Σε μια μαραθώνια κατάθεση από τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αλέξη Κούγια, συνεχίστηκε την Παρασκευή (27/07) στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων η εφετειακή δίκη του σκανδάλου των στημένων αγώνων του 2011, το οποίο έχουμε συνηθίσει να αποκαλούμε «Koriopolis». Ο γνωστός δικηγόρος που είναι βασικός μάρτυρας της υπόθεσης, σύμφωνα με το sdna, από το ξεκίνημά της, δεν ενοχοποίησε κάποιον από τους καταδικασθέντες σε πρώτο βαθμό, αντίθετα, είπε ότι «αυτοί που κυρίως έπρεπε να είναι κατηγορούμενοι σε αυτή την υπόθεση, δεν είναι»! Παρόλα αυτά, «κατακεραύνωσε» το περίφημο Ηλιούπολη-Λεβαδειακός 2-4 του 2011, για το οποίο έχουν καταδικαστεί οι Τσακογιάννης και Κομπότης, λέγοντας ότι «δεν έχω ξαναδεί τέτοιο πράγμα στη ζωή μου»! Η παράγκα, το Μακάμπι-Ολυμπιακός και το μίσος για Μαρινάκη-Τσακογιάννη!
Ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ, «έπιασε» την ιστορία της διαφθοράς στο ελληνικό ποδόσφαιρο από το 1996 και έφτασε στο σήμερα, καταθέτοντας πράγματα και κάνοντας κρίσεις που θα συζητηθούν έντονα… «Ο Κόκκαλης χρηματοδότησε τις εκλογές της ΕΠΟ το ’96 και ήλεγξε την ομοσπονδία μέσω του Θωμά Μητρόπουλου. Για να ανέβει κατηγορία μια ομάδα, όπως όταν είχα εγώ την Παναχαϊκή και δεν με άφηναν να ανέβω, έπρεπε ή να είσαι κοντά σε μια μεγάλη ομάδα είτε να έχεις προσβάσεις στην ΕΠΟ. Όποιος ελέγχει την ΕΠΟ μπορεί να κάνει τα πάντα.Ο Πατέρας εκθρόνισε τον Κόκκαλη και τον Γκαγκάτση αλλά στην ουσία δεν έκανε κάτι διαφορετικό από τους προηγούμενους. Απλά άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς. Μετά ήρθε ο Μαρινάκης και άλλαξε και πάλι το status quo. Τότε ήμουν ιδιοκτήτης της Παναχαϊκής και κάποια στιγμή απελπίστηκα. Από την Γ’ Εθνική έπρεπε να ανέβω εγώ και ανέβαινε η Ηλιούπολη και η Ρόδος. Από την Β’ Εθνική αντί να ανέβουμε εμείς, ανέβαινε ο Πλατανιάς ή μετά η Καλλονή. Υπήρχε εντολή να μην ανέβουμε ποτέ. Τότε προσπάθησα να ενεργοποιήσω τους εισαγγελείς και έτσι με φώναξε η εισαγγελέας Παπανδρέου.
Τον Μάρτιο του 2011 με φώναξε ο Πατέρας και μου έβαλε να ακούσω μια συνομιλία του Μπέου με τον Μαρινάκη. Μίλαγαν για το πώς θα επηρεαστεί ο διαιτητής του αγώνα του Ολυμπιακού με την Μακάμπι και πώς θα χρησιμοποιηθεί ο διαιτητής Δαλούκας, τον οποίο θα δωροδοκούσαν με 300.000 ευρώ για να μιλήσει με τον Ιταλό διαιτητή που θα σφύριζε το ματς, τον οποίο ο Δαλούκας τον γνώριζε. Μου βάζει και μια δεύτερη κασέτα που μίλαγαν ο Μπέος με τον Δαλούκα. Ήταν για ένα ματς Άρης-Παναθηναϊκός, για να σφυρίξει ο Δαλούκας υπέρ του Άρη. Είπα στον Πατέρα να στείλει τα cd στο γραφείο μου με ανώνυμη επιστολή και υποσχέθηκα να μην αποκαλύψω ποτέ ποιος μου τα έδωσε. Από τότε οργανώθηκε μια ιστορία ώστε να φτάσουμε σε ένα αποτέλεσμα στο ποδόσφαιρο. Εγώ πήγα τα cd στην εισαγγελέα Ράικου. Ένιωθα πλέον ότι δεν είμαι μόνος. Υπήρχε και μια τρίτη κασέτα στην οποία μίλαγε ο Πιλάβιος, την οποία άκουσα αλλά δεν την είχα. Στο επίμαχο χρονικό διάστημα το ποδόσφαιρο το ήλεγχαν ο Πατέρας και ο Σοφοκλής Πιλάβιος και πιστεύω ότι υπήρχε συμφωνία ώστε να μην αναδειχθεί ο ρόλος τους σε όλο αυτό. Ο Πατέρας ήθελε απλά να εκδικηθεί τον Μαρινάκη. Και κατά την κρίση μου, η ενεργοποίηση της ΕΥΠ τότε, έγινε με παρέμβαση Πατέρα.
Αργότερα το κλίμα γύρισε εναντίον μου, με επιθέσεις που δεχόμουν από τον ΣΚΑΪ και τον Θωμαΐδη, όταν πούλησα έναν παίκτη στον Ολυμπιακό και αποκαταστάθηκαν οι σχέσεις μου με τον Μαρινάκη.
Ναι, στον πρώτο βαθμό είχα καταθέσει ότι μισούσα δύο ανθρώπους, τον Μαρινάκη και τον Τσακογιάννη. Για την κόντρα που είχαμε, λόγω της συμπεριφοράς τους απέναντί μου. Αλλά αυτοί που κυρίως έπρεπε να είναι κατηγορούμενοι σε αυτή την υπόθεση, δεν είναι.

