Στο στόχαστρο του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αλέξη Κούγια, βρέθηκε και η ΠΑΕ Λαμία, όμως ο ιδιοκτήτης της Πανουργιάς Παπαϊωάννου χαμήλωσε τους τόνους σε δηλώσεις του. Πρόσκληση στον Αλέξη Κούγια να πιουν καφέ μαζί στη Λαμία απηύθυνε μέσω συνέντευξής του στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, Metropolis, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Λαμία, Πανουργιάς Παπαϊωάννου. Αναλυτικά ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου:  
Για την θέση Κούγια πως η διαιτησία Λάμπρου στην Ξάνθη έγινε με σκοπό, μεταξύ άλλων και για να βρει η Λαμία αποδεκατισμένη την ΑΕΛ στην επόμενη αγωνιστική:
«Είναι η άποψή του. Δεν καταλαβαίνω το σκεπτικό του. Πιθανό να ψάχνει μια καλή διαιτησία για το επόμενο παιχνίδι και βγήκε στα κεραμίδια και φωνάζει. Δικαίωμά του είναι».

Για τις σχέσεις του με τον Μελισσανίδη: 
«Με όλον τον κόσμο έχω καλές σχέσεις. Και με τους Σαββίδη, Μαρινάκη, και με τους άλλους προέδρους έχω καλές σχέσεις. Το ποδόσφαιρο είναι για να κάνουμε δημόσιες σχέσεις. Τρώμε που τρώμε τα λεφτά μας στο ποδόσφαιρο, ας έχουμε καλές σχέσεις με τον κόσμο τουλάχιστον. Εγώ δεν βγαίνω τη μια Κυριακή να βρίζω έναν πρόεδρο και την άλλη να τον κάνω φίλο. Έχω μια προσωπικότητα εγώ. Τον Κούγια τον θεωρώ φίλο μου και όποτε θέλει ας περάσει από τη Λαμία να πιούμε έναν καφέ».

Για τα περί στοιχηματικών κινήτρων που ανέφερε ο Κούγιας: 
«Αυτά δεν τα ξέρω εγώ. Ποιος παίζει στοίχημα και ποιος δεν παίζει. Εγώ δεν ξέρω από στοίχημα και είμαι άσχετος των ασχέτων. Το βλέπω ρομαντικά το θέμα. Δεν γνωρίζω από στοίχημα και δεν θέλω να μπλέξω με αυτό ή τα παιδιά μου. Όσοι ασχολήθηκαν με το στοίχημα έχουν καταστραφεί. Θα τύχουν κακές διαιτησίες για όλους. Ξέρω ότι ο Αλέξης βρίσκεται σε έναν θυμό αυτήν την στιγμή. Λάθη διαιτητών υπάρχουν, άλλες φορές ανθρώπινα και άλλες φορές όχι. Από εκεί και πέρα, υπάρχει η ΚΕΔ και ο Περέιρα και αξιολογούν τους διαιτητές».

Για το αν η Λαμία είναι υπέρ ή κατά των ξένων διαιτητών: 
«Πρέπει οι Έλληνες διαιτητές να κλείσουν τα αυτιά τους σε αυτά και να κοιτάξουν τη δουλειά τους. Ξέρουμε ότι το ποδόσφαιρο δεν είναι όσο αγνό πρέπει να είναι. Ξέρουμε να διακρίνουμε τα ανθρώπινα από τα εσκεμμένα λάθη. Αν δεν βοηθήσουν αυτοί για να βοηθήσουμε κι εμείς, δεν πάμε μπροστά. Ο Έλληνας διαιτητής έχει μυαλό, άποψη και νοοτροπία. Πρέπει να προσπαθήσουν να στηρίξουν τη θέση τους στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν χρειαζόμαστε τους ξένους διαιτητές, έχουμε μυαλό να τα καταφέρουμε μόνοι μας. Ας προσπαθήσουμε να είμαστε συνεπείς σε αυτό που θέλουμε».
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top