Στην ΕΠΟ πραγματοποιήθηκε το 2ο επιμορφωτικό σεμινάριο για την εφαρμογή, τη λειτουργία και τις επιχειρησιακές δυνατότητες του συστήματος VAR. Ποιοι έδωσαν το παρών, ποια είναι τα επόμενα βήματα για την οριστική χρήση του. Παρουσία του επικεφαλής των ποδοσφαιρικών υπηρεσιών της IFAB (Διεθνές Συμβούλιο Ποδοσφαίρου), Ντιρκ Σλεμέρ, ολοκληρώθηκε στα γραφεία της Ε.Π.Ο το 2ο επιμορφωτικό σεμινάριο για την εφαρμογή, τη λειτουργία και τις επιχειρησιακές δυνατότητες του συστήματος VAR. Ο κ. Σλέμερ είναι ειδικός στη συνολική προετοιμασία, υλοποίηση και λειτουργία του συστήματος και διετέλεσε επί σειρά ετών υπεύθυνος του VAR στη Μπουντεσλίγκα.
Το σεμινάριο παρακολούθησαν ο VAR project manager της ΕΠΟ, Αλέξανδρος Χολέβας, o υπεύθυνος της ΚΕΔ για το VAR, Μιχάλης Κουκουλάκης, στελέχη της ΕΠΟ και εκπρόσωποι του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και του Εθνικού Δικτύου Έρευνας και Τεχνολογίας, που έχουν αναλάβει την τεχνολογική υποστήριξη της εφαρμογής.
Στις παρουσιάσεις του κ. Σλέμερ αναλύθηκαν θέματα αθλητικών υποδομών, τεχνολογίας, τηλεοπτικής κάλυψης αγώνων, εκπαίδευσης διαιτητών, κανονισμών, προγράμματος υλοποίησης, πολιτικής διαχείρισης κρίσεων και επικοινωνίας.
"Έπειτα από 2 χρόνια ενδελεχούς έρευνας των αποτελεσμάτων του αποδείχθηκε ότι με τη χρήση του VAR υπάρχει 98,8% ακρίβεια και ορθότητα στις αποφάσεις. Εξασφαλίζεται η σταθερότητα και ισότητα στην κρίση των διαιτητών", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ντιρκ Σλέμερ.
Από την πλευρά της ΕΠΟ και των λοιπών εμπλεκομένων φορέων γνωστοποιήθηκαν στην IFAB και τη FIFA τα εξής:
* τον Ιούνιο του 2018 θα ψηφιστεί από τη Ε.Ε. της ΕΠΟ η τροποποίηση των κανονισμών διαιτησίας ενόψει χρήσης VAR.
* τον Σεπτέμβριο του 2018 θα υπογραφεί η σύμβαση συνεργασίας με τον τεχνικό σύμβουλο.
* τον Σεπτέμβριο του 2018 θα είναι επιχειρησιακά έτοιμο στα γήπεδα της Super League το αποκλειστικό για το VAR δίκτυο fibernet.
Επόμενα βήματα στην προετοιμασία της εφαρμογής VAR είναι το πρόγραμμα εκπαίδευσης των διαιτητών και η συνεργασία με τους τηλεοπτικούς σταθμούς, που παράγουν το τηλεοπτικό σήμα των αγώνων της Super League.
 
ΑΕΛ © 2020. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top