Την αντίθεσή του στο σχέδιο του Γιώργου Βασιλειάδη εξέφρασε ο Αλέξης Κούγιας τονίζοντας πως αυτά που συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν συμβαίνουν ούτε στην Ουγκάντα. Στον «FAIR PLAY FM 96,1» φιλοξενήθηκε o ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας, με αφορμή τα όσα συμβαίνουν στο Ελληνικό πρωτάθλημα. Αναλυτικά ο Αλέξης Κούγιας: 
«Νομίζω το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει κανονικά. Οι ομάδες δεν θα μείνουν άστεγες τηλεοπτικά. Και να μην σας κάνει εντύπωση εάν οι ομάδες παραμείνουν 16 και φέτος και του χρόνου. Όλα αυτά που θέλουν να εφαρμόσουν είναι στον κόσμο των ιδεών. Τίποτα από όλα αυτά δεν μπορούν να γίνουν. Αρχικά λένε δεν θέλουν να παίζουν οι μεγάλοι πλέι οφ, αλλά αυτοί που έβαλαν στο μυαλό του υφυπουργού την ιδέα, είναι άσχετοι».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: 
«Χαρακτήρισα εκβιαστή τον κ. Βασιλειάδη, αλλά είναι αλήθεια ότι εκείνη την στιγμή δεν βρήκα άλλη λέξη να αναφέρω, αν και η άποψή μου είναι καλή για τον υφυπουργό, όσον αφορά σε άλλες δραστηριότητές του. Παρ΄ όλα αυτά, δεν καταλαβαίνουν ότι με 12 ομάδες θα κάνουμε τουρνουά και όχι σοβαρό πρωτάθλημα. Δεν πρόκειται να έρθει κανένας σοβαρός ποδοσφαιριστής. Επιπλέον δεν καταλαβαίνω γιατί είναι ανεκτή τόσο μεγάλη κρατική παρέμβαση. Αυτό δεν συμβαίνει πουθενά. Αυτή η ιδέα στο τέλος θα εκθέσει την κυβέρνηση και φυσικά τον υφυπουργό. Δεν ξέρω ποιος του έβαλε αυτή την ιδέα . Αυτή τη στιγμή κανένας ιδιοκτήτης δεν θα δεχόταν μείωση των ομάδων, εάν είχαν τηλεοπτικά συμβόλαια. Όλοι λένε ότι είναι λάθος. Αυτός όμως νομίζει ότι θα σταματήσουν να υπάρχουν ομάδες – δορυφόροι, πείτε μου όμως από τις 16 ομάδες σήμερα, ποιες είναι δορυφόροι μεγάλων ομάδων, καμία!»

Ο Αλέξης Κούγιας έκανε και την πρόβλεψή του για το ελληνικό πρωτάθλημα λέγοντας: 
«Με αυτό το σχέδιο οι ομάδες τις περιφέρειας είναι καταδικασμένες. Έτσι το πρωτάθλημα δεν θα γίνει ανταγωνιστικότερο. Το σχέδιο δεν έχει καμία οικονομική και ποδοσφαιρική λογική. Εγώ προβλέπω και φέτος και του χρόνου πρωτάθλημα με 16 ομάδες και αυτές που δεν έχουν τηλεοπτικό συμβόλαιο, θα αποκτήσουν και μάλιστα πολύ καλό».

Τέλος πρόσθεσε: 
«Σκέφτομαι πάντως να στείλω μια επιστολή στη FIFA και να μιλήσω για την ακραία πολιτική παρέμβαση στο ποδόσφαιρο. Αυτά τα πράγματα δεν γίνονται ούτε στην Ουγκάντα. Τέτοιο σχέδιο για το ποδόσφαιρο δεν θα ευδοκιμούσε εκεί, ποτέ. Εάν πάρω τα πρακτικά των συνεδριάσεων της Λίγκας και τα στείλω στην FIFA, θα προκαλέσω GREXIT του ελληνικού ποδοσφαίρου, γιατί το μόνο που συζητάμε είναι πόσα δίνει ο υπουργός εάν κάνουμε τις ομάδες 14 και πόσα εάν τις κάνουμε 12 και αυτό αποτελεί σαφέστατη παρέμβαση της Πολιτείας στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, γι αυτό και το σκέφτομαι έντονα. Από κει και πέρα, ζητώ συγνώμη από την ομοσπονδία της… Ουγκάντας, γιατί μπορεί να είναι πιο δημοκρατικοί εκεί…».
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top