«Σε αδίκησα, αλλά αλλιώς δεν θα έπαιρνα τα cd»!
Στην συνέχεια, ο Αλέξης Κούγιας αναφέρθηκε ξεχωριστά στον κάθε κατηγορούμενο που είπε πως γνώριζε: «Για τον Τσακογιάννη δεν ξέρω αν έπαιζε στοιχήματα. Εις βάρος της Παναχαϊκής πάντως έκανε τα πάντα. Οι άλλες ομάδες όταν έπαιζαν με την Ηλιούπολη έβαζαν τους αναπληρωματικούς, τους πιτσιρικάδες. Όταν παίζανε με την Παναχαϊκή έβαζαν τους καλύτερους.
Ο Μπέος το παραδέχεται ότι παίζει στοίχημα, δεν είναι κακό, ακόμα και αν ποντάρεις στη νίκη της ομάδας σου. Δεν ξέρω, όμως, αν είχε κάποια σιγουριά ότι θα κέρδιζε η ομάδα του…».
Όταν ο Αχιλλέας Μπέος ρώτησε τον Αλέξη Κούγια αν ισχύουν όσα είπε σε πρόσφατη συνέντευξή του σε βολιώτικο Μέσο, ότι τον είχε αδικήσει, ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ του απάντησε: «Ναι, πράγματι σε αδίκησα. Αλλά αν δεν σε αναμίγνυα, δεν θα έπαιρνα τα cd από τον Πατέρα»!

Ο γνωστός δικηγόρος συνέχισε:
«Για τον Δημήτρη Μπάκο έχω καταπληκτική άποψη σαν άνθρωπο. Ο Μποροβήλος είναι υπάλληλός του και έγινε μέχρι και πρόεδρος της Super League. Ο Κομπότης είναι ένα πλουσιόπαιδο. Δεν είναι να τον έχεις αντίπαλο στο ποδόσφαιρο. Είναι μια εξαιρετική προσωπικότητα. Αλλά το ποδόσφαιρο πολλές φορές σε φέρνει σε επαφή με ανθρώπους που δεν θα έκανες παρέα. Ο Χρυσοχοϊδης (σ.σ. πρώην ιδιοκτήτης του Διαγόρα) είναι μια εξαιρετική προσωπικότητα στην Ρόδο. Αλλά όπως έχω καταθέσει, ο ποδοσφαιριστής Ρούσεφ που έπαιζε στον Διαγόρα, μου είχε πει στο αεροδρόμιο όταν τον είχα συναντήσει ότι “αν δεν στήσουμε, δεν θα έχουμε να φάμε”. Για τον προπονητή Νίκο Παντέλη θα σας πω μόνο το εξής για να καταλάβετε την άποψή μου: Πριν από λίγες ημέρες πήρα μια ιστορική ομάδα, τον Ιωνικό, για να τον χρησιμοποιήσω ως ακαδημία για την ΑΕΛ. Έκανα αμέσως πρόταση στον Παντέλη για να αναλάβει προπονητής, αλλά δυστυχώς έχει υπογράψει σε άλλη ομάδα».

«Στο πρώτο... Μπαρτσελόνα. Στο δεύτερο καθόταν να χάσει»!
Η εισαγγελέας της έδρας ανέφερε στον Αλέξη Κούγια ένα-ένα τα ματς τα οποία βρίσκονται στην δικογραφία και ελέγχονται ως στημένα, ωστόσο για το μόνο που είχε κάτι να πει, ήταν το περίφημο Ηλιούπολη-Λεβαδειακός 2-4 του 2011:
«Είναι το πιο στημένο παιχνίδι που έχω δει. Δεν έχω ξαναδεί τέτοιο πράγμα στη ζωή μου. Το 2-4 έγινε με έναν κωμικό τρόπο. Ήταν φανερό ότι η Ηλιούπολη που στο πρώτο ημίχρονο έμοιαζε με Μπαρτσελόνα, στο δεύτερο καθόταν να χάσει. Ο Κομπότης με τον Τσακογιάννη έχουν προσωπική σχέση. Δεν είναι ανάγκη να είχε στηθεί το ματς για τα χρήματα», ενώ κατά τ’ άλλα πρόσθεσε: «Ξέρω ότι και πολλά παιχνίδια του Διαγόρα, καθώς και του Εθνικού Αστέρα, δεν ήταν καθαρά».
Τα υπόλοιπα ματς του 2011 για τα οποία ο Αλέξης Κούγιας είπε πως δεν γνωρίζει κάτι, ήταν τα εξής: Πανσερραϊκός-Αστέρας Τρίπολης, Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός Βόλου, Πόντιοι Κατερίνης-Αετός Σκύδρας, Εθνικός Αστέρας-Ηλιούπολη, Ηλιούπολη-Εθνικός, Απόλλων Καλαμαριάς-Αχιλλέας Τριανδρίας, Διαγόρας-Ατρόμητος, Διαγόρας-Πιερικός, ΠΑΣ Γιάννινα-Διαγόρας και Δόξα Δράμας-Εθνικός.
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top