Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας, αναφέρθηκε σε πρόσφατη συνέντευξη του, στην ΑΕΛ, το πρωτάθλημα της Superleague, ενώ μίλησε και για την αντιπαράθεση που έχει με τους οπαδούς της ΑΕΛ. Ακόμα, σχολίασε στο sportdog, τη διαδρομή του στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου και τις αποκαλύψεις που έχει κάνει για το παρασκήνιο. Αναλυτικά ο Αλέξης Κούγιας
«Δεν είμαι κάποιος άγνωστος για να κρυφτώ, δεν είμαι τυχαίος και δεν έχω κάτι να κρύψω για να φοβάμαι. Ούτε έχω κάνει κάποιο νταραβέρι για να φοβάμαι. Έχω το τεκμήριο ότι από το 1996 μέχρι το 2002 ό,τι είχα πει βγήκε αληθινό, από τις κασέτες που είχαν δημοσιοποιηθεί στην εκπομπή Ζούγκλα για τον Μητρόπουλο, τον Σπάθα και όλο εκείνο το καθεστώς. Επίσης έχω δικαιωθεί με το Koriopolis και όσα έλεγα τότε, αλλά και με τις κασέτες του 2012 για τα στησίματα σε βάρος της Παναχαϊκής», ήταν αρχικό σχόλιο του Αλέξη Κούγια και στη συνέχεια συμπλήρωσε για το αν έχει δεχτεί ποτέ απειλητικά τηλεφωνήματα όλα αυτά τα χρόνια:

«Ποτέ δεν έχω δεχτεί κάποιο απειλητικό τηλεφώνημα. Μόνο επίθεση μια φορά από τον Μελισσανίδη και τη συνοδεία του, γιατί είχα αποκαλύψει τότε ως δικηγόρος του Κουρτάκη, που είναι ιδιοκτήτης των Παραπολιτικών, αυτά τα οποία αποδεδειγμένα διηγήθηκε και δέχτηκε να καταθέσει ο Στιβ Κακέτσης. Και για τα οποία εκκρεμεί η δικογραφία. Όσον αφορά τα νυν ποδοσφαιρικά, έχουμε πάρει μέχρι στιγμής 36 κίτρινες κάρτες και 3 κόκκινες. Σε οχτώ αγωνιστικές όλα αυτά. Ο Παπαπέτρου εναντίον του ΟΦΗ δεν έδωσε 3 πέναλτι, που το 1 από αυτά θα το έδινε και ο νέος πρόεδρος του ΟΦΗ. Ο επόπτης από την ανατολική Αττική, ένωση που ο πρόεδρός της είναι στενά συνδεδεμένος με τον Μητρόπουλο, τον Γιάννη Παπαδόπουλο και τον Μελισσανίδη, έκοψε με οφσάιντ παίκτη μας που έφευγε κάτω από τη σέντρα και ήταν 15 μέτρα μπροστά από τα αργά στόπερ του ΟΦΗ».

Υπήρξε ανακοίνωση σε σκληρό ύφος και για μερίδα οπαδών της ΑΕΛ:
«Ξέρω τις δικογραφίες τους, θα βγάλω τις συνομιλίες που είχαν, θα βγάλω και τις φωτογραφίες αυτών των 15 ατόμων. Γιατί έχει δημιουργηθεί η εντύπωση ότι υπάρχει εμφύλιος στη Λάρισα. Ποιος εμφύλιος; Από τη μία πλευρά 4.000 οπαδοί και από την άλλη πλευρά 15 άτομα που κατευθύνονται από ανθρώπους που βρίσκονται εντός φυλακής αλλά και από κάποιους που βρίσκονται εκτός. Για αυτό δεν τολμάει κανείς να μου κάνει μήνυση, από το 1996 και μετά δεν έχω καταδικαστεί ότι θίγω την τιμή και την υπόληψη κάποιου με όσα υποστηρίζω. Γιατί συγχρόνως έρχονται οι κασέτες της ΕΥΠ και επιβεβαιώνουν ως αλήθεια όσα έχω πει. Αλλά από την ΕΠΟ δεν μου έχουν επιστρέψει τις 100άδες χιλιάδες ευρώ που μου έχουν βάλει πρόστιμο για δυσφήμηση του αθλήματος αν και αποδείχθηκε ότι λέω την αλήθεια».

