Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας, σχολίασε το σχέδιο αναδιάρθρωσης των επαγγελματικών κατηγοριών στο ποδόσφαιρο που φέρεται να επεξεργάζεται ο υφυπουργός αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, μιλώντας στο Metropolis 95.5. Αναλυτικά όσα είπε ο Αλέξης Κούγιας:
Για την αναδιάρθρωση που σχεδιάζει ο Γιώργος Βασιλειάδης: 
«Ποιο είναι το σχέδιο; Δεν το ξέρει κανείς. Γνωρίζετε τι προβλέπει; Για ποια αναδιάρθρωση μιλάμε τότε; Κάποιοι έβαλαν σε μια διαδικασία συνεχούς ανασφάλειας και αδυναμίας να κάνουν προγραμματισμό τουλάχιστον 20 ομάδες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Τις πλέον επίκαιρες αυτόν τον καιρό. Εδώ τηλεοπτικό συμβόλαιο έχουν μόνο οκτώ ομάδες και οι άλλες οκτώ δηλώνουν αδυναμία και πως θα μποϊκοτάρουν την έναρξη του Πρωταθλήματος, αν δεν εξασφαλίσουν τηλεοπτική στέγη. Όχι μόνο ο Βασιλειάδης, αλλά ούτε ο Τσίπρας δεν έχουν δικαίωμα να κάνουν κάτι για το ποδόσφαιρο. Μόλις γίνει γνωστό στη FIFA ότι είτε ο Βασιλειάδης είτε ο Τσίπρας είτε ο οποιοσδήποτε πολιτικός καταθέσουν ένα νομοσχέδιο ή κάνουν ενέργειες για να προκαλέσουν ένα αποτέλεσμα στο ποδόσφαιρο, έχουμε Grexit την ίδια στιγμή. Κανείς πολιτικός σχηματισμός όπως και να λέγεται, δεν έχει δικαίωμα να παρεμβαίνει στο ποδόσφαιρο. Δεν θυμάμαι ποτέ στην Ελλάδα, επειδή είμαι και από τους παλιότερους ιδιοκτήτες ομάδων, να άλλαξε η διάρθρωση του Πρωταθλήματος με κυβερνητική παρέμβαση. Με εξαίρεση μόνο μια φορά επί Αχιλλέα Καραμανλή. Για να μην πέσει ο Πανσερραϊκός αύξησαν τις ομάδες. Τότε όμως δεν είχαμε αυτήν την δαμόκλειο σπάθη και την επιτροπεία της FIFA στη διοίκηση της ΕΠΟ. Μπορεί ο κ. Βασιλειάδης να έχει εξαιρετικές προθέσεις και να πιστεύει πως με την αναδιάρθρωση αυτή μπορεί να ξαναγεννηθεί το ποδόσφαιρο, όμως, δεν πρόκειται να γίνει».

Για τη στάση του ως προς το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης: 
«Κατ’ αρχάς, δεν είναι ο Βασιλειάδης αυτός που είχε την ιδέα. Είναι ένας κορυφαίος παράγοντας του ελληνικού ποδοσφαίρου που έχει θεσμική θέση στο ποδόσφαιρο και δεν έχει καταλάβει πως η σχέση του είναι υπαλληλική. Δεν θέλω να πω ποιος είναι. Έπεισε τον κ. Βασιλειάδη ότι αυτός μπορεί να πείσει τους ιδιοκτήτες των ΠΑΕ της Football League αλλά και τους ιδιοκτήτες Πλατανιά και Κέρκυρας, οι οποίες κατά σύμπτωση πρόσκεινται στον ΠΑΟΚ, ότι μπορεί να τις κρατήσει μέσω ενός σχεδίου αναδιάρθρωσης στη Super League. Κατά σύμπτωση πρόσκεινται στον ΠΑΟΚ. Το θέμα αφορά πρωτίστως τη συντριπτική πλειονότητα των ΠΑΕ της Super League. Μπορεί αυτές οι ομάδες να βολεύονται, όμως, για όλους εμάς που έχουμε ξοδέψει τεράστιες περιουσίες δεν έχουμε καμία διάθεση να μπούμε σε μια διαδικασία ανασφάλειας σε κωμικά πρωταθλήματα. Καταλαβαίνετε τι έχει να συμβεί σε ένα Πρωτάθλημα δέκα ομάδων, στο οποίο διακυβεύεται μια θέση υποβιβασμού και άλλη μια για μπαράζ με ομάδα της Football League. Τι νταραβέρι έχει να γίνει, τι μαύρο χρήμα θα διακινηθεί κάτω από το τραπέζι. Πόσα θα κονομήσουν οι παράνομοι μπουκ. Μου κάνει εντύπωση  πώς ένας έντιμος υπουργός μιας αριστερής κυβέρνησης θα δεχθεί να μπει το όνομά του σε αυτή τη διαδικασία. Κάποιοι νομίζουν ότι θα κερδίσουν την άνοδό τους στη Super League, όμως, αυτό θα γίνει μόνο για πέντε μήνες, αφού από τον Φεβρουάριο θα γνωρίζουν ότι για μια ζωή θα είναι στη Football League. Με Πρωτάθλημα 12 ομάδων, επί της ουσίας θα έχουμε μια κλειστή λίγκα με πέντε ομάδες από την Αθήνα, τρεις από τη Θεσσαλονίκη και τέσσερις από την υπόλοιπη Ελλάδα. Μια ομάδα θα ανεβαίνει και μια θα πέφτει. Η λέξη εκτός έδρας θα καταργηθεί. Θέλω να δω και τη θέση του ΠΑΟΚ πάνω σε αυτό».
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top