Με τη διεξαγωγή του μικρού τελικού άνοιξε στη Φαλάνη η αυλαία της τελικής φάσης του Εφηβικού πρωταθλήματος της ΕΠΣΛ, καθώς ο μεγάλος τελικός της διοργάνωσης έχει ορισθεί για την προσεχή Τρίτη στις 17:30 στο γήπεδο Φιλιππούπολης, με φιναλίστ την Ακαδημία Τυρνάβου και την Ανθούπολη. Νικήτρια αναδείχθηκε η ΑΕΛ η οποία επικράτησε με 2-1 των Ατρομήτων/Θύελλας μετά από ανατροπή στην επανάληψη και με πρωταγωνιστή τον Ηλία Χουλιαρόπουλο που πέτυχε και τα δύο τέρματα των «βυσσινί». Οι Ατρόμητοι/Θύελλα κινήθηκαν καλύτερα μέσα στον αγωνιστικό χώρο στο πρώτο μέρος, έχοντας δύο πολύ καλές στιγμές στο 4' με τον Βλαχάκη, το κοντινό σουτ του οποίου αποκρούστηκε από τον τερματοφύλακα των «βυσσινί» σε κόρνερ και στο 9' με τον Θεοχάρη το σουτ του οποίου πέρασε λίγο άουτ. Η ΑΕΛ απείλησε στο 23' όταν μετά από φάουλ του Μπούρα, ο Γώγος από κοντά προσπάθησε να πλασάρει, αλλά η μπάλα αποκρούστηκε. Στο 42' ένα σουτ του Ριζούλη μπλόκαρε ο Γερακίνης. Με το 0-0 έληξε το πρώτο μέρος για να ξεκινήσει η επανάληψη στην οποία κρίθηκε ουσιαστικά το παιχνίδι. Στο 42' η ΑΕΛ δημιούργησε την πρώτη καλή στιγμή με τον Ζησούλη. Στο 43' μία καλή ευκαιρία για τους Ατρόμητους/Θύελλα με τον Ντόκο που εκτέλεσε ένα επικίνδυνο φάουλ, για να καταλήξει η μπάλα κόρνερ. Τελικά, η ομάδα του Γιάννη Λόζιου βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 45' όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ντόκου, ο Μπάγκας με κοντινό πλασέ έγραψε το 1-0. Η ΑΕΛ αντέδρασε και πίεσε για την ισοφάριση έχοντας δύο καλές στιγμές στο 53' με τον Ριζούλη και στο 62' με τον Ζησούλη. Η πίεση των «βυσσινί» απέδωσε καρπούς στο 63' όταν μετά από ασίστ του Ζησούλη, ο Χουραλιόπουλος με πλασέ ισοφάρισε σε 1-1. Η μεγάλη φάση για τους Ατρόμητους/Θύελλα να πάρουν εκ νέου το προβάδισμα χάθηκε στο 66' όταν ο Βλαχάκης βγήκε μόνος απέναντι στον αντίπαλο τερματοφύλακα, επιχείρησε ψηλοκρεμαστό πλασέ, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. Τελικά η ΑΕΛ που έδειξε περισσότερη αποφασιστικότητα στα τελευταία λεπτά ήταν αυτή που βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα για δεύτερη φορά. Συγκεκριμένα στο 79' μετά από ενέργεια του Στάθη, η μπάλα κατέληξε στον Χουλιαρόπουλο, ο οποίος με ψύχραιμο τρόπο έγραψε το τελικό 2-1.
Τον αγώνα διηύθυνε ο κ. Κουβάτας, με βοηθούς τους κ. Πάλλα και Μπάρκα.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΙ/ΘΥΕΛΛΑ (Ι. Λόζιος): Γερακίνης, Χοτάι, Πάγια, Νταϊάκης, Μπάγκας, Λόζιος, Θεοχάρης, Βλαχάκης, Καραούλας, Ντόκος, Μπανεχούτσος (Μουλασίκης, Κρικώνης, Πολύμερος, Γκατζιάς, Μασούρας, Κορτσάρι).

ΑΕΛ (Ι. Βασιλείου): Νικολακούλης, Δίχρης, Κωστόπουλος, Γώγος, Μπούρας, Ταμπώσης, Τσιούπρος, Ζησούλης, Χουλιαρόπουλος, Ριζούλης, Ντούρας (Στάθης, Μπουχλαριώτης, Χατζηβασίλης, Στάμος, Ζαμπέτας, Μακρής, Παπακωνσταντίνου, Παρασκευούδης, Κυρίτσης, Μακρυγιάννης, Λυγούρας).

ΟΙ ΑΠΟΝΟΜΕΣ
Μετά το τέλος του μικρού τελικού ακολούθησαν οι απονομές κυπέλλων και μεταλλίων σε νικητές και ηττημένους. Τις απονομές έκαναν οι διοικητικοί της ΕΠΣΛ, Γιάννης Γκουτζαμάνης και Ρένος Καρυώτης και το αναπληρωματικό μέλος Μιχάλης Κόκκινος.
Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top