Ο υφυπουργός αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, θα έχει ίσως την κρισιμότερη συνάντηση του καλοκαιριού με τους ξένους αξιωματούχους για το θέμα της αναδιάρθρωσης στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ποια είναι τα σενάρια, τι θα τους πει. Η αναδιάρθρωση στο ελληνικό ποδόσφαιρο από την αγωνιστική περίοδο 2019-2020 σύμφωνα με το sport24, θα είναι ένα από τα βασικά θέματα συζήτησης στην συνάντηση που θα έχει ο Γιώργος Βασιλειάδης, με εκπροσώπους της UEFΑ, μεταξύ αυτών και τον διευθυντή ομοσπονδιών της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, τον Ζόραν Λάκοβιτς.
Ο υφυπουργός αθλητισμού έχει πάρει την κατάσταση επ' ώμου, από τη στιγμή που έχει εξασφαλίσει μεγάλο μέρος της χρηματοδότησης μέσω της ΕΡΤ που μπαίνει στο τηλεοπτικό παιχνίδι και από τη στιγμή που δεν υπάρχει ουσιαστική αντιπρόταση από τους υπόλοιπους αρμόδιους φορείς, προχωρά το πλάνο που έχει εκπονήσει.
Για το λόγο αυτό, θα αναλύσει το σχέδιό του στους ξένους αξιωματούχους, θα ακούσει τη δική τους άποψη και θα αποσαφηνιστεί το τι θα γίνει από 'δω και πέρα. Ο Βασιλειάδης θέλει λιγότερες ομάδες από την αγωνιστική περίοδο 2019-20 (10 ομάδες είναι το ιδεατό σύμφωνα με τον ίδιο), γνωρίζει όμως ότι υπάρχουν αντίθετες φωνές και ενστάσεις. Δεν αποκλείεται να υπάρξουν ομάδες που να προσπαθήσουν να μπλοκάρουν την αναδιάρθρωση, γι' αυτό και θέλει να ακούσει τι θα του πουν οι ξένοι.
Η επόμενη σεζόν θα είναι μεταβατική και θα γίνει κουβέντα για το τι πρωτάθλημα θα έχουμε την αγωνιστική περίοδο 2018-19. Το ένα σενάριο είναι αυτό με τις 20 ομάδες και τους ομίλους και το άλλο με 16 ομάδες, όπου θα θα πέσουν ακόμα και οι μισές, ώστε με τις δυο που θα ανέβουν από τη Football League, να φτάσουμε στις δέκα που θα απαρτίζουν τη μεγάλη κατηγορία τη σεζόν 2019-20. Όλα είναι υπό συζήτηση και διαπραγμάτευση, γι' αυτό και η σημερινή συνάντηση ίσως είναι η κρισιμότερη του καλοκαιριού για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Η κουβέντα θα αφορά όλα τα ζητήματα, όχι μόνο την αναδιάρθρωση, γι' αυτό και είναι πολύ σημαντική. Η παρουσία του κ. Λάκοβιτς φανερώνει ότι για την UEFA είναι σοβαρό το θέμα και θα εκφράσει τις δικές της απόψεις για το τι θεωρεί σωστό ενόψει της νέας χρονιάς και όχι μόνο!
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top