Την σεζόν 2018-2019 οι οπαδοί των ομάδων της Superleague έχουν ξεκινήσει με… άγριες διαθέσεις. Έξι αγωνιστικές έχουν συμπληρωθεί στη Super League και οι 10 από τις 16 ΠΑΕ έχουν τιμωρηθεί με πρόστιμο για το συγκεκριμένο παράπτωμα! «Πρωταθλητές» είναι ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός με τρεις τιμωρίες (υπό προϋποθέσεις δηλαδή, για το υπόλοιπο πρωτάθλημα κινδυνεύουν με τιμωρία έδρας) και ακολουθούν η ΑΕΚ και ο Πανιώνιος με δύο, και οι Άρης, ΑΕΛ, Ολυμπιακός, ΟΦΗ, ΠΑΣ Γιάννινα με μία. Αστέρας Τρίπολης, ΠΑΣ Γιάννινα, Παναιτωλικός, Ξάνθη, Λεβαδειακός, Λαμία δεν έχουν κληθεί ούτε μία φορά σε απολογία.
Το άρθρο 15, παράγραφος 2α, αναφέρει ότι στην τρίτη τιμωρία «τα όρια τριπλασιάζονται και δύναται αναλόγως της εντάσεως και της βαρύτητας των περιστατικών να επιβληθεί ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές μίας (1) αγωνιστικής, έως δύο (2) αγωνιστικές, εφόσον οι ρίψεις προκάλεσαν την προσωρινή διακοπή του αγώνα».
Για να τιμωρηθεί μία ομάδα, δηλαδή, θα πρέπει να έχει προηγηθεί διακοπή του αγώνα από το άναμμα (και όχι τη ρίψη όπως λανθασμένα αναφέρεται), «αναλόγως της εντάσεως και της βαρύτητας των περιστατικών». Οι Πρωτοδίκες, δηλαδή, που στελεχώνουν τις Πειθαρχικές Επιτροπές, θα αποφασίζουν αν θα βάζουν… λουκέτο στην έδρα.
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top