Αδιέξοδο προέκυψε στη συνάντηση της Super League με τον Γιώργο Βασιλειάδη, ο οποίος παραμένει αμετακίνητος σε πρωτάθλημα με 12 ομάδες από τη σεζόν 2019-20, ενώ η Λίγκα δεν το συζητά καν για λιγότερες από 14 ομάδες. Παρότι οι δύο πλευρές δεν κατέληξαν σε συμφωνία, αποφασίστηκε να διεξαχθεί νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Λίγκας και στη συνέχεια να γίνει νέα συνάντηση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού. Οι πληροφορίες αναφέρουν, όμως, ότι ο Γιώργος Βασιλειάδης είναι ανυποχώρητος για τον αριθμό των ομάδων. Μάλιστα, ξεκαθάρισε ότι το δικό του πλάνο είναι σαφές και δεν επιδέχεται τροποποιήσεων.
«Καταλαβαίνω ότι έχουμε κάνει αρκετά βήματα αποδεχόμενοι το θεσμικό πλαίσιο, αλλά για μας ο αριθμός των ομάδων είναι κομβικός. Δεν εκβιάζουμε, αλλά στο πλαίσιο αυτό έχει γίνει μια συγκεκριμένη οικονομική πρόταση. Θέλω να ξαναβρεθούμε και να συζητήσουμε πάλι. Προφανώς η συγκεκριμένη πρόταση δεν θα είναι για πάντα στο τραπέζι και η ΕΡΤ έχει κι άλλες ανάγκες να καλύψει. Χωρίς να παραγνωρίζω τις σοβαρές αποφάσεις προς το θεσμικό, αυτό το πλαίσιο θεωρώ πως δεν είναι βιώσιμο. Δεν νομίζω πως υπάρχει στον ορίζοντα πιθανότητα να δεχτούμε τις 14 ομάδες, οπότε δεν υπάρχει λόγος να το συζητάμε. Η πρόταση είναι σαφής, με συγκεκριμένη χρηματοδότηση. Υπάρχει ένας συγκεκριμένος σχεδιασμός για όλες τις κατηγορίες. Δεν είναι κακό να συζητάς, αλλά θα πρέπει ο καθένας να καταλαβαίνει τα πλαίσια στα οποία συζητάμε. Οι αποφάσεις που οφείλει η Λίγκα να πάρει είναι δύσκολες, αλλά αντίστοιχες με τις δυσκολίες των στιγμών. Αν και τώρα δεν παρθούν αυτές οι σοβαρές αποφάσεις, ο χρόνος θα τους αναγκάσει να τρέχουν με χειρότερες συνθήκες και πολύ δυσκολότερες αποφάσεις να υλοποιήσουν», τόνισε ο Υφυπουργός Αθλητισμού.

Όσον αφορά τη συνάντηση με τη Football League, είπε: «Δίνουμε μάχη για να σταθεί η κατηγορία αυτή. Οι φορείς του ποδοσφαίρου πρέπει να αρχίσουν να το σκέφτονται, δεν μπορούμε να είμαστε εμείς συνεχώς σανίδα σωτηρίας. Εμπορικά το πρωτάθλημα της Football League πήγε καλά, αλλά χρειάζονται δομικές αλλαγές και αυτές πρέπει να αρχίσουν από πάνω και να πάνω προς τα κάτω. Οι παράγοντες του ποδοσφαίρου θα πρέπει να δείξουν τη δέουσα σοβαρότητα. Με το στανιό δεν γίνεται τίποτα. Εμείς ερχόμαστε να δώσουμε μια λύση με βάση τις δικές μας οικονομικές μελέτες. Μπορεί το πρωτάθλημα να γίνεται και με 30 ομάδες, να παίρνουν 200.000 ευρώ και να βλέπουμε ανάλογο θέαμα».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Super League Βαγγέλης Μπαταγιάννης έκανε λόγο για «γόνιμο διάλογο» που δεν κατέληξε, πάντως, σε κάποια συμφωνία, με τις επαφές των εμπλεκόμενων πλευρών να συνεχίζονται στο προσεχές διάστημα.
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top