Η ΕΠΟ θέλει να βάλει τέλος στην αφαίρεση βαθμών για τις ομάδες που δεν εξασφαλίζουν την άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Super League, θέτοντας άλλα μέτρα. Να μην αφαιρούνται βαθμοί από τις ΠΑΕ της Super League που δε λαμβάνουν άδεια, προτείνει με εισήγησή της η ΕΠΟ, θέτοντας άλλα μέτρα για όσους συλλόγους δεν καταφέρνουν να αδειοδοτηθούν. Αν η συγκεκριμένη πρόταση γίνει αποδεκτή, τότε από τη νέα σεζόν δεν θα υπάρξουν ομάδες που θα ξεκινήσουν το πρωτάθλημα με μείον βαθμούς, όπως δηλαδή συνέβη φέτος με τον Παναθηναϊκό.
Σύμφωνα με τη "LiveSport", πέρα από το θέμα της μη αφαίρεσης βαθμών, τα βασικά σημεία της πρότασης είναι πως οι μη αδειοδοτημένες ΠΑΕ θα πρέπει να έχουν υποχρεωτικά στην ενδεκάδα τους επτά παίκτες με δυνατότητα συμμετοχής στην Εθνική ομάδα, ενώ δεν θέτει όριο για την απόκτηση ελεύθερων ποδοσφαιριστών. Αντίθετα, δεν θα επιτρέπεται καμία μεταγραφή με καταβολή αντιτίμου σε άλλη ομάδα, συμπεριλαμβανομένων των περιπτώσεων δανεισμού.
Ακόμη δύο σημεία στην πρόταση είναι πως επιτρέπεται η ανανέωση απεριόριστων εκ των υφιστάμενων συμβολαίων καθώς και εγγραφή ποδοσφαιριστών κάτω των 23 ετών (ανεξαρτήτως εθνικότητας και ηλικίας), αλλά και δυνατότητα εγγραφής μόνο δύο ποδοσφαιριστών άνω των 23 ετών (ανεξαρτήτως εθνικότητας και ηλικίας). Σε καθαρά ποσά, το κόστος του συνόλου των συμβολαίων δεν θα μπορεί να υπερβαίνει το ύψος της τελευταίας αγωνιστικής περιόδου.
 
ΑΕΛ © 2019. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top