Υπάρχει στιγμή να έχετε νιώσει φόβο για κάποιο από τα λεγόμενά σας;
«Γιατί να φοβηθώ, δεν είμαι άνθρωπος που φοβάμαι. Όχι μόνο δεν έχω πειράξει ποτέ κανέναν, αλλά έχω βοηθήσει και ανθρώπους που μου έχουν κάνει κακό. Πολλοί από αυτούς είναι εκείνοι που προσπαθούν και τώρα να κάνουν κακό στην ομάδα μου. Παρά το γεγονός ότι ο νυν αναπληρωτής εισαγγελέας άσκησε τις δύο τελευταίες πειθαρχικές διώξεις εις βάρος μου, ο κύριος Ζαΐμης, είναι εκείνος που ενώ τα δικαστήρια ερευνούν τις καταγγελίες μου και είναι σε εξέλιξη, με προσωπική του απόφαση (γνωρίζω από πού προήλθε αυτή η απόφαση και αν προκληθώ θα το δημοσιοποιήσω) έδωσε διαταγή να αρθούν προστατευτικά μέτρα προς το πρόσωπό μου. Και τώρα είναι αυτός που άσκησε δύο πειθαρχικές διώξεις για το ίδιο θέμα, με το ίδιο περιεχόμενο. Ώστε να θεωρηθώ υπότροπος και να εξοντωθώ οικονομικά. Προκειμένου να κλείσω το στόμα μου. Αυτή η ενέργεια, να παύσει δηλαδή η προστασία μου ως μάρτυρα, όταν μάλιστα απέναντί μου υπάρχουν πραγματικοί κακοποιοί, είναι ξεκάθαρο μήνυμα για το τι πρέπει να κάνω στα δικαστήρια. Γιατί δυστυχώς πολλοί από αυτούς τους κακοποιούς είναι και πρόσωπα με τεράστια επιχειρηματική αλλά και πολιτική δύναμη».

Πολλοί υποστηρίζουν ότι ο Κούγιας τα κάνει όλα αυτά για τη δημοσιότητα. Ποια είναι η δική σας θέση;
«Δεν με ενδιαφέρει να καταγγείλω και να πάρω τον ρόλο που κανονικά θα έπρεπε να έχουν ήδη πάρει οι ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς και να έχουν διατάξει οι ίδιοι έρευνα. Το μοναδικό που με ενδιαφέρει είναι να προστατεύσω την ομάδα μου από όσα γίνονται σε βάρος της κάθε Κυριακή. Άλλωστε και οι προηγούμενες καταγγελίες μου, το 2002, είχαν γίνει για να προστατεύσω τον Άρη Πετρούπολης, την ομάδα της γειτονιάς μου, από το κύκλωμα του Μητρόπουλου που έναντι εκατομμυρίων δραχμών ανέβαζε όποιους ήθελε στις επαγγελματικές κατηγορίες. Οι επόμενες καταγγελίες έγιναν το 2011-2012 γιατί δεν άφηναν την Παναχαϊκή να ανέβει στη Σούπερ Λιγκ και ανέβαζαν τους Πλατανιάδες και τις Καλλονές. Για να έρθουν οι κασέτες και να επιβεβαιώσουν όσα έλεγα. Τότε, επειδή έλεγα την αλήθεια, με τιμωρούσαν με τεράστια πρόστιμα και την Παναχαϊκή με αφαιρέσεις βαθμών, για να ανέβει τελικά ο Πανθρακικός και η Βέροια. Μάλιστα, ένα μέλος επιτροπής που δυστυχώς σήμερα είναι αντιεισαγγελέας στον Άρειο Πάγο, για τις δηλώσεις μου μετά από τα παιχνίδια με τον Πλατανιά (για τα οποία είναι κατηγορούμενοι 27 άνθρωποι και οι διαιτητές Αμπάρκιολης, Κάμπαξης, Ιωαννίδης), ζήτησε τον υποβιβασμό της Παναχαϊκής. Όταν μέσω του πορίσματος Παπανδρέου του 2011 αλλά και με τις υπόλοιπες κασέτες του 2012 αποδείχθηκε ότι όλα ήταν αλήθεια, δεν έκανε τίποτα για να αποκαταστήσουν την Παναχαϊκή και εμένα. Με αποτέλεσμα να μείνει 6 χρόνια ο Πλατανιάς στη Σούπερ Λιγκ και να εισπράξει πάνω από 20 εκατ. ευρώ και εγώ να καταστρέφομαι οικονομικά. Παράλληλα, η Παναχαϊκή να παίζει στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, όταν αναγκάστηκα να φύγω από την ομάδα, αν και την άφησα δεύτερη στη Β΄ Εθνική».
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top