Ο μεγαλομέτοχος του Ατρομήτου, Γιώργος Σπανός, παραχώρησε συνέντευξη στην κυριακάτικη εφημερίδα, “Real News”, στην οποία αναφέρθηκε στο θέμα με τις άστεγες τηλεοπτικά ομάδες και το… μπλοκάρισμα στην σέντρα του επόμενου πρωταθλήματος της Superleague. Αναλυτικά ο Γιώργος Σπανός:
“Χωρίς τηλεοπτικά δεν θα αρχίσει το πρωτάθλημα. Είναι δεδομένο αυτό και δεν πρόκειται για εκβιασμό ή απειλή. Τίθεται θέμα βιωσιμότητας των ΠΑΕ και δεν μπορούμε να μιλάμε για μια λίγκα με υγιή ανταγωνισμό και επτά ομάδες να μην έχουν τηλεοπτικό συμβόλαιο. Διότι εκτός ότι κινδυνεύουν να πτωχεύσουν, διακυβεύεται το “επί ίσιοις όροις” που όλοι μας θέλουμε και επιζητούμε.
Το μεγαλύτερο έγκλημα ήταν η διάσπαση της κεντρικής διαχείρισης. Πρωτοστάτησαν οι μεγάλες ομάδες για να γίνει αυτό από την πίεση να υπάρξουν έσοδα ενόψει της αδειοδότητης. Αν δεν υπάρξει κεντρική διαχείριση τα επόμενα χρόνια, το προϊόν θα συνεχίσει να απαξιώνεται.
Εμείς από την πλευρά μας είμαστε θετικοί στο πλάνο του υπουργού, όμως δεν μπορούμε και να δεχτούμε τη βίαιη προσαρμογή σε αυτό. Φυσικά, ο διάλογος συνεχίζεται και θέλω να πιστεύω πως στο τέλος θα πάνε όλα καλά. Όταν το τηλεοπτικό συμβόλαιο είναι το 70% του μπάτζετ μια ομάδας, θα πρέπει αυτό να καλυφθεί από άλλους πόρους. Δεν μπορούν να συμμετέχουν οι ομάδες στο κουπόνι του στοιχήματος χωρίς να λαμβάνουν τίποτα, ενώ λαμβάνουν οι άλλες πλευρές.

Για το αν υπάρχει ρήτρα μεταξύ των ΠΑΕ που δεν έχουν τηλεοπτικό συμβόλαιο, είπε: 
“Ναι, υπάρχει, έχουμε υπογράψει και ένα συμβολαιογραφικό έγγραφο που μας δεσμεύει, σαν ένας κώδικας αξιών και δεοντολογίας. Για εμένα προσωπικά -και το ξαναλέω- δεν γίνεται να ξεκινήσει το πρωτάθλημα και να υπάρχει έστω και μία ομάδα χωρίς τηλεοπτικό συμβόλαιο”.
 
ΑΕΛ © 2020. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top