Αντίδραση από την Ομοσπονδία Διαιτητών Ποδοσφαίρου Ελλάδας για την πίεση που ασκείται στους Έλληνες ρέφερι αλλά και για το παρόν και το μέλλον της ελληνικής διαιτησίας. Αναλυτικά:
Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ εκφράζει την αγωνία της για το παρόν και το μέλλον της Ελληνικής Διαιτησίας. Η αποτυχημένη και ανεξήγητη επιλογή της απεμπλοκής της Ελληνικής Διαιτησίας από την Ομοσπονδία, (αλλά και από τους Συνδέσμους Διαιτητών) και η υπαγωγή της στις ποδοσφαιρικές Ενώσεις (και κατ’ επέκταση στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία), έπληξε την Ελληνική Διαιτησία στο πεδίο της εκπαίδευσης – αξιολόγησης των Ελλήνων Διαιτητών και κυρίως δημιούργησε δίοδο παρέμβασης ποδοσφαιρικών παραγόντων στην επιλογή τους και στην απρόσκοπτη εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Η στοχευμένη επιχειρούμενη απαξίωση των Ελλήνων Διαιτητών και το καλλιεργούμενο κλίμα δυσπιστίας κατά αυτών, πρέπει να πάψει με ισχυρή βούληση και συγκεκριμένα μέτρα διαφάνειας στην επιλογή και αξιολόγησή τους. Η υποκατάσταση των Ελλήνων Διαιτητών από ξένους δεν λύνει το πρόβλημα στη ρίζα του αλλά αποτελεί ομολογία της αναξιοπιστίας του ποδοσφαίρου μας, που το εκθέτει διεθνώς. Μέτρα όπως, η επαναφορά της Ελληνικής Διαιτησίας στην Ομοσπονδία Διαιτητών και στους Συνδέσμους, η θέσπιση αυτοδιοίκητης ΚΕΔ, η κατηγοριοποίηση των Διαιτητών με αξιολογικά κριτήρια βαθμολογίας, εμπειρίας, απόδοσης η αντικατάσταση του μέτρου του ορισμού και άλλα, θα βοηθήσουν.

Ο Έλληνας Διαιτητής κάτω από ιδιαίτερες δυσχερείς περιστάσεις, προσπαθεί με διάθεση αυτοκριτικής για τα ανθρώπινα λάθη του, να συμβάλλει επί τα βελτίω στην ποιοτική αναβάθμιση του Ελληνικού Ποδοσφαίρου. Μπορούμε μέσα από έναν ειλικρινή διάλογο με τους αρμόδιους φορείς να ξαναχτίσουμε τις συνθήκες και το περιβάλλον που θα θωρακίσουν την Ελληνική Διαιτησία και θα αποφορτίσουν την εντεινόμενη αμφισβήτηση των φιλάθλων απέναντι στον Έλληνα Διαιτητή και στο ποδόσφαιρο.

Για το Δ.Σ./Ο.Δ.Π.Ε
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΗΛΙΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΗΣ
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top