Με ψήφους 15-2, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ ενέκρινε την αλλαγή της ποινής για τις μη αδειοδοτημένες ΠΑΕ και έτσι οριστικά και αμετάκλητα καταργείται για φέτος η ποινή του υποβιβασμού και αντικαθίσταται από αφαίρεση 6 βαθμών και περιορισμό στην απόκτηση ποδοσφαιριστών. Αυτή θα είναι και η ποινή για τον Παναθηναϊκό που είναι βέβαιο πως δεν θα αδειοδοτηθεί, ενώ από τον Πανιώνιο προκύπτει αισιοδοξία για ανατροπή δεδομένων. Η αλλαγή της ποινής, πάντως, δεν πέρασε «αναίμακτα», αφού σύμφωνα με πληροφορίες, τα δύο μέλη της Ε.Ε. που την καταψήφισαν ήταν ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Βαγγέλης Γραμμένος και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Δράμας, Γιώργος Χατζησαρόγλου. Δημοσιεύματα αναφέρουν, ότι η κατάργηση του υποβιβασμού δεν άρεσε ιδιαίτερα στον επικεφαλής της Επιτροπής Παρακολούθησης της FIFA στην ΕΠΟ, Χέρμπερτ Χούμπελ και στο μέλος της Επιτροπής, Εντουάρντο Ντερβίσι που είναι παρόντες στην συνεδρίαση! Οι δύο ξένοι αξιωματούχοι φέρονται να άφησαν κάποιες αιχμές και να αποχώρησαν από την αίθουσα την ώρα της συζήτησης του συγκεκριμένου θέματος, λέγοντας πως επειδή είναι ένα κρίσιμο εσωτερικό ζήτημα, θα ήταν καλό να απέχουν και να αφήσουν την Ε.Ε. της ΕΠΟ να αποφασίσει μόνη της χωρίς την παρουσία τους!

Εκτός λοιπόν, από την αφαίρεση βαθμών, η ομάδα που δεν παίρνει άδεια:
1) Θα μπορούν να αποκτήσουν απεριόριστους Έλληνες ποδοσφαιριστές κάτω των 23 ετών (όχι κοινοτικούς, μόνο παίκτες με δικαίωμα συμμετοχής στην Εθνική ομάδα).
2) Στην μεταγραφική περίοδο Ιουλίου-Αυγούστου, θα μπορούν να αποκτήσουν ΜΟΝΟ ΕΝΑΝ ποδοσφαιριστή άνω των 23 ετών, Έλληνα ή ξένο.
3) Στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου θα μπορούν να αποκτήσουν ΜΟΝΟ ΕΝΑΝ ΕΛΛΗΝΑ ποδοσφαιριστή άνω των 23 ετών και κανέναν ξένο (φυσικά πάντα θα μπορεί απεριόριστους Έλληνες κάτω των 23 ετών).
4) Θα μπορούν να πραγματοποιήσουν μόνο 2 ανανεώσεις συμβολαίων ποδοσφαιριστών άνω των 23 ετών, ανεξάρτητα από την εθνικότητά τους. Αυτές οι ανανεώσεις μπορούν να γίνουν και οι δύο το καλοκαίρι ή και οι δύο τον Γενάρη ή μία το καλοκαίρι και μία τον Γενάρη.
5) Στις 2 ανανεώσεις συμβολαίων που δικαιούνται να κάνουν, απαγορεύεται η αύξηση των αποδοχών στους εν λόγω ποδοσφαιριστές.
6) Σε όλες τις νέες μεταγραφές, απαγορεύεται τα συμβόλαια να ξεπερνούν τις 100.000 ευρώ (οι αποδοχές του κάθε νέου ποδοσφαιριστή θα έχουν αυτό το ποσό ως ανώτατο).
7) Σε κάθε μεταγραφή ή δανεισμό, απαγορεύεται να δίνονται χρήματα σε άλλη ομάδα (για μεταγραφή δηλαδή αποκτώνται μόνο ελεύθεροι ποδοσφαιριστές).
Τέλος να σημειωθεί πως η εισήγηση της Super League για τις νέες ποινές, αφορά μόνο την περίοδο 2018-19, κάτι που σημαίνει πως του χρόνου θα επανεξεταστούν εκ νέου.
 
ΑΕΛ © 2020. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top