Ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ, Νίκος Καρανίκας, με αφορμή τα όσα έζησε την περασμένη Δευτέρα στα Πηγάδια, στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Ξάνθη, αναφέρθηκε για την διαιτησία του Γιώργου Λάμπρου, μιλώντας στον Libero 107,4 FM. Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Νίκος Καρανίκας:
Για αυτά που συνέβησαν στην Ξάνθη:
«Αν σκεφτείτε ότι είμαι 26 χρονών και επαγγελματικά παίζω από τα 18, δεν είναι και τεράστια η καριέρα μου, αλλά κάτι τέτοιο δεν έχω ξαναζήσει σε επαγγελματικό επίπεδο. Όταν παίζεις δε σκέφτεσαι το προηγούμενο και το επόμενο. Ζεις την ένταση της στιγμής. Στο συγκεκριμένο μαρκάρισμα, χωρίς να ξέρω τι μπορεί να γίνει μετά, εγώ είμαι αρχηγός, είμαι δίπλα και το βλέπω ολοκάθαρα. Πίστεψα ότι ο συμπαίκτης μου έσπασε το πόδι του. Ήταν τόσο έντονο το μαρκάρισμα ζωντανά. Είχε άγιο που δεν τραυματίστηκε ο συμπαίκτης μου. Τρέχω στο διαιτητή σαν αρχηγός, χωρίς άσχημο τρόπο, με σεβασμό, να του πω ότι η πρόθεση τιμωρείται. Σκεφτόταν αν του βγάλει την κίτρινη κάρτα! Εκεί τρελαίνομαι... Και μετά έγινε το υπόλοιπο. Αν δεν δεχόμουν δεύτερη κίτρινη κάρτα εγώ και με δέκα να ήμασταν, πάλι δε θα δεχόμασταν γκολ».

Για τη δική του κόκκινη κάρτα:
«Το δικό μου μαρκάρισμα είναι μια φάση. Έχει δοθεί μία κόκκινη κάρτα στο 35’, η οποία αν δείτε τη φάση, η μπάλα πηγαίνει στα χέρια του τερματοφύλακα. 25 μέτρα από το σημείο που έγινε το φάουλ και δόθηκε η δεύτερη κίτρινη. Δεν υπήρχε πρόθεση. Εφόσον έχει γίνει αυτό, τα οφσάιντ στο πρώτο ημίχρονο, θεωρώ τραβηγμένη δεύτερη κίτρινη κάρτα σε μένα. Υπάρχει επαφή, αλλά έχουν προηγηθεί πολλά. Σέβομαι τους πάντες, παίζουμε για την υγεία μας, τα συμβόλαια μας, τις καριέρες μας, για το σήμα των ομάδων και το όνομα μας. Στη φάση του γκολ του Φατιόν, έχει σφυρίξει το φάουλ πριν χτυπηθεί καν το κόρνερ! Τελειώνει τη φάση, πριν η μπάλα περάσει μέσα στην περιοχή! Δε λέω ότι υπάρχει θέληση να γίνει κάτι, αλλά με αυτές τις αποφάσεις, δε σέβεσαι! Έφυγα στο 73ο λεπτό με δεύτερη κίτρινη κάρτα και έκλαιγα από την ένταση μου γιατί ένιωσα ότι δε με σεβάστηκαν».

Για την παρουσία ξένων διαιτητών στο ελληνικό πρωτάθλημα:
«Έχει γίνει τεράστιο ζήτημα αυτές τις μέρες. Όλοι οι παίκτες είμαστε ισάξιοι, όπου και αν παίζουμε. Έχεις τα ίδια δικαιώματα. Δε θεωρώ σωστό να έρχονται ξένοι διαιτητές στα ντέρμπι και Έλληνες στα δικά μας. Πρέπει να υπάρχει απόφαση για όλους, το ίδιο. Ή όλοι ξένοι ή όλοι Έλληνες. Για ποιο λόγο να υπάρχει διαχωρισμός; Υπάρχει κάποια διαφορά των παιχνιδιών; Υπάρχει φύλλο αγώνος, είναι επαγγελματικό παιχνίδι. Γιατί να μην υπάρχει ισότητα; Έχω πληροφορηθεί ότι η ΠΑΕ έχει κινηθεί νομικά για τη διαγραφή του διαιτητή και των βοηθών. Υπάρχουν τα βίντεο, δε χρειάζεται να πούμε πολλά. Μετά το τέλος του αγώνα, ο παρατηρητής έγραφε έκθεση για 20 λεπτά, δεν το έχω ξαναζήσει αυτό».

Για τη μάχη του πρωταθλήματος ανάμεσα σε ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό:
«Δε θα ήθελα να δώσω προβάδισμα σε κάποια ομάδα. Θα παιχτεί σε λεπτές ισορροπίες, όχι μόνο στα μεταξύ τους παιχνίδια. Πάντα πιστεύω ότι τα παιχνίδια με τις «μικρότερες» ομάδες παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο».

Για το στόχο της ΑΕΛ φέτος:
«Και σαν επαγγελματίας και σαν αρχηγός, αυτό που μεταφέρω και προσπαθώ να περνάω στους συμπαίκτες μου, είναι να βλέπουμε το κάθε παιχνίδι διαφορετικά. Είτε παίζεις με τον πρώτο, είτε με τον τελευταίο, πρέπει να το βλέπουμε με την ίδια συγκέντρωση».
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top