάτω των 23 ετών, καθώς και η ανανέωση απεριορίστου αριθμού των υφισταμένων συμβολαίων (ανεξαρτήτως ηλικίας και εθνικότητας).
Επίσης, ορίζεται διαδικασία δύο (2) σταδίων επιτήρησης, η οποία λήγει αντίστοιχα τον Φεβρουάριο και τον Απρίλιο κάθε αγωνιστικής περιόδου.
Η μη εκπλήρωση των κριτηρίων επιτήρησης στο πρώτο στάδιο (Φεβρουάριος) τιμωρείται με αφαίρεση τριών βαθμών στο τρέχον πρωτάθλημα και στο δεύτερο στάδιο (Απρίλιος) με αφαίρεση τριών βαθμών απ' το επόμενο πρωτάθλημα.
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top