Οι αλλαγές στον Πειθαρχικό Κώδικα της ΕΠΟ προβλέπουν ότι μια ομάδα θα αποβάλλεται από το πρωτάθλημα σε περίπτωση που οπαδοί της εισβάλλουν τρεις φορές στον αγωνιστικό χώρο. Ποινή-"σόκ" προβλέπεται για την εισβολή των οπαδών στον αγωνιστικό χώρο από τη νέα σεζόν σύμφωνα με τη "Livesport" και τις αλλαγές στον Πειθαρχικό Κώδικα της ΕΠΟ. Έτσι, μεταξύ άλλων, προβλέπεται ότι μια ομάδα θα αποβάλλεται από το πρωτάθλημα σε περίπτωση που οι οπαδοί της εισβάλουν τρεις φορές μέσα στον αγωνιστικό χώρο κι εκδηλώσουν ακραία συμπεριφορά. Αναλυτικά η τροποποίηση του άρθρου 15 του Πειθαρχικού Κώδικα:
«Άρθρο 15 παρ 4: γ) Η είσοδος οπαδών πριν την έναρξη ή κατά τη διάρκεια του αγώνα έχει ως άμεσο αποτέλεσμα την οριστική διακοπή του αγώνα, χωρίς προειδοποίηση, εφόσον συνδέεται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων
δ) Σε περίπτωση που η είσοδος των οπαδών έγινε πριν την έναρξη ή μετά τη λήξη του αγώνα και δεν συνδέεται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων ή φθορές ξένης ιδιοκτησίας ισχύουν οι ποινές της περίπτωσης α της παραγράφου 4, μειωμένες μέχρι το 1/3.
ε) σε περίπτωση που εντός της ίδιας αγωνιστικής περιόδου υπάρξουν εις βάρος μιας ομάδας 3 περιπτώσεις εισόδου οπαδών στον αγωνιστικό χώρο και δημιουργία βιαιοπραγιών εντός αυτούς, τότε η εν λόγω ομάδα θα αποβάλλεται από το πρωτάθλημα».
 
ΑΕΛ © 2020. